Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste accuboormachine (test, tips, aanbiedingen)

Kijk hier voor de beste accuboormachine uit de meest recente test en andere best geteste accuboormachines.

beste accuboormachine boormachine test

Waar je wilt boren is lang niet altijd een stopcontact aanwezig. Daarom is de accuboormachine populair elektrisch gereedschap dat veel verkocht wordt. Hier kijken we naar de beste accuboormachines en geven we tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou persoonlijke beste accuboormachine.De beste accuboormachines

Hieronder vind je twee overzichten met beste accuboormachines. Met de beste accuboormachine uit de test en een lijst met alle accu boormachines met een waardering van 5 sterren.Kies je persoonlijk beste accuboormachine

Bij de beste boormachines uit de accuboormachine test vind je de beste accuboormachine voor de fanatieke klusser, maar ook de beste accuboormachine voor wie maar af en toe klust en de beste accuboormachine voor professioneel gebruik. Kijk daar voor de beste accu boormachine uit de test die het best bij je past.

Boormachine Keuzehulp

Of kijk bij alle accuboormachines met 5 sterren welke boormachines de hoogste waardering hebben gekregen. Het gaat hierbij om een groot aantal goede accuboormachines in alle soorten en alle prijsklassen.

In dit overzicht tref je professionele accuboormachines aan die vele honderden euro's kosten, maar ook goede accuboormachines van een paar tientjes. 

Professionele accuboormachine, de beste accuboormachines

Bij een accu boormachine met veel mogelijkheden en de beste onderdelen, zoals een koolborstelloze motor, spreekt men vaak over een professionele accuboormachine. Een professional kan dan een professioneel klusser, een bouwvakker of een ZZP 'er zijn, maar ook een fanatiek klusser die zijn boormachine met grote regelmaat tevoorschijn haalt.

Goedkope accuboormachine soms de beste koop

Als je naar kwaliteit en mogelijkheden kijkt zijn deze professionele accuboormachines natuurlijk veel beter dan de goedkope accuboormachines. Maar voor iemand die af en toe alleen een licht boorklusje doet is zo'n goedkope accuboormachine door zijn prijs misschien een veel betere accu boormachine dan een duur model.

Daarom geven we hieronder wat tips waarmee je rekening kunt houden als je een nieuwe boormachine zoekt. Bij het bovenstaande overzicht met beste accuboormachines kun je al je wensen aanvinken en zodoende uit het grote overzicht de voor jou beste accu boormachines selecteren.

Tip: Kijk ook eens bij Beste Boormachine Kopen als je een nieuwe boormachine zoekt. Hier vind je veel nuttige informatie zoals de goedkoopste online aanbieders, de boormachine top 10 en een boormachine keuzehulp.


Makita accuboormachine met 2 accu's en oplader

Makita accuboormachine met 2 accu's en oplader
Wat wil je doen met je accuboormachine?

De belangrijkste keuzemogelijkheid bij het bovenstaand overzicht van 5 sterren accuboormachines is de geschiktheid voor het boren in bepaalde materialen. In staal en hout kunnen de meeste boormachines wel goed boren, maar wil je goed kunnen boren in steen en beton dan vallen er veel boormachines af.

Wil je bijvoorbeeld in metselwerk kunnen boren? Selecteer dan die mogelijkheid. Wil je ook in hard beton kunnen boren? Vink dan ook die mogelijkheid aan. 

Om goed in muren te kunnen boren wordt een klopboormachine aangeraden. Voor een goede klopboormachine met accu ben je meer dan 100 euro kwijt, maar dan heb je wel de voor jou beste accuboormachine. Aan een boormachine waarmee je de gewenste boorwerkzaamheden niet kunt uitvoeren heb je niets.

Ook de accuspanning (het voltage) zegt veel over de kracht van de accu boormachine. Hoe meer volts, hoe krachtiger de boormachine. Wil je goed in steen kunnen boren dan wordt er een goede accuboormachine met minimaal 18 volt aangeraden.


Powerplus accuboormachine met 2 accu's

Powerplus accuboormachine met 2 accu's


Voordelen accuboormachine

 • Het grootste voordeel van een accuboormachine is natuurlijk het gebruiksgemak van snoerloos werken. Je zit niet vast aan een draadje en je kan de boormachine overal gebruiken.
 • Vaak kun je de accuboormachine ook als accuschroefmachine gebruiken, men spreekt dan over een accuschroefboormachine.
 • Goede accuboormachines worden vaak met 2 of meer accu's geleverd. Je kunt dan doorwerken als de accu leeg raakt en kunt de ene accu opladen terwij je de ander gebruikt.
 • Steeds vaker maken fabrikanten gebruik van een accuplatform waardoor je de accu's van verschillende soorten accu gereedschap kan delen.

