Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kolomboormachine / tafelboormachine

 

Op zoek naar de beste kolomboor machine (tafelboormachine)? Hier vind je de beste kolomboormachine uit de test en andere goede kolomboormachines / tafelboormachines.

Beste kolomboormachine test Bosch

Een kolomboormachine (kolomboor, tafelboormachine) is een heel specifieke boormachine. Een kolomboormachine plaats je op een werkbank of tafel en gebruik je om loodrecht heel precies te boren. Hier de beste kolomboormachine / beste tafelboormachine en andere goede kolomboormachines.

Op een kolomboormachine kun je voor je gaat boren heel nauwkeurig de boordiepte instellen. Vervolgens laat je deze loodrecht zakken. Ook voor het heel precies boren in harde materialen als staal en hardhout is een goede kolomboormachine heel geschikt.

Beste kolomboormachines en andere goede kolomboormachines

Hieronder vind je de beste kolomboormachines (4 of 5 sterren) en een overzicht met alle tafelboormachines waaruit je makkelijk je persoonlijk beste kolomboormachine kunt filteren.
Hieronder geven we we tips voor bij het kiezen van je beste kolomboor machine / beste tafelboormachine.Huvema tafelboormachine / kolomboormachine

Huvema tafelboormachine


Kolomboormachine of tafelboormachine?

We gebruiken hier de termen kolomboormachine en tafelboormachine door elkaar. Er is namelijk geen verschil tussen een kolomboormachine en tafelboormachine. De kolomboor heeft zijn naam aan de kolom vorm van de boormachine te danken, de term tafelboor is afgeleid van het feit dat je deze boormachine niet vanuit de hand gebruikt maar op een tafel. Het is echter hetzelfde gereedschap.

Wat is een kolomboormachine / tafelboormachine?

Een kolom boormachine gebruik je om kaarsrecht een gat in een plaat of voorwerp te boren. Je moet dit voorwerp wel op tafel onder de boor kunnen leggen (de kolomboormachine moet hoog genoeg zijn). Je stelt de diepte van het gat tot op de mm in, en ook de snelheid van het boren kun je van tevoren instellen.

Vervolgens boor je recht naar beneden waarbij je niet op de boormachine hoeft de duwen. De kolomboormachine doet het werk voor je. Heel recht, heel precies en als de gewenste diepte is bereikt stopt het boren.


Kolomboormachine tafelboormachine Powerplus

Kolomboormachine / tafelboormachine Powerplus


Tips beste kolomboormachine kiezen

Boren in verschillende materialen

In bovenstaande overzichten kun je aangeven in wat voor materialen je met de kolomboor wil kunnen boren. Met niet alle kolomboormachines kun je in alle materialen boren.

Voor staal moet je met een laag toerental kunnen boren, anders kan het staal beschadigd raken. Iedere goede kolomboormachine kan in staal of hout boren. Gips, zacht steen, tegels en baksteen is niet altijd mogelijk. Let hier op bij het kiezen van je beste kolomboormachine.

Bij de beste kolomboormachine voor het boren in beton is een roteer en klopfunctie aanwezig. De klopfunctie is ook belangrijk bij het boren in metselwerk.

De boorkop van de kolomboormachine

Met een snelspan boorkop draai je de boorkop handmatig vast. Met een tandkrans boorkop doe je dat met een sleutel.

De meeste kolomboormachines / tafelboormachines beschikken over een snelspan boorkop.

De kolomboormachine motor

De aller beste kolomboormachine beschikt over een koolborstelloze motor. Een kolomboormachine met koolborstelloze motor gaat namelijk langer mee omdat de boormachine minder warm wordt. Een koolborstelloze geeft namelijk minder wrijving. Ook gebruikt zo'n tafelboormachine minder stroom wat bij een accu kolomboormachine een groot voordeel is.

Ook is een kolomboormachine met koolborstelloze motor constanter in toerental.

De kracht van de motor van een tafelboormachine / kolomboor wordt in watts uitgedrukt. Boven de 800 watt spreekt men van een krachtige kolomboormachine waarmee je goed in beton of metaal kunt boren.


Kolomboormachine tafelboormachine Scheppach

Kolomboormachine tafelboormachine Scheppach

Boordiepte kolomboormachine

Let er bij het kiezen van je beste kolomboormachine / beste tafelboormachine goed op of de boordiepte van de kolomboor voldoende is. De boordiepte bij hout en de boordiepte bij steen kunnen van elkaar verschillen.
 

Boorrichting

Met een tafelboormachine boor je in principe recht naar beneden, maar bij sommige van de beste kolomboormachines kun je de tafel van de kolomboor zodanig stellen dat je ook schuin kunt boren.

Goede kolomboormachines

Lang niet alle fabrikanten van boormachines hebben ook kolomboormachines in hun collectie. Goede merken waarbij dat wel het geval is zijn Makita, Bosch, Powerplus, Airpress, Scheppach, Ferm en Einhell. Heel professionele en bijzonder goede kolomboormachines worden gemaakt door HBM en Huvema, maar deze beste tafelboormachines zijn geen goedkope kolomboormachines.

Bij de overzichten van alle kolomboormachines bovenaan zijn al deze goede kolomboormachines / goede tafelboormachines te vinden.

Zie ook:


Foto bovenaan: Kolomboormachine Bosch


Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste kolomboormachines / beste tafelboormachines uit de test en andere goede kolomboormachines. Verder geven we hier tips voor bij het vinden en kopen van je persoonlijk beste kolomboormachine / beste tafelboormachine.

,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *