Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Camera test: Beste spiegelreflexcamera's

Redactie     08:30     No comments


Een spiegelreflexcamera is een digitale camera waarbij je via een spiegel in de camera naar het onderwerp. Je ziet dus exact wat je fotografeert. Een ander kenmerk van een spiegelreflexcamera is de mogelijkheid lenzen te wisselen. Voor een goede spiegelreflex camera zijn een groot aantal verschillende lenzen beschikbaar. Hier kijken we naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment.


Dit zijn de aanbevolen beste spiegelreflexcamera's

Fabrikanten als Nikon, Canon en Sony maken goede spiegelreflexcamera's. Deze fotocamera's zijn er voor minder dan 300 euro, maar ook voor meer dan 3.000 euro. Het is natuurlijk makkelijk om de duurste camera's als beste aan te wijzen (dat zijn ze namelijk vaak ook), maar je hebt natuurlijk ook te maken met het budget dat je maximaal kan of wil besteden.

Deze camera's zijn als beste spiegelreflexcamera getest

Daarom vind je in het overzicht met beste spiegelreflexcamera's niet alleen de allerbeste high end camera's maar ook de beste middenklasse spiegelreflex camera en het beste instapmodel. 

Al deze aanraders zijn best getest door onder andere Tweaker, de EISA (Tech Awards) of Kieskeurig.

Meer goede camera's en beste aanbieders

Kijk voor meer goede fotocamera's en hun beste (en goedkoopste) aanbieders op Beste Camera Kopen. Naast spiegelreflex camera's vind je daar ook systeemcamera's en compactcamera's.


Spiegelreflexcamera Canon

Spiegelreflexcamera Canon

Informatie spiegelreflexcamera

Kijk hierboven voor de beste spiegelreflex camera's. Hieronder geven we algemene informatie en tips met betrekking tot deze camera's met verwisselbare lenzen.

Vrij grote camera's

Laten we beginnen met het nadeel van een spiegelreflex camera. Door de aanwezigheid van een spiegel en de benodigde sensor hebben spiegelreflexcamera's een vrij grote body. Zeker in vergelijking met de compactcamera, maar ook in vergelijking met een systeemcamera.

Maar ieder nadeel heeft een voordeel. Met die grote camera maak je wel heldere en scherpe foto's met veel detail. En door het grote formaat heb je een goed houvast wat het richten en de kwaliteit van je foto's ten goede komt.

De beeldsensor

Meestal is de sensor van een spiegelreflexcamera een APS-C sensor. Zoals hierboven beschreven zijn deze sensoren groter dan de sensoren die je in kleinere camera's aantreft. Maar een APS-C sensor heeft grote voordelen. Zo heb je een minder grote zoomlens nodig doordat de cropfactor het beeld al wat kan inzoomen. Ook heb je bij een APS-C sensor minder last van vertekening aan de rand van de foto.

Ook zijn er voor de APS-C sensor heel veel lenzen beschikbaar. Een nadeel is er, naast de eerder genoemde grootte, echter ook. Bij een hoge ISO kun je last krijgen van ruis in je foto.

Bij een full frame beeldsensor heb je dat laatste nadeel niet, maar het andere nadeel (de grootte) is bij een full frame sensor nog meer van toepassing. De beeldkwaliteit is echter nog beter en je kunt ook met een grotere beeldhoek fotograferen. Voor de kwaliteit van de foto's is de spiegelreflex camera met full frame sensor de absolute top.


Canon spiegelreflexcamera met lens

Canon spiegelreflexcamera met lens


Lenzen voor een spiegelreflexcamera

De lenzen zijn een groot voordeel van een spiegelreflex camera. Ook bij een systeemcamera kun je lenzen wisselen, maar het aanbod aan verwisselbare lenzen is bij een spiegelreflexcamera nog steeds groter.

Er zijn verschillende soorten lenzen voor verschillende soorten foto's. Bijvoorbeeld voor het maken van portretten, voor het fotograferen van een landschap of macro lenzen voor het fotograferen van heel kleine onderwerpen. Voor opnames van veraf gelegen objecten maak je gebruik van een telelens. Voor een goede spiegelreflexcamera zijn vele lenzen verkrijgbaar. Bij de winkels op het bovengenoemde Beste Camera Kopen vind je niet alleen de beste spiegelreflexcamera's maar ook de lezen voor deze fotocamera's.

Instellingen spiegelreflexcamera

Niet alleen heeft een spiegelreflexcamera verwisselbare lenzen die veel mogelijk maken. Ook kent zo'n fotocamera veel handmatige en halfautomatische en automatische instellingen. Via knoppen en wieltjes kan er heel veel worden ingesteld onder het fotograferen. 


Nikon spiegelreflexcamera met lens

Nikon spiegelreflexcamera met lens


Zo kun je. na wat oefening, hele mooie en heel speciale foto's maken. Helemaal zoals je wil. Professionele fotografen gebruiken daarom vrijwel altijd een goede spiegelreflexcamera voor hun werk.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen beste spiegelreflecamera's voor de beste spiegelreflex camera's uit de test in diverse prijsklassen.

Zie ook: Meer beste camera's uit de test

Onderwerpen:
Wat is de beste spiegelreflexcamera uit de test?. De beste fotocamera zijn getest door diverse organisaties. De beste spiegelreflexcamera uit hun test vind je hier boven. Op Beste Camera Kopen vind je al deze beste spiegelreflex camera's goedkoop, evenals andere goede spiegelreflexcamera's en andere goede fotocamera's.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.