Nadelen accuboormachine

 • De extra accu is vaak nodig, doordat de accu vaak snel leegraakt onder het werk.
 • Hoewel er uitzonderingen zijn, kan een accuboormachine minder krachtig zijn dan de versie met snoer en stekker.
 • Accu's zijn duur, dus de aanschafprijs van een accuboormachine ligt hoger.

Consumentenbond boormachine tips

Is de accuboormachine voor jou de beste boormachine? De Consumentenbond geeft in de video hier onder tips voor het kiezen van je beste boormachne.
Video: Consumentenbond tips
Aantal accu's

Het is heel vervelend als je aan het boren bent en je accu raakt leeg. Daarom worden veel goede boormachines met twee accu's geleverd. Dan kun je van accu wisselen, en de eerste accu opladen terwijl je met de tweede verder gaat.

Hou er rekening mee dat sommige goedkope accuboormachines zonder accu worden geleverd. Dat is natuurlijk gunstig voor de prijs, maar als je die accu los moet bijkopen schiet je daar weinig mee op.

Ook de capaciteit van de accu is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van je beste accuboormachine. De accucapaciteit wordt in ampere-uur (Ah) aangegeven. Een echt goede accu voor een boormachine heeft een capaciteit van minimaal 2 Ah. Let bij het kiezen van je beste accuboormachine goed op de accu kwaliteit en kies niet te snel voor een goedkope accuboormachine. 


Accuboormachine Metabo

Accuboormachine MetaboSchroeven met je accuboormachine

De meeste beste accuboormachines zijn ook als schroefmachine te gebruiken. Voor de schroeffunctie is het koppel van belang. Het koppel van een boormachine wordt aangegeven in newtonmeter (Nm). Ligt het koppel van een boormachine onder de 40 Nm dan is de accu boormachine alleen geschikt voor schroeven in middelmatig harde materialen. Voor het goed kunnen schroeven in bijvoorbeeld hardhout of eikenhout is meer koppel nodig.Beste accuboormachine merken

Goede accuboormachines worden gemaakt door goede fabrikanten van elektrisch gereedschap zoals Metabo, Black+Decker, Makita, Bosch, DeWalt en meer. 

De twee meest toonaangevende fabrikanten, waarvan de accu boormachines het meest worden verkocht zijn Makita en Bosch. Deze twee marktleiders maken niet alleen heel goede boormachines met accu maar ze bieden ook een ruime keuze uit veel verschillende accuboormachines, zowel voor consumenten als professionals. Makita en Bosch worden gezien als de beste accuboormachine fabrikanten.

Wat de beste accuboormachines van al deze goede accuboormachines zijn kun je zien in het bovenstaande overzicht met beste accuboormachines (5 sterren) en in het beste accuboormachine uit de test overzicht.

Veel meer informatie over het kiezen van de voor jou beste accuboormachine vind je bij de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.
Andere best geteste boormachines

En dan zijn er nog de andere testen van boormachines. Hieronder vind je de beste boormachines uit de test per soort boormachines. Ook onder deze beste geteste boormachines bevinden zich goede snoerloze boormachines.


Onderaan deze pagina kun je bij de reacties al je vragen, tips en ervaringen met accuboormachines plaatsen. We lezen je opmerkingen graag!

Samenvatting:
Wat is de beste accuboormachine uit de test? Bovenaan vind je een overzicht met beste boormachines met accu. Je persoonlijk beste accuboormachine kun je makkelijk uit deze lijst selecteren. De beste winkels om een accu boormachine goedkoop te kopen vind je op het bovengenoemde Beste Boormachine Kopen. Daar vind je ook nog veel meer tips voor bij het kiezen van je beste accuboormachine of andere goede boormachine.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Bij de Consumentenbond kwam laatst de DeWalt accuschroefboormachine als beste accuboormachine uit de test. Het betrof de klasse van de zware accuboormachines (maar dat zijn ook de beste).

  Bij de lichte klasse was een Makita accuboormachine beste in de test, maar ik zou nooit voor een lichte boormachine gaan. Daarmee lever je alleen aan mogelijkheden in, en het mooiste is nog wel dat de zware accuboormachine van DeWalt een stuk goedkoper is.

  Ik vind DeWalt heel goed bezig met zijn elektrisch gereedschap. Tot voor kort had deze Amerikaanse fabrikant in Nederland maar een klein marktaandeel, maar de laatste jaren gaat het hard met DeWalt. Eerst bij de professionals en nu ook bij de klusser thuis en andere consumenten. Ik zie steeds meer DeWalt gereedschap in de bouwmarkten en andere winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De best geteste DeWalt accuboormachine heeft ook nog eens een klopboor functie. Ik vind dat een vereiste als je een boormachine koopt. Ook krijg je bij de DeWalt een tweede accu. Ook dat is een must als je er serieus mee gaat klussen. Overigens zijn het ook nog eens goede accu's.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.