Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste regenjack en andere goede regenjassen voor heren

Overzicht met regenjacks voor heren met de hoogste waardering. Kijk hier voor het beste regenjas heren.

Beste regenjas heren

Een goede regenjas voor heren beschermt je niet alleen goed tegen de regen, maar ook tegen wind. Bovendien ziet het beste regenjack voor heren er mooi uit, zit de regenjas comfortabel en ga je in het beste regenjack niet in transpireren als de temperatuur ondanks de regen hoog is.  En de beste regenjas wil je natuurlijk ook graag dragen tussen de buien door. Hier de beste regenjacks voor heren.

De beste regenjassen en regenjacks heren


Bij de beste regenjacks voor mannen vind je alle regenjacks boor heren en andere regenjassen voor heren die de maximum waardering van 5 sterren hebben gehad. Natuurlijk kun je in dit overzicht van beste regenjassen voor heren ook verder selecteren. 

Je kan je beste regenjack of beste regenjas op basis van maat vinden, maar ook op basis van merk, kleur, materiaal en natuurlijk op basis van de prijs. 

Zo vind je binnen het grote aanbod aan beste regenjassen voor heren snel en makkelijk het voor jou persoonlijk beste regenjack of beste regenjas.

Lange regenjas heren Rains

Lange regenjas heren Rains


Wat zijn populaire regenjassen voor mannen?

Als je kijkt naar de regenjacks voor mannen valt het vooral op dat het de donkere kleuren zijn die het hoogst gewaardeerd worden. In tegenstelling tot bij de damesjassen, die vaak vrolijk gekleurd zijn, zijn bij mannen de zwarte regenjassen, grijze regenjassen en blauwe regenjassen favoriet.  Een zwart regenjack heeft een stoere uitstraling.

Regenjack heren Regatta

Regenjack heren Regatta


Bij de merken zijn de heren regenjassen van AGU zeer populair. Het Nederlandse AGU is van huis uit een fabrikant van fietskleding, maar ze maken ook veel andere regenjassen. De AGU regenjassen worden gekenmerkt door een zeer sportieve uitstraling en hoge kwaliteit. Toch zijn AGU regenjacks prima te betalen. Kijk vooral eens naar de AGU regenjassen als je een sportief regenjack zoekt.

AGU regenjas heren

AGU regenjas heren


Ander populaire merken voor een regenjack of regenjas voor mannen zijn Rains en Regatta. Rains maakt meer modieuze regenjassen voor volwassenen, en ook de regenjacks van het Britse outdoor-merk Regatta zijn gewild bij de heren.

Wanneer is een regenjas een goed regenjack voor heren?

Ik heb het hier over goede regenjacks voor heren, maar wat is een goed regenjack? Aan welke eigenschappen moet een goede regenjas voldoen? Hieronder heb ik wat kenmerken van een goede regenjas voor mannen op een rijtje gezet.

Waterdicht

In de eerste plaats moet een regenjack natuurlijk waterdicht zijn, je gebruikt immers een regenjas in plaats van een gewone jas om droog te blijven. Gore-Tex, nylon of polyester met waterdichte coatings zijn de materialen die vaak gebruikt worden op het water buiten te houden.

Winddicht

Maar de jas moet je niet alleen tegen de regen maar ook tegen de wind beschermen. Slecht weer gaat in Nederland vaak gepaard met een koude wind. Een winddicht regenjack helpt je zodoende om niet alleen droog maar ook warm te blijven.

Goed ademen

Het kenmerk van slechte regenkleding is dat het slecht ademt waardoor je alsnog nat wordt, maar dan niet van de regen maar van het transpireren. Een goed regenjack voor heren zorgt er voor dat het vocht niet van buiten naar binnen kan, maar wel van binnen naar buiten. Een goede regenjas ademt goed waardoor transpiratievocht wordt afgevoerd.

Goede pasvorm

Ik weet niet hoe het met jou is, maar voor mij is een comfortabel zittende regenjas minstens zo belangrijk als droog blijven. Niemand draagt graag een jas die niet lekker zit. Een goede pasvorm en een comfortabel aanvoelende stof (niet stug) zijn daarom ook belangrijk voor een goed regenjack voor mannen.

Verstelbare manchetten

Het is heel vervelend als vocht bij de polsen naar binnen komt waardoor je onderarmen alsnog nat worden. Dat voelt koud en onaangenaam aan. Het is daarom belangrijk dat de jas bij de polsen (de manchetten) goed afsluit. Dat gaat et best met verstelbare manchetten.

Verstelbare zoom

Dat zelfde geldt voor de zoom, de onderkant van het regenjack. Als je deze goed kunt afsluiten voorkom je dat het regenwater je alsnog een natte buik en onderrug bezorgt.

Capuchon

Ik ben zelf geen voorstander van de capuchon. Ik vind een capuchon onaangenaam zitten en het beperkt mijn zicht. Ik heb dan liever een nat hoofd, als het lichaam maar droog blijft. Maar er zijn ook mannen voor wie de aanwezigheid van een capuchon op een regenjas een must is. Sommige regenjassen hebben een afneembare capuchon zodat je per dag kunt kiezen. Het is bij een afneembare capuchon wel belangrijk dat de capuchon een waterdichte verbinding met de jas heeft want anders krijg je alsnog een natte nek.

Zakken

Wel heel belangrijk vind ik de aanwezigheid van genoeg zakken in het jack en dat deze zakken ook een goed formaat hebben. Dus niet alleen kleine zakjes waar geen telefoon in past. Je hebt als man vaak veel spullen zoals een smartphone, sleutels en portemoneee mee te nemen en het is fijn als je die in het regenjack kwijt kan. Ze zijn dan nog goed tegen de regen beschermt ook.

Meer beste regenkleding

Hierboven vind je alle regenjacks met de maximale waardering van 5 sterren door hun gebruikers. Bij Beste Regenkleding Kopen vind je nog veel meer goede regenkleding, ook andere soorten regenkleding en regenkleding voor vrouwen kinderen. Ook zijn daar de goedkoopste online aanbieders van al deze beste regenjassen en andere beste regenkleding te vinden.


Heb je zelf een goede ervaring of een slechte ervaringen met een regenjack of ander soort regenjas voor heren? Onderaan bij de reacties kun je al je ervaringen, vragen, opmerkingen en tips publiceren en de reacties van andere regenjack gebruikers lezen.


Zie ook: 


Onderwerp:
Zoek je een mooie maar ook goede regenjas voor mannen? Hier boven vind je de beste regenjacks en andere beste regenjassen voor heren. Al deze regenjassen / regenjacks hebben een 5 sterren waardering gekregen. Kijk daar voor je nieuwe beste regenjack heren of beste lange regenjas heren.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Maurice Kelderman5 april 2024 om 10:17

    Ik heb nog een aanvulling op de kenmerken van een goede regenjas die je hier noemt. Ik vind het ook erg belangrijk dat een regenjas over reflecterende strepen of reflecteren delen beschikt. Als het regent of regenachtig weer is, dan is het zicht voor automobilisten ook slecht. Helemaal slecht als het ook nog eens donker is. Met reflectie op je regenjack val je veel beter op, vooral als je ook nog eens een donkere regenjas draagt, en veel mannen dragen een donkere regenjas. Ik vind goede reflectie dus ook iets om goed op te letten als je een regenjack koopt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.