Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stofzuiger met zak

Hier kijken we naar de traditionele stofzuiger de sledestofzuiger met zak. Met o.a. de beste stofzuiger met zak uit de test.

Stofzuiger met zak Miele


De komst van robotstofzuigers, steelstofzuigers, zakloze stofzuigers en andere moderne stofzuigers ten spijt, de meest verkochte en meest gebruikte stofzuiger is nog steeds de slede stofzuiger met zak.


Beste stofzuiger met zak en andere goede stofzuigers

Hieronder vind je de beste stofzuiger met zak en een overzicht met meer dan 500 andere goede "normale" stofzuigers met zak, steel en wieltjes, oftewel goede sledestofzuigers.


Bij de best stofzuiger met zak uit de test vind je meerdere beste stofzuigers met zak. Het is namelijk niet altijd dezelfde stofzuiger die voor iemand de beste traditionele stofzuiger is.

Stofzuiger keuzehulp

De beste stofzuiger met zak kan voor iemand met huisdieren een andere stofzuiger zijn dan voor iemand zonder dieren in huis, maar die wel veel harde vloeren heeft. En dan heb je nog de beste stofzuiger met zak voor mensen met een allergie, de beste goedkope stofzuiger met zak en de beste zakstofzuigers voor wie prijs stelt op een stille stofzuiger of een stofzuiger met lang snoer.

Al deze beste stofzuigers met stofzak zijn bij de bovenstaande test te vinden.


Philips stofzuiger met zak

Philips stofzuiger met zak

Wat is een sledestofzuiger?

Je komt de naam niet zo heel vaak tegen maar de officiĆ«le benaming voor een traditionele stofzuiger met zak, steel en snoer wordt sledestofzuiger genoemd. 

De klassieke stofzuiger wordt sledestofzuiger genoemd omdat je de stofzuiger als een slee (slede) achter je aan trekt. De slede stofzuiger is in vergelijking tot andere type stofzuigers vaak wat groter om ruimte te bieden aan de stofzuigerzak, maar ook aan de hulpstukken die bij zo'n sledestofzuiger vaak in de behuizing kunnen worden bewaard. Handig, want zo heb je deze hulpstukken tijdens het stofzuigen altijd bij de hand.

Traditionele sledestofzuigers worden door de meeste stofzuiger fabrikanten gemaakt (een hip stofzuiger merk als Dyson daargelaten). Goede stofzuigers met zak worden onder andere gemaakt door AEG, Miele, Philips, Bosch en Siemens. Voor een goedkope stofzuiger met zak kun je terecht bij o.a. Rowenta, Inventum en Tomado.

Voordelen stofzuiger met zak

Een stofzuiger met zak heeft voordelen en nadelen ten opzichte van een stofzuiger met stofreservoir. 

Een voordeel van een stofzuiger met zak is dat deze minder lawaai maakt tijdens het stofzuigen. Ook is de stofzuiger met stofzuigerzak vaak een goedkope stofzuiger in vergelijking tot andere soorten stofzuigers.

Een stofzak is vaak groter dan een stofreservoir, dus als je een stofzak gebruikt hoef de de stofzuiger minder vaak te legen. Ook is dat legen van een reservoir vaak een vies werkje. Een stofzak hoef je niet schoon te maken, die gooi je gewoon in de afvalbak.

Een goede stofzuiger met zak heeft veel zuigkracht. Vooral op vloerkleden en stoffen vloerbedekking is dat een voordeel. Heb je minder zuigkracht nodig, dan kun je bij een goede "normale" stofzuiger de zuigkracht wat naar beneden draaien.

Bovendien adviseert de Consumentenbond mensen met een stofallergie een stofzuiger met zak. Het belangrijkste argument van de Consument daarvoor is dat je bij je verwisselen van een stofzak minder in aanraking komt met stof dan bij het legen van een zakloze stofzuiger. Daarbij stuift het stof namelijk vaak kwistig rond.

Nadelen stofzuiger met zak

Maar helaas heeft de stofzuiger met zak ook nadelen. Ten eerste moet je natuurlijk stofzakken kopen, want deze worden weggegooid als ze vol zijn. Maar er zijn meer nadelen. Zo neemt de zuigkracht van een stofzuiger met zak af als de stofzak vol raakt.

Toch liever een stofzuiger zonder zak? Kijk dan bij de andere stofzuiger testen hier boven.

