Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De 8 beste ovens volgens de experts

 

8 ovens die door experts als beste oven in hun soort zijn getest. Kijk hier voor je beste oven en aanbiedingen van meer goede ovens.

Beste ovens test experts

Welke ovens krijgen de hoogste waardering? Hier vind je al deze beste ovens. Het betreft alle soorten ovens zoals een combi oven (een oven met magnetron functie) of een mini oven, maar ook de beste oven met gecoate wanden en de beste oven met volledige zelfreiniging. Het betreft zowel de beste inbouw ovens als de beste vrijstaande ovens.


Kijk hier voor hun beste ovens

Alle ovens in het overzicht beste ovens volgens de experts zijn door de deskundigen van Coolblue als beste oven aangewezen.

Meer goede ovens

Meer goede ovens, en hun goedkoopste aanbieders, vind je op Beste Oven Kopen. Ook hier betreft het alle soorten ovens. Je vindt daar oven aanbiedingen van de beste en goedkoopste online aanbieders. Via een keuzehulp kun je er de voor jou beste oven heel makkelijk vinden.


Siemens inbouwoven

Siemens inbouwoven

Informatie beste oven kiezen

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten ovens en geven we tips waar op te letten als je een nieuwe oven koopt.

Solo oven of combi oven?
Een solo oven is een standaard oven. Kan de oven tevens als magnetron dienst doen, waarbij je via microgolven kunt ontdooien en snel kunt opwarmen, spreekt men over een combi oven. Een combi oven is erg handig als je geen magnetron in de keuken hebt.

Stoomoven
Bij een stoom oven kun je (ook) met stoom koken. Koken met stoom is gezonder omdat dit zonder vet gebeurd en omdat vitamines beter aanwezig blijven. Datzelfde geldt voor de smaak. Ook hier heb je solo stoomovens en combi stoomovens.

Bij een oven met volwaardige stoomfunctie kun je complete maaltijden stomen. Er zijn ook ovens met een gedeeltelijke stoomfunctie, maar deze zorgen alleen voor stoom aan het begin van een bakproces. Een oven met een gedeeltelijke stoomfunctie gebruik je om koekjes en broodjes een kapperige luchtige korst te geven, maar je kunt er dus niet je maaltijden in stomen zoals bij een oven met volledige stoomfunctie.

Wanden met coating
Als een oven beschikt over wanden met een gladde coating koekt vuil veel minder makkelijk aan, en kun je het eventueel toch aanwezige vuil veel makkelijker wegvegen.

Andere reinigingsmethoden zijn pyrolyse (over verwarmt tot 500 graden waardoor etensresten as worden die makkelijk te verwijderen is) en hydrolyse bij stoomovens (de wanden worden met stoom gereinigd zodat je ook hier vuil makkelijk kunt wegvegen).

Bovenwarmte en onderwarmte
Meestal kent een oven zowel bovenwarmte als onderwarmte die gelijktijdig het gerecht verhitten. Maar bij veel goede ovens kun je deze bovenwarmte en/of onderwarmte ook apart aanzetten. Dit is handig als een gerecht al aan de onderkant gaar is, maar boven nog niet (of omgekeerd).

Flexibele ovenruimte
Ook handig is de flexibele ovenruimte die sommige luxe ovens kennen. Bij een flexibele ovenruimte is de oven in twee delen in te stellen die elk een aparte temperatuurregeling hebben. Het verschil in temperatuur kan wel 50 graden bedragen. Zo kun je twee verschillende gerechten tegelijk in de oven bereiden.

Warmhoudstand
Ook handig, voor als het gerecht klaar is, maar jij er nog niet aan toe bent om te eten. Bij de warmhoudstand blijft het eten wel warm in de oven, maar gaart niet verder door.


Severin vrijstaande combi oven
Severin vrijstaande combi oven


Snel voorverwarmen
Voor hongerige en ongeduldige mensen.

Gratnineerfunctie
De gratineerfunctie van de oven zorgt voor een mooie krokante korst.

Pizzastand
De pizzastand zorgt voor een krokant en knapperig resultaat bij zelfgemaakte pizza.

Inverter
De inverter van een oven zorgt voor gelijkmatige verwarming door de hele oven heen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hete lucht.

Via de Oven Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Oven Kopen kun je al deze mogelijkheden selecteren. Of kijk bij de aanbevolen ovens voor de beste ovens volgens hun gebruikers.

Zie ook: Meer beste ovens uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste oven? Hierboven vind je een overzicht van de beste ovens uit een test van de experts van Coolblue. Het betreft zowel de beste inbouwovens en de beste vrijstaande ovens uit hun oven test, en zowel solo ovens (alleen oven) als combi ovens (oven met magnetron functies). Verder vind je hierboven Beste Oven Kopen met veel tips voor het kiezen van je beste oven en de beste winkels om deze beste oven goedkoop online te kopen.,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *