Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste schroefboormachine (met accu of zonder)

De beste schroefboormachine uit de test, een overzicht met alle goede schroefboormachines en een keuzehulp voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste schroefboormachine.

Schroefboormachine De Walt


Een schroefboormachine (schroefboortol) is een boormachine waarmee je ook elektrisch kunt schroeven. Dat schroeven is natuurlijk een handige extra mogelijkheid van de boormachine. Kijk hier voor de beste schroefboormachine uit de test en andere goede schroefboormachines.


Beste schroefboormachines uit de test

Hieronder vind je enkele overzichten met goede schroefboormachines. We hebben de beste schroefmachine uit de test voor de af en toe klusser, de beste schroefboormachine uit de test voor de fanatieke klusser en de beste schroefboormachine voor een professional.

Kortom meerdere beste schroefboormachines die allemaal als beste schroefboormachine in hun klasse getest zijn.


Toch liever een schroefmachine? Elektrisch gereedschap dat wel schroeft maar niet boort? Kijk dan hier onder voor de beste schroefmachines uit de test.Zelf je beste schroefboormachine kiezen

Maar misschien vind jij de beste schroefboormachine uit de test helemaal niet de beste schroefboormachine. Bijvoorbeeld omdat je andere eisen aan de boormachine stelt dan het team dat de test heeft uitgevoerd.

In dat geval kun je hier onder aanbiedingen van alle gangbare schroefboormachines. Dat zijn er meer dan 800! Je vindt er alle specificaties van deze boormachines en je kan makkelijk een selectie maken zodat uit dat enorme aantal alleen de voor jou beste schroefboormachines overblijven.

Of maak gebruik van de onderstaande boormachine keuzehulp met alle goede schroefboormachines en ander boorgereedschap. Via enkele vragen vind je je beste boormachine en je vind er van alle goede schroefboormachines reviews.

Boormachine Keuzehulp


Meer aanbiedingen boormachines

We kunnen het ons niet voorstellen, maar als je je beste schroefboormachine nog niet goedkoop gevolnden hebt kun je hieronder de boormachine aanbiedingen vinden van de beste winkels die goede boormachines goedkoop online verkopen.

DeWalt schroefboormachine

DeWalt schroefboormachine met dubbele accu


Verschillende soorten schroefboormachines

De ene schroefboormachine is de andere schroefboormachine niet. Bij de wat lichtere accuboormachines kom je veel schroefboormachines tegen maar er zijn ook schroefklopboormachines en schroefboorhamers, oftewel een klopboormachine of boorhamer waarmee je ook kunt schroeven. 

Het voordeel van deze zware schroefboormachines is dat je met één elektrische boor zowel kunt schroeven als zwaar boorwerk kunt verrichten.zoals boren in hard steen.
 
Het nadeel van een schroeven met een klopboormachine of schroeven met een boorhamer is dat deze apparaten eigenlijk te zwaar zijn voor dat werk (vooral de boorhamer). Zowel letterlijk als figuurlijk. Ze zijn relatief zwaar om te tillen en de kracht van een zware schroefboormachine is lastig te doseren. 

Je kunt dan beter een aparte schroefmachine aanschaffen naast je klopboormachine of boorhamer. Aparte schroefmachines zijn niet duur, kijk maar bij de hier boven genoemde beste schroefmachines uit de test.

Tip: Zoek je een goede maar goedkope schroefboormachine? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van Parkside schroefboormachines.Accu schroefboormachine

De meeste mensen kiezen voor een accu schroefboormachine, een accuboormachine waarmee je kunt boren en schroeven. De meeste beste schroefboormachines en andere schroefboormachines in bovenstaande lijsten zijn dan ook een accu schroefboormachine.

Met een goede accu schroefboormachine kun je snoerloos zowel boren als schroeven. Snoerloos is daarbij erg handig, want je komt veel makkelijker overal bij en je kan met de accuschroefboormachine overal bij om te boren en te schroeven.

Kijk voor je beste accuschroefboormachine in bovenstaande overzichten.


Metabo accu schroefboormachine

Metabo accu schroefboormachine


Accu schroefboormachine de standaard schroefboormachine
De accu schroefboormachine is geen speciale boormachine meer. Tegenwoordig is driekwart van de boormachines uit de winkel een draadloze boormachine. En ongeveer de helft van deze accuboormachines kan ook schroeven. Dit maakt de accu schroefboormachine tot de standaard boormachine.