Snoerlengte stofzuiger met zak

De traditionele stofzuiger met steel beschikt over een snoer. Ten opzichte van een accu heeft dat veel voordelen. De zuigkracht is beter, de stofzuiger met snoer gaat langer mee (de levensduur van een accu is vaak een probleem) en een stofzuiger met snoer is goedkoper.

Maar natuurlijk zit je bij zo'n klassieke stofzuiger wel aan een draadje vast. Let dus bij het kiezen van een stofzuiger met zak, slang, steel en stroomsnoer goed op de lengte van het snoer. Wil je goed uit de voeten kunnen kies dan voor een stofzuiger met een lang snoer. Er zijn stofzuiger waarbij het snoer meer dan 12 meter uitgerold kan worden. Dan kom je een heel eind!

Let er bij de specificaties van een stofzuiger wel op dat de lengte van het snoer niet hetzelfde is als het bereik. Bij het bereik van een slede stofzuiger worden ook de lengte van de slang en steel meegeteld. Terecht, want je komt bij het stofzuigen veel verder dan de lengte van het snoer.

Miele stofzuiger met zak

Miele stofzuiger met zak

Geschiktheid voor vloeren

Heel belangrijk is de geschiktheid voor vloeren. De ene stofzuiger presteert vooral goed op harde vloeren zoals laminaat en tegels, de ander vindt moeiteloos zijn weg door hoog tapijt. Een stofzuiger met zak presteert in vergelijking met andere stofzuigers vaak goed op verschillende soorten vloeren.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van stofzuigers met zak kun je aangeven op welke ondergrond je stofzuiger goed moet presteren. Je kunt daarbij de volgende vloertypen aangeven: harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt.Heb je meerdere van deze vloeren thuis? Kies dan voor een allround stofzuiger en selecteer alle relevante vloertypen.

Stofzuiger voor mensen met allergie

Als je huisgenoten hebt met een stofallergie (of zelf last hebt van allergie) dan is het belangrijk te kiezen voor een stofzuiger met HEPA filter nummer 13 of hoger. Dit filter voorkomt dat fijn stof aan de achterkant de stofzuiger weer uit komt.

Een stofzuiger met zak presteert op dit onderdeel vaak goed omdat er voldoende ruimte is voor het filter en omdat het gebruik van een stofzak hygiƫnisch is.

Stofzuiger voor haren honden en katten

Heb je dit soort huisdieren? Kies dan voor een stofzuiger met hoge zuigkracht. Deze is namelijk nodig om de dierenharen uit het tapijt te krijgen. Zoals we al aangaven is een stofzuiger met zak gemiddeld een krachtige stofzuiger.

Ook is speciale borstel erg handig. In de keuzehulp bij de bovenstaande stofzuiger aanbiedingen kun je aangeven dat je huisdieren hebt.

En meer selectiemogelijkheden

En zo kun je in de stofzuiger keuzehulp  bij de bovenstaande aanbiedingen op nog veel meer kenmerken, mogelijkheden en specificaties selecteren. Bijvoorbeeld het geluidsniveau, het merk, de meegeleverde accessoires (ook belangrijk!), het gewicht, de wendbaarheid en natuurlijk de prijs.


Zie ook:

Al je vragen, ervaringen, tips en opmerkingen met betrekking tot een stofzuiger met zak kun je bij de reacties onder plaatsen. We lezen ze graag!
 

Onderwerp:
De traditionele stofzuiger met zak, slang, steel en snoer is nog steeds de meest gekochte en meest gebruikte stofzuiger. Zo'n klassieke stofzuiger wordt sledestofzuiger genoemd, Hier boven een test en aanbiedingen van deze stofzuigers met zak.

Foto bovenaan: Miele

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Noem mij ouderwets maar ik geef sterk de voorkeur aan een traditionele stofzuiger met zak. Op mijn werk hebben we een stofzuiger zonder stofzak en ik vind het legen en schoonmaken van die stofzuiger maar een vies werkje. Bij een stofzuiger met zak is het een kwestie van stofzak eruit en nieuwe zak erin en klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind een zakloze stofzuiger ook maar vies. En ik vind het ook helemaal niet mooi als je het vuil in het reservoir kan zien zitten. Voor mij is een stofzuiger met zak ook de beste stofzuiger.

      Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.