Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Camera test: Beste spiegelreflex camera

 

De beste spiegelreflex fotocamera's uit de spiegelreflexcamera test van o.a. fotografie tijdschriften, Kieskeurig, EISA en Tweaker. Plus keuzehulp kiezen beste spiegelreflexcamera.

Beste spiegelreflexcamera test beste koop

Een spiegelreflex camera is een digitale camera waarbij je via een spiegel in de camera naar het onderwerp. Je ziet dus exact wat je fotografeert. Een ander kenmerk van een spiegelreflexcamera is de mogelijkheid lenzen te wisselen. Voor een goede spiegelreflex camera zijn een groot aantal verschillende lenzen beschikbaar. Hier kijken we naar de beste spiegelreflex camera's van dit moment.


Dit zijn de aanbevolen beste spiegelreflex camera's

Fabrikanten als Nikon, Canon en Sony maken goede spiegelreflex camera's. Deze fotocamera's zijn er voor minder dan 300 euro, maar ook voor meer dan 3.000 euro. Het is natuurlijk makkelijk om de duurste camera's als beste aan te wijzen (dat zijn ze namelijk vaak ook), maar je hebt natuurlijk ook te maken met het budget dat je maximaal aan je nieuwe spiegelreflex camera kan of wil besteden.

Deze camera's zijn als beste spiegelreflex camera getest

Daarom vind je in het overzicht met beste spiegelreflex camera's niet alleen de allerbeste high end camera's maar ook de beste middenklasse spiegelreflex camera en het beste instapmodel. 

Al deze aanraders zijn best getest door onder andere Tweakers, de EISA (Tech Awards). de TIPA (professionele fotografen en fotografie tijdschriften) of Kieskeurig. Deze fotocamera's zijn de beste koop als je een echt goede spiegelreflexcamera zoekt.

Meer goede camera's en beste aanbieders

Kijk voor meer goede fotocamera's en hun beste (en goedkoopste) aanbieders op Beste Camera Kopen. Naast spiegelreflex camera's vind je daar ook systeemcamera's en compactcamera's.


Spiegelreflexcamera Canon

Spiegelreflexcamera Canon

Informatie spiegelreflex camera

Kijk hierboven voor de beste spiegelreflex camera's. Hieronder geven we algemene informatie en tips met betrekking tot deze camera's met verwisselbare lenzen.

Vrij grote camera's

Laten we beginnen met het nadeel van een spiegelreflex camera. Door de aanwezigheid van een spiegel en de benodigde sensor hebben spiegelreflex camera's een vrij grote body. Zeker in vergelijking met de compactcamera, maar ook in vergelijking met een systeemcamera.

Maar ieder nadeel heeft een voordeel. Met die grote camera maak je wel heldere en scherpe foto's met veel detail. En door het grote formaat heb je een goed houvast wat het richten en de kwaliteit van je foto's ten goede komt.

De beeldsensor

Meestal is de sensor van een spiegelreflex camera een APS-C sensor. Zoals hierboven beschreven zijn deze sensoren groter dan de sensoren die je in kleinere camera's aantreft. Maar een APS-C sensor heeft grote voordelen. Zo heb je een minder grote zoomlens nodig doordat de cropfactor het beeld al wat kan inzoomen. Ook heb je bij een APS-C sensor minder last van vertekening aan de rand van de foto.

Ook zijn er voor de APS-C sensor heel veel lenzen beschikbaar. Een nadeel is er, naast de eerder genoemde grootte, echter ook. Bij een hoge ISO kun je last krijgen van ruis in je foto.

Bij een full frame beeldsensor heb je dat laatste nadeel niet, maar het andere nadeel (de grootte) is bij een full frame sensor nog meer van toepassing. De beeldkwaliteit is echter nog beter en je kunt ook met een grotere beeldhoek fotograferen. Voor de kwaliteit van de foto's is de spiegelreflex camera met full frame sensor de absolute top.


Canon spiegelreflexcamera met lens

Canon spiegelreflexcamera met lens


Lenzen voor een spiegelreflex camera

De lenzen zijn een groot voordeel van een spiegelreflex camera. Ook bij een systeemcamera kun je lenzen wisselen, maar het aanbod aan verwisselbare lenzen is bij een spiegelreflex camera nog steeds groter.

Er zijn verschillende soorten lenzen voor verschillende soorten foto's. Bijvoorbeeld voor het maken van portretten, voor het fotograferen van een landschap of macro lenzen voor het fotograferen van heel kleine onderwerpen. Voor opnames van veraf gelegen objecten maak je gebruik van een telelens. Voor een goede spiegelreflex camera zijn vele lenzen verkrijgbaar. Bij de winkels op het bovengenoemde Beste Camera Kopen vind je niet alleen de beste spiegelreflex camera's maar ook de lezen voor deze fotocamera's.

Instellingen spiegelreflex camera

Niet alleen heeft een spiegelreflexcamera verwisselbare lenzen die veel mogelijk maken. Ook kent zo'n fotocamera veel handmatige en halfautomatische en automatische instellingen. Via knoppen en wieltjes kan er heel veel worden ingesteld onder het fotograferen. 


Nikon spiegelreflexcamera met lens

Nikon spiegelreflex camera met lens


Zo kun je. na wat oefening, hele mooie en heel speciale foto's maken. Helemaal zoals je wil. Professionele fotografen gebruiken daarom vrijwel altijd een goede spiegelreflex camera voor hun werk.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen beste spiegelreflexcamera's voor de beste spiegelreflex camera's uit de test in diverse prijsklassen. Kijk daar voor je beste koop.

Zie ook: Meer beste camera's uit de test

Onderwerpen:
Wat is de beste spiegelreflex camera uit de test? En wat is de beste koop? De beste fotocamera zijn getest door diverse organisaties. De beste spiegelreflex camera uit hun test vind je hier boven. Op Beste Camera Kopen vind je al deze beste spiegelreflex camera's goedkoop, evenals andere goede spiegelreflex camera's en andere goede fotocamera's.

, , ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.