Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stofzuiger: Best geteste stofzuigers Consumentenbond en Kieskeurig

 

Een overzicht van de beste stofzuigers uit de Consumentenbond stofzuiger test en de Kieskeurig reviews.

aeg beste stofzuiger test consumentenbond

Welke stofzuigers zijn door de Consumentenbond als beste stofzuiger of beste koop getest? Kijk hier voor een overzicht van de beste stofzuigers met en zonder zak, de beste steelstofzuiger en de beste robotstofzuiger volgens de Consumentenbond. Ook de beste stofzuigers volgens Kieskeurig zijn in dit overzicht te vinden.

De beste stofzuigers uit de test

Kijk in de onderstaande overzichten met best geteste stofzuigers Consumentenbond en Kieskeurig  voor de beste stofzuiger. Deze best geteste stofzuigers zijn stuk voor stuk prima allrounders. Goede stofzuigers voor ieder huishouden. 

 

 

De Consumentenbond test continue stofzuigers, en kiest regelmatig een beste stofzuiger en een beste koop. Bij Kieskeurig draait het om de stofzuigers waarover de gebruikers het meest lovend zijn.

De beste koop is de stofzuiger die tegen een lage prijs de beste prestaties biedt. Met andere woorden, de beste stofzuiger voor je geld. Al deze beste stofzuigers vind je in bovenstaand overzicht.

 

Zie ook


Verschillende ondergronden

Aan welke eisen moet een stofzuiger voldoen om zich de beste stofzuiger te mogen noemen? De beste stofzuiger moet ten eerste goed op alle ondergronden presteren. Met een houten vloer heeft een gemiddelde stofzuiger geen moeite, maar aan het zuigen op tapijt, en dan met name hoogpolig tapijt, worden veel hogere eisen gesteld. 

Er wordt op hoog tapijt meer zuigkracht gevraagd. De beste stofzuiger voor tapijt is altijd een krachtige stofzuiger.

Philips stofzuiger hoogpolig tapijt

Philips PowerPro stofzuiger


Belangrijk voor de zuigkracht is het vermogen van de stofzuiger. Maar het vermogen is niet alles bepalend. Omdat het vermogen van een stofzuiger vanaf 2017 begrenst is op 900 Watt hebben de fabrikanten andere manieren moeten bedenken om de zuigkracht te verbeteren.

 

Ook belangrijk bij het zuigen van tapijt is de aanwezigheid van een speciale tapijtborstel bij de stofzuiger. Bij hoogpolig tapijt of grof tapijt beschikt de beste stofzuiger over een turbo borstel. Dit is een harde borstel die hardnekkig vuil diep uit de vezels kan verwijderen.


Stofzuigers met en zonder zak

Bij het kiezen van een stofzuiger is er de laatste jaren een keuze toegevoegd. Je hebt tegenwoordig namelijk de keuze tussen een stofzuiger met zak of een stofzuiger zonder zak. Dat laatste bespaart je de koop van stofzakken, maar lang niet iedereen is gecharmeerd van stofzuigers zonder zak.


Rowenta stofzuiger zonder zak

Rowenta stofzuiger zonder zak


Je moet zo'n reservoir namelijk ook regelmatig schoonmaken, want anders ziet het stofreservoir er op den duur niet fris meer uit. Er gaat namelijk niet alleen droog stof naar binnen. 

 

Goede stofzuigers zonder zak worden onder andere gemaakt door Philips, Dyson, Rowenta, AEG, Miele, Samsung en Bosch. Op Dyson na maken al deze fabrikanten ook goede stofzuigers met zak.

Steelstofzuigers

Naast de traditionele (slede) stofzuiger, met of zonder zak, zijn er ook steelstofzuigers. Dit zijn stofzuigers met een accu met een stofreservoir direct op de steel. Er is veel verschil in kwaliteit tussen steelstofzuigers. Soms zijn het wat krachtigere kruimelzuigers op steel, maar de beste steelstofzuigers zijn volwaardige stofzuigers en kunnen ook als dusdanig worden gebruikt.


Dyson steelstofzuiger

Dyson Steelstofzuiger

Robotstofzuiger

Een heel ander verhaal is de robotstofzuiger. Een stofzuiger die zelfstandig zijn werk doet, wie wil dat nou niet. Maar pas op, lang niet iedere robotstofzuiger doet het werk even grondig. De beste robotstofzuiger is geen stofzuiger voor er bij, maar een volwaardig zuigende stofzuiger, die ook met moeilijke plekjes geen moeite heeft.


Neato robotstofzuiger

 

Hierboven vind je de beste stofzuigers volgens de Consumentenbond en Kieskeurig. In het overzicht testen stofzuigers vind je de beste stofzuigers uit andere testen en op Beste Stofzuiger Kopen vind je de goedkoopste winkels en veel tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste stofzuiger.

 

Foto bovenaan: AEG


Samenvatting:
Wat is de beste stofzuiger uit de Consumentenbond test stofzuigers? En wat is de beste stofzuiger volgens Kieskeurig. Alle beste stofzuigers (en beste koop) uit hun tests vind je in het overzicht bovenaan. Je vindt daar alle beste stofzuigers uit recente en eerdere tests die nog te koop zijn. 


Het betreft de beste stofzuigers uit de Consumentenbond test en Kieskeurig reviews in diverse soorten, zoals de beste steelstofzuiger, de beste robotstofzuiger en de beste stofzuiger zonder zak. Ook is de beste stofzuiger in het algemeen uit de test daar ook te vinden. Goedkope aanbieders van alle goede stofzuigers vind je op Beste Stofzuiger Kopen.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.