Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste boorhamer (test, tips, aanbiedingen)

Hier vind je de beste boorhamer uit de test en een overzicht met ruim 350 boorhamers waaruit je je persoonlijk beste boorhamer machine kunt selecteren.

Beste boorhamer test bosch

 

Ook geef ik hier tips die je helpen bij het kiezen van de beste boorhamer.
 


Wat is een boorhamer?

Maar eerst kijken we wat een boorhamer is. Een boorhamer is de meest krachtige boormachine. De boorhamer is de enige boormachine waarmee je ook goed in hard beton kunt boren. Daarnaast kun je met een boorhamer ook prima boren in alle andere materialen zoals hout, steen en metaal. 

Zoek je een boormachine waarmee je goed in alle materialen kunt boren? Dan is een boorhamer de beste boormachine. Koop een goede boorhamer en je bent in één keer klaar!
Beste boorhamers uit de test

Maar wat is een goede boorhamer? Dat lees je hier onder.


Bij de bovenstaande beste boorhamers uit de test vind je de beste boorhamer getest door de experts van Coolblue. Het betreft meerdere goede boorhamers die door hen tot beste boorhamer in hun categorie uitgeroepen.

Toch een ander soort boormachine? Bij de testen van boormachines vind je de beste boormachines in alle soorten. Dus niet alleen testen van boorhamers, maar ook van accuboormachines, klopboormachines en schroefboormachines.Aanbiedingen goede boorhamers 

Hieronder heb ik een overzicht gelinkt met een overzicht waarin je alle in Nederland in gangbare boorhamers te vinden. In dit overzicht van Bol vind je van iedere boorhamer een beschrijving, de specificaties, de lage actuele winkelprijs en je vindt er vaak ook ervaringen van de gebruikers van de betreffende boormachine.
 
Boorhamer of combihamer?

Boorhamer
Een boorhamer (ook wel SDS boormachine genoemd) is een boormachine die is voorzien van een elektro-pneumatisch hamerwerk. Via een zuiger en een slagpin wordt binnen in de klopboormachine de lucht verplaatst wat zorg voor schokgolven in de boor. 

Door deze schokken zijn deze krachtige boormachines in staat in zeer harde materialen als hard steen of hard beton te boren


Combihamer
Een combihamer is een boorhamer die is voorzien van een beitelfunctie. Een combihamer kan via een knop wisselen tussen een boorfunctie en een beitelfunctie. Zo kun je boren en beitelen met één apparaat. 

Deze beitelfunctie komt op de meeste boorhamers voor. De meeste goede boorhamers zijn dan ook tevens een combihamer. De beste combihamer kun je dus ook hier boven vinden.

De combihamer kan gebruikt worden voor licht breekwerk zoals het afbikken van wandtegels. Hiervoor plaats je een puntbeitel of platte beitelkop met een SDS aansluiting op de boor. Voor dit soort sloopwerk is een combihamer de beste boorhamer.

 

Beste combihamer test Bosch

Bosch combihamerTips om de beste boorhamer te kiezen

Hierboven vind je heel veel boorhamers waarvan enkele boorhamers door experts als de beste boorhamer zijn getest. Maar is dit voor jou ook de beste boorhamer? Hieronder geven we tips die je helpen om uit het grote boorhamer aanbod de voor jou beste boorhamer te selecteren.

Boormachine Keuzehulp

De kracht van een boorhamer

Er zit bijvoorbeeld nogal wat verschil in kracht. De ene boorhamer is krachtiger dan de andere. De slagkracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in joules. Hoe meer joule hoe krachtiger de slagkracht van de boormachine. 

Zoek je een heel krachtige boorhamer? Kies dan voor een boorhamer met een slagkracht van 3 joule of meer. Dat is de beste boorhamer voor zwaar werk.

De boorhamer accu

Draadloos gereedschap is het meest gewild. Ook bij de boorhamers zijn de boormachines met accu in opmars. Een krachtige boorhamer vraagt nogal wat van een accu, dus er wordt bij de beste accu boorhamers gebruik gemaakt van accu's van hoge kwaliteit en een dito prijskaartje. De prijs wordt nog hoger omdat er bij een goede accu boorhamer vaak een tweede (reserve) accu wordt meegeleverd.

Hoewel het de prijs verhoogd adviseer ik een tweede accu bij een boorhamer. Het tussendoor opladen van de accu kost veel tijd die je niet kunt gebruiken om te boren. 

Wil je snoerloos kunnen boren? Dan is een accu boorhamer de beste boorhamer, en zelfs de beste boormachine Een goede accu boormachine is een krachtige boormachine waarmee je draadloos kunt werken.

Het gewicht van een boorhamer

Het nadeel van een boorhamer ten opzichte van andere boormachines is de prijs. Deze beste boormachines zijn logischerwijs ook duurder dan eenvoudige boormachines. Als tweede nadeel kun je het gewicht noemen. Het zal je niet verbazen dat deze krachtpatsers niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zwaarder zijn. Let bij aanschaf dus ook even op het gewicht, want een lichtere boormachine ligt wat fijner in de hand.

Vooral een krachtige draadloze boorhamer die is voorzien van een eveneens krachtige accu heeft als nadeel dan de draadloze boorhamer behoorlijk zwaar van gewicht kan zijn.

Boorhamer Bosch professional

Professionele boorhamer Bosch

Boorhