Beste rolkoffer (koffer op wieltjes)

Kijk hier voor de beste rolkoffer uit de test, de beste lichtgewicht rolkoffer. de beste zachte rolkoffer en andere goede rolkoffers.

Beste rolkoffer / trolley koffer

Rolkoffers zijn dusdanig populair dat bijna iedere reiskoffer die je tegenwoordig nieuw koopt een rolkoffer is. Zelfs kleine koffers worden tegenwoordig vaak voorzien van wieltjes. Hier kijken we naar de beste rolkoffers.Aanbiedingen rolkoffers

Hieronder vind  je de beste rolkoffers uit de test en een overzicht met aanbiedingen van rolkoffers. Alle drie de beste rolkoffers zijn te vinden in dit overzicht aanbiedingen alle rolkoffers

Bij deze aanbiedingen vind je duizenden koffers met wieltjes. Met al hun prijzen en specificaties, met een review en gebruikerservaringen. En de lijst kent goede selectiemogelijkheden om uit het enorme aanbod snel en makkelijk je beste rolkoffer te filteren.


Koffer advies


Hieronder kijken we naar een aantal van de beste rolkoffers uit deze lijst. De beste rolkoffer (algemeen), de beste goedkope rolkoffer (beste koop) en de beste zachte rolkoffer.


Een goede rolkoffer of andere koffer of reistas goedkoop kopen? Kijk dan ook eens bij de aanbiedingen koffers van de beste winkelsBeste rolkoffer: Samsonite S Cure spinner

De allerhoogste waardering is er voor de Samsonite S Cure spinner reiskoffer die verkrijgbaar is in de formaten 34, 79, 102 en 138 liter. Deze rol koffer is er in wel 33 verschillende kleuren!

Beste rolkoffer: Samsonite S Cure spinner

Beste rolkoffer: Samsonite S Cure spinner


Deze trolley koffers zijn gemaakt van een nieuwe mix polypropyleen (flowlite) dat oersterk is maar ook bijzonder licht van gewicht. De beste rolkoffer is voorzien van vier dubbele wieltjes die 360 graden kunnen dragen. De trekstang kan op diverse hoogte worden vastgezet en er is zowel een handvat aan de bovenkant als aan de zijkant om de koffer eventueel te dragen.

Een tussenschot in het bovenste compartiment helpt je om je spullen gestructureerd in te pakken en gekruiste inpakriemen houden in het onderste compartiment alles om de plek. Een driepuntssluiting houdt de koffer goed dicht en natuurlijk beschikt deze beste rolkoffer over een TSA slot. Kijk in het bovengenoemde overzicht beste rolkoffers voor alle specificaties en de laagste prijs van deze beste rolkoffer in alle formaten.
Beste koop: TravelZ lichtgewicht rolkoffer

Ook een goede harde rol koffer, maar aanmerkelijk goedkoper dan de bovenstaande beste rolkoffer van Samsonite is de lichtgewicht reiskoffer van TravelZ. Deze beste koop is alleen verkrijgbaar in de inhoudsmaten 65 liter en 88 liter.
Beste koop: Travelz lichtgewicht rolkoffer
Beste koop: Travelz lichtgewicht rolkoffer


Ook dit is een lichtgewicht rolkoffer met 4 soepele wieltjes en een verstelbare trolleystang. Hierdoor is deze rol koffer zowel geschikt voor lange mensen als voor korte mensen.

Aan de binnenkant is deze reiskoffer gevoerd, en in deze voering bevinden zich een ritsvak en een elastisch vak. Gekruisde spanbanden houden je spullen tijdens de reis netjes op hun plek in de rolkoffer.

Kijk voor de actuele lage winkelprijs en andere informatie bij de bovenstaande aanbiedingen van beste rolkoffers.

Beste zachte rolkoffer: TravelZ Hipster

Liever een zachte rolkoffer? Kijk dan eens naar de Hipster, eveneens van TravelZ. Deze TravelZ zachte koffer is een 70 liter rolkoffer met 2 vaste wieltjes. Een heel ander soort rolkoffer dus dan de beide bovenstaande beste rolkoffers.


Beste zachte rolkoffer: Travelz


De soft case maakt het stouwen van veel spullen goed mogelijk bij deze rolkoffer, het handvat is uitschuifbaar en de wieltjes zijn stevig en sterk. Het zijn vaste wieltjes, maar dat heeft ook weer zijn voordelen, bijvoorbeeld als je over keitjes rijdt.

Dit is een prima rolkoffer voor handbagage. Kijk voor de actuele prijs in het overzicht van beste rolkoffers.

Kijk voor nog veel meer beste rolkoffers in het bovenstaande overzicht met 5 sterren rolkoffers, of kijk bij de beste koffers uit de test voor de beste koffers uit andere tests.
Wat is een rolkoffer?

