Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste magnetron en oven test Consumentenbond en Kieskeurig

Een overzicht van de beste magnetrons en beste ovens uit de magnetron test en oven test van de Consumentenbond en Kieskeurig.

Beste magnetron en oven Consumentenbond test en Kieskeurig

Een nadeel van een test van apparatuur zoals een magnetron en een oven is dat de geteste modellen vaak na korte tijd al niet meer leverbaar zijn. De ontwikkelingen gaan immers snel.  Wat zijn de beste magnetrons en ovens uit de test van de Consumentenbond en de reviews van Kieskeurig die momenteel nog wel te koop zijn? Dat kun je hier lezen. 

Je vindt hier een actueel overzicht van de beste magnetron en beste oven uit de Consumentenbond test en Kieskeurig reviews.

Vooral combi magnetrons en ovens

Het gaat bij deze beste magnetrons en beste ovens in de meeste gevallen om de beste combi magnetron (een magnetron met oven functie) en de beste combi oven (een oven met magnetron functie). Beide keukenapparaten zijn dus zowel als magnetron als oven te gebruiken. De combi oven biedt normaal gesproken meer mogelijkheden dan een combimagnetron.

Bol.com heeft een altijd actueel overzicht met de verkrijgbare ovens en magnetrons die als beste magnetron en beste ovens zijn gekomen uit tests van onder andere de Consumentenbond en Kieskeurig. Het betreft tests van vrijstaande ovens, inbouwovens, vrijstaande magnetrons en inbouwmagnetrons. 

De beste magnetrons en ovens volgens Consumentenbond en Kieskeurig

Kijk bij de beste magnetrons en beste ovens uit de test Consumentenbond en Kieskeurig voor al deze best geteste en nog verkrijgbare ovens en magnetrons. Dit overzicht wordt verzorgd door Bol.com.


Inbouw combi oven Miele

Inbouw combi oven Miele


Combi-magnetrons en combi-ovens

De grens tussen magnetron en oven vervaagt steeds meer. Dat kun je zien aan de ovens en magnetrons die als beste oven of beste magnetron uit de test van de Consumentenbond komen. Het gaat daarbij vrijwel altijd om een combi-magnetron (een magnetron die ook oven functies heeft) of een combi-oven (een oven die ook als magnetron dienst kan doen). 

Alleen de functies waarop de nadruk ligt bepaalt of het apparaat als oven of als magnetron verkocht wordt.

Vrijstaande combi magnetron Inventum

Vrijstaande combi magnetron Inventum


De magnetron functies gaan niet verder dan ontdooien en opwarmen, maar met een moderne magnetron kan je veel meer. Tot compleet koken aan toe. 

Met een goede combi-magnetron met crisp functie en hete lucht functie heb je zelfs geen airfryer nodig.  Ook frieten bak je dan in de magnetron. 

De beste magnetron als alternatief voor de airfryer vind je ook bij de bovenstaande beste magnetrons uit de tests.

Combi-oven met stoomoven functie

Een combi oven kan dus als magnetron dienst doen, maar soms is er nog een derde oven functie op de combi-oven aanwezig en dat is de stoomfunctie. Je hebt dan dus te maken met een oven, een magnetron en stoomoven in één apparaat!

Combi stoomoven Whirlpool

Combi stoomoven Whirlpool


Het gaat dan meestal wel om de meest eenvoudige vorm van koken met stoom, namelijk via een stoomschaal in de oven, maar er zijn ook combi stoomovens met een volledige stoomfunctie bij de bovenstaande beste combi ovens uit de test te vinden.

Inbouw of vrijstaand?

Bij de beste combi magnetrons en combi ovens uit de test van de Consumentenbond en Kieskeurig vind je zowel inbouw ovens / magnetrons als vrijstaande ovens en vrijstaande magnetrons. 

De beste inbouw oven en de beste inbouw magnetron, maar ook de beste vrijstaande oven en beste vrijstaande magnetron zijn door de Consumentenbond getest.

Magnetron keuzehulp

Solo oven en solo magnetron

Een oven die alleen als oven kan werken (dus zonder magnetron functie) wordt solo oven genoemd. Omgekeerd heet een magnetron zonder oven functie een solo magnetron. Zowel de solo oven als de solo magnetron worden nog veel gemaakt, maar scoren door hun mindere mogelijkheden vaak lager in de test.

Wil je toch een solo oven of solo magnetron? Kijk dan onderaan deze pagina bij de andere testen van magnetrons en ovens. Daar vind je ook een solo magnetron test en solo oven test.

Fabrikanten van een goede oven of goede magnetron


Goede ovens en goede magnetrons worden gemaakt door bekende fabrikanten als LG, Inventum, Samsung, Siemens, Whirlpool, Miele, Etna, Severin, Domo, Bosch, Zanussi, Atag en vele andere fabrikanten van witgoed. 

Kijk bij de bovenstaande beste ovens en beste magnetrons uit de test van de Consumentenbond en Kieskeurig wat de beste combi magnetrons en combi ovens uit de test zijn. Of kijk hier onder voor meer testen van ovens en magnetrons.


Kijk bij de bovengenoemde beste magnetrons en beste ovens uit de test voor de apparaten die de beste prestaties leveren en de beste mogelijkheden hebben.


Zie ookSamenvatting:
Kijk bovenaan voor de beste ovens en beste magnetrons uit de test van de Consumentenbond en de reviews van Kieskeurig. De beste oven en de beste magnetron uit een test is meestal een combi magnetron of combi oven omdat deze veelzijdige magnetrons en ovens de meeste mogelijkheden bieden.


Een reactie posten

0 Reacties