Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stofzuiger: Best geteste stofzuigers per klasse

Een overzicht van de beste stofzuigers uit de test. Met de beste stofzuiger in ieder model en de beste stofzuigers voor elk soort gebruik.

aeg beste stofzuiger test


Welke stofzuigers zijn door de experts als beste stofzuiger of beste koop getest? Kijk hier voor een overzicht van de beste stofzuigers met en zonder zak, de beste steelstofzuiger en de beste robotstofzuiger, maar bijvoorbeeld ook de beste stofzuiger bij allergie, de beste stofzuiger met lang snoer en andere beste stofzuigers. 


De beste stofzuigers uit de test

Voor ieder soort vloer vind je hier de beste stofzuiger, of dat nu een stofzuiger met zak is, een stofzuiger zonder zak, een steelstofzuiger of een klassieke slede stofzuiger.  


Zie ook


Verschillende ondergronden

Aan welke eisen moet een stofzuiger voldoen om zich de beste stofzuiger te mogen noemen? De beste stofzuiger moet ten eerste goed op alle ondergronden presteren. Met een houten vloer heeft een gemiddelde stofzuiger geen moeite, maar aan het zuigen op tapijt, en dan met name hoogpolig tapijt, worden veel hogere eisen gesteld. 

Er wordt op hoog tapijt meer zuigkracht gevraagd. De beste stofzuiger voor tapijt is altijd een krachtige stofzuiger.

Philips stofzuiger hoogpolig tapijt

Philips PowerPro stofzuiger


Belangrijk voor de zuigkracht is het vermogen van de stofzuiger. Maar het vermogen is niet alles bepalend. Omdat het vermogen van een stofzuiger vanaf 2017 begrenst is op 900 Watt hebben de fabrikanten andere manieren moeten bedenken om de zuigkracht te verbeteren.

 

Ook belangrijk bij het zuigen van tapijt is de aanwezigheid van een speciale tapijtborstel bij de stofzuiger. Bij hoogpolig tapijt of grof tapijt beschikt de beste stofzuiger over een turbo borstel. Dit is een harde borstel die hardnekkig vuil diep uit de vezels kan verwijderen.


Stofzuigers met en zonder zak

Bij het kiezen van een stofzuiger is er de laatste jaren een keuze toegevoegd. Je hebt tegenwoordig namelijk de keuze tussen een stofzuiger met zak of een stofzuiger zonder zak. Dat laatste bespaart je de koop van stofzakken, maar lang niet iedereen is gecharmeerd van stofzuigers zonder zak.


Rowenta stofzuiger zonder zak

Rowenta stofzuiger zonder zak


Je moet zo'n reservoir namelijk ook regelmatig schoonmaken, want anders ziet het stofreservoir er op den duur niet fris meer uit. Er gaat namelijk niet alleen droog stof naar binnen. 

 

Goede stofzuigers zonder zak worden onder andere gemaakt door Philips, Dyson, Rowenta, AEG, Miele, Samsung en Bosch. Op Dyson na maken al deze fabrikanten ook goede stofzuigers met zak.

Steelstofzuigers

Naast de traditionele (slede) stofzuiger, met of zonder zak, zijn er ook steelstofzuigers. Dit zijn stofzuigers met een accu met een stofreservoir direct op de steel. Er is veel verschil in kwaliteit tussen steelstofzuigers. Soms zijn het wat krachtigere kruimelzuigers op steel, maar de beste steelstofzuigers zijn volwaardige accu stofzuigers en kunnen ook als dusdanig worden gebruikt.


Dyson steelstofzuiger

Dyson Steelstofzuiger

Robotstofzuiger

Een heel ander verhaal is de robotstofzuiger. Een stofzuiger die zelfstandig zijn werk doet, wie wil dat nou niet. Maar pas op, lang niet iedere robotstofzuiger doet het werk even grondig. De beste robotstofzuiger is geen stofzuiger voor er bij, maar een volwaardig zuigende stofzuiger, die ook met moeilijke plekjes geen moeite heeft.Neato robotstofzuiger

 

Hierboven vind je de beste stofzuigers volgens de experts. In het overzicht testen stofzuigers vind je de beste stofzuigers uit andere testen en op Beste Stofzuiger Kopen vind je de goedkoopste winkels en veel tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste stofzuiger.


Heb je een goede of slechte ervaring met een stofzuiger die je met ons en de bezoekers van TestResults.nl wilt delen? Heb je tips voor de aanschaf van een goede stofzuiger? Of heb je andere opmerkingen of heb je vragen? Bij de reacties onder dit artikel kun je al je input plaatsen.


Foto bovenaan: AEG


Onderwerp:
Een overzicht met alle beste stofzuigers in iedere klasse (met aanbieding). Met onder andere de beste steelstofzuiger, de beste stofzuiger met zak, de beste stofzuiger zonder zak en de beste stofzuigers bij specifieke eisen zoals de beste stofzuiger met langsnoer, voor allergie, bij dierenharen, voor nat zuigen enz.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Fabrikanten als Miele, Bosch, Philips en AEG vormen al jaren de top van de stofzuiger fabrikanten, maar de laatste jaren hoort Rowenta hier ook absoluut bij. Rowenta stofzuiger worden steeds beter.

    Daarom heb ik laatst ook een Rowenta stofzuiger gekocht. Gewoon een klassiek model met zak. En ik kan een Rowenta stofzuiger aanbevelen. Ik heb in diverse kamers in huis zachte vloerbedekking en mijn Rowenta Silence Force doet het prima op tapijt. Veel beter dan de stofzuigers van Miele en Philips die ik hier voor had En dan te bedenken dat de Rowenta stofzuiger goedkoop is vergeleken met die stofzuigers.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.