Wanneer is een koffer eigenlijk een rolkoffer? Een rolkoffer (ook wel trolley koffer genoemd) is een reiskoffer met wieltjes en een uitschuifbaar handvat.  Door deze wielen en hanvat kun je een zware koffer veel makkelijker vervoeren. Je hoeft hem niet te tillen (al kan dat wel) maar je kunt de trolley koffer ook duwen of trekken. Nog niet zo lang geleden was een rolkoffer nog zeldzaam, maar tegenwoordig zijn bij alle reiskoffers een trolley, er zijn zelfs kleine rolkoffertjes en reistassen met wieltjes.

Hoewel je de rolkoffer niet hoeft te tillen is het bij het kiezen en kopen van een trolley koffer wel belangrijk om te letten op het (lege) gewicht van de rol koffer. Dat is met name belangrijk als je met de rolkoffer per vliegtuig gaat reizen. Luchtvaartmaatschappijen stellen restricties aan het gewicht van een koffer, en soms kan het zijn dat iedere gram telt. De beste rolkoffer is geen zware koffer.

Verder is de kwaliteit van de rolkoffer natuurlijk belangrijk als je de beste rolkoffer kiest. De koffer moet vele vakanties mee gaan en de inhoud goed beschermen. Ga je daarbij voor een harde rolkoffer of voor een zachte rolkoffer? Een harde rolkoffer biedt de beste bescherming van de inhoud, maar een zachte rolkoffer is flexibel en geeft je de mogelijkheid om de bagage te stouwen.

Let bij het kiezen van je beste rolkoffer er ook op hoe de koffer er van binnen uit ziet. Soms biedt een koffer alleen één grote ruimte, maar vaak zijn er meerdere compartimenten, vakken en / of zakken aanwezig. Deze kleinere opbergruimtes maken het makkelijker om kleine spullen zoals toiletspullen veilig weg te bergen en om deze kleine spullen weer makkelijk terug te vinden als je ze uit de koffer wilt halen.

Kipling rolkoffer

Kipling rolkoffer

De uitvinder van de rolkoffer

De rolkoffer is helemaal nog niet zo lang in gebruik. De rolkoffer is pas in 1987 uitgevonden. De Amerikaanse piloot Robert Plath zag dagelijks al het gestuntel met koffers op de vliegvelden en ontwierp de eerste reiskoffer met wielen en een uitschuifbaar handvat. Om deze allereerste rolkoffer aan de man te brengen richtte hij het bedrijf Travelpro op. 

In eerste instantie verkocht Travelpro zijn trolley koffers vooral een piloten, stewardessen en ander cabinepersoneel, maar ook passagiers hadden veel interesse in deze handige koffers en de rolkoffer werd een groot succes.

Voordelen en nadelen van een rolkoffer

Een trolley koffer heeft als grootste voordeel dat je hem kunt rollen en dus niet hoeft te dragen, maar een rolkoffer heeft ook enkele nadelen.

Voordelen rolkoffer
  • Makkelijker mee te nemen als de koffer zwaar is, door te trekken of te duwen in plaats van te tillen.
  • Veel makkelijk te verplaatsen over een langere afstand. 
  • Ook voor ouderen makkelijker te gebruiken.
  • Een rolkoffer kan stabieler verplaatst worden.

Nadelen rolkoffer
  • Lastig te rollen op onverhard terrein en op grind.
  • Wielen zijn vrij kwetsbaar en kunnen kapot gaan.
  • Een trolley is vaak minder makkelijk te stapelen.Beste rolkoffer merken

Travelpro maakt nog steeds rolkoffers, maar inmiddels maken alle koffermerken deze trolley koffers. Hierboven vind je rol koffers van Samsonite en TravelZ, maar er zijn meer goede fabrikanten van goede rolkoffers.

Een aantal van de grootste rol fabrikanten zijn Samsonite, Delsey, American Tourister (onderdeel van Samsonite), Titan, Rimowa, Enrico Benetti, Kipling en Tumi. Zoek je een goede zachte rolkoffer? Dan is een Eastpak rolkoffer een aanrader.

Opkomende rolkoffer merken zijn SuitSuit, een Nederlands bedrijf dat zich op koffers voor vrouwen richt en het eveneens in Nederland gevestigde koffermerken TravelZ en Decent.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze goede rolkoffers tegen een aantrekkelijke prijs.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste koffer met wieltjes (beste rolkoffer, beste spinner, beste trolley koffer). De beste hardcase rolkoffer, de beste softcase rolkoffer en de beste koop bij de rol koffers. Het betreft goede rolkoffers met een aantrekkelijke prijs.

Een reactie posten

0 Reacties