Nog wat cijfers over de accuschroefboormachine:
 • Meer dan de helft van de accu schroefboormachines beschikt over een 18 volt vermogen. Dit is voldoende voor boren in steen.
 • De meeste accu schroefboormachines worden tegenwoordig met 2 accu's aangeboden (meer dan de helft).
 • 2 op de 3 accu schroefboomachines beschikt over een klopfunctie.
 • Ongeveer de helft van de schroefboormachines met accu beschikt over een koolborstelloze motot.

Deze statistieken geven aan dat de accuschroefboormachine tegenwoordig een heel serieuze boormachine is die niet meer ten onder doet voor een boormachine met stekker.Tips beste schroefboormachine kiezen

Uit het bovenaan genoemde overzicht met alle schroefboormachines kun je makkelijk je persoonlijk beste schroefboormachine / schroefboortol kiezen. Daarvoor kun je al je eisen aanvinken. 

Te boren materialen
Vink bijvoorbeeld aan in wat voor materialen je de schroefboormachine wilt gebruiken. Boren in hout kan met iedere goede schroefboormachine, maar schroeven in beton, metselwerk of staal is een ander verhaal. 

Schroefboormachine accu's
Natuurlijk kun je aanvinken dat je een accu schroefboormachine wil, maar je kunt ook opgeven of je daarbij een tweede accu wilt hebben. Veel goede accu schroefboormachines komen met twee accu's zodat je door kunt gaan met klussen als de accu leeg is. Onder het klussen kan accu nummer één dan weer opladen. Een aantal van de beste accuschroefboormachines komen zelfs met drie accu's.

Er zijn aan de andere kant ook accu schroefboormachines die helemaal zonder accu komen (alleen de body). Dat kan een manier zijn om de schroefboormachine goedkoop aan te bieden, maar deze kostenbesparing kan heel handig zijn als je al een geschikte accu hebt liggen. 

Accu platform van de schroefboormachine
Een nadeel van accu gereedschap ten opzichte van elektrisch gereedschap met een stekker is de meerprijs van het accugereedschap. Vooral krachtig gereedschap vraagt om een goede sterke accu, en een goede accu is een heel duur onderdeel van een accuschroefboormachine en ander accu gereedschap.

Om dat op te lossen maken steeds meer fabrikanten gebruik van een accu platform. Dit houdt in dat de accu van het ene apparaat ook op het andere apparaat gebruikt kan worden. Je gebruikt dan bijvoorbeeld de accu van je accu schroefboormachine ook op op je grasmaaier, je schuurmachine en je accu heggenschaar.

Voordelen en nadelen accu schroefboormachine
Een accu schroefboormachine werkt erg plezierig omdat je deze altijd en overal kunt gebruiken voor boren en schroeven. Maar de accu maakt de prijs wel hoger en een accu schroefboormachine kan minder krachtig zijn. Vooral als je een krachtige boormachine zoekt zoals een boorhamer of een klopboormachine kan je tegen de beperkingen van accu gereedschap aanlopen. En een accu kan natuurlijk gedurende het klussen leeg raken of de accu kan leeg zijn als je de accu schroefboormachine nodig hebt. 

Je hoeft dan dus maar één keer een accu (of accu's) aan te schaffen. En gebruikt deze accu ook op je andere gereedschap. Er zijn daarom veel accuschroefboormachines zonder accu te koop. Deze koop je als je de juiste accu al hebt.

We schrijven juiste accu, want helaas zijn er meerdere accu platforms, en daartussen zijn accu's niet uitwisselbaar. Dat is dus iets om rekening mee te houden als je goedkoop een accuschroefboormachine wilt kopen.

Voorbeelden van accu platforms zijn  Power for All (Bosch) en XR 18V (DeWalt) en LXT 18V (Makita). Bij de bovenstaande accuschroefboormachine keuzehulp kun je het accu platform van je keuze selecteren.


Snelheidsregeling schroefboormachine
Een goede snelheidsregeling waarbij je de gewenste snelheid goed kunt instellen is belangrijk bij een schroefboormachine. Voor bij het schroeven moet je een lage draaisnelheid kunnen kiezen zodat je nauwkeurig kunt schroeven.

Consumentenbond boormachine tips

Meer tips voor het kiezen van je beste schroefboormachine of een andere boormachine vind je in de Consumentenbond video hier onder. De Consumentenbond geeft in deze video tips voor het kiezen van je beste elektrische boormachine.
Video: Consumentenbond tips
Beste schroefboormachine merken

En zo kun je selecteren op nog meer eigenschappen. Bijvoorbeeld op de maximale prijs die je voor je nieuwe schroefboormachine wilt betalen of je kunt je voorkeursmerken op geven. 

Voor wat betreft deze merken vind je hieronder een overzicht met de belangrijkste en beste schroefboormachine fabrikanten.

Makita schroefboormachine

Makita staat bekend als fabrikant van professioneel gereedschap en het zal je dus niet verbazen dat Makita heel goede en krachtige schroefboormachines maakt. Ze hebben bijvoorbeeld een ruime keuze uit goede klopboor/schroefmachines in de DHP en HP-serie en lichtere schroefboormachines in de DDF en DF-serie. Al deze Makita schroefboormachines zijn draadloos en leverbaar zonder of met accu.

Bosch schroefboormachine

Ook Bosch behoort tot de beste schroefboormachine merken met ruime keuze uit accu-schroefboormachines. Met zowel draadloze boormachines voor de klusser als de professionele gebruiker. In de Bosch Professional serie vind je de krachtige Bosch GSR accuschroefboormachines en voor de consument is er onder andere de goedkope Bosch EasyDrill boormachine met accu, de Bosch UniversalDrill en de krachtige maar eenvoudig te gebruiken Bosch AdvancedDrill.

DeWalt schroefboormachine

DeWalt biedt eveneens een ruime keuze uit schroef/boormachines. Allemaal borstelloos en draadloos, leverbaar exclusief en inclusief accu. Met een boormachine met meerdere (verwisselbare) koppen, een haakse schroefboormachine, zodat je perfect om een hoekje kunt boren en schroeven en meer goede speciale accuschroefboormachines. Ook DeWalt behoort tot de beste schroefboormachine makers.

Parkside schroefboormachine

Zoek je een goedkope schroefboormachine? Een Parkside schroefboormachine is misschien wat minder geavanceerd dan bovenstaande draadloze schroefboormachines maar de Parkside schroef/boormachines zijn door hun lage prijs erg populair. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor deze goedkope schroefboormachines.

Andere schroefboormachine merken

Andere populaire merken voor een goede schroefboormachine zijn Black+Decker, Hitachi, Festool, Milwaukee en Metabo. Een Einhell, Skil, Ferm, Worx en Powerplus zijn populair om hun relatief goedkope schroefboormachines.

In het bovenstaande overzicht met alle schroefboormachines vind je aanbiedingen van al deze schroefboormachines.


Heb jij een goede of slechte ervaring met een schroefboormachine? Of heb je tips, vragen of opmerkingen? Deze lezen we graag bij de reacties onder dit artikel.


Zie ook:

Foto bovenaan: DeWalt schroefboormachine


Onderwerp:
Bij een schroefboormachine heb je geen losse schroefmachine nodig. Je kunt na het boren met hetzelfde gereedschap schroeven. Hier de beste schroefboormachines uit de test, een keuzehulp voor het vinden van je beste schroefboormachine en aanbiedingen zodat je deze beste schroefboormachine goedkoop kan kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Familie Doorzon13 april 2024 om 14:40

  Ik zweer bij een Makita boormachine. Je betaalt wat meer voor Makita, maar dan heb je wel echt goed professioneel gereedschap. Bij een schroefboormachine of andere boormachine maakt dat veel uit. Er is veel verschil in kwaliteit van boormachines. Een maat van me heeft een Bosch boormachine en is daar ook heeltevreden over, maar ook bij Bosch doe je er verstandig aan elektrisch gereedschap uit de Bosch Professional serie te kopen, ook dat maakt een groot verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een DeWalt schroefboormachine betaal je minder en een DeWalt boormachine is zeker zo goed als die van Makita. Beter zelfs volgens de consumentenbond test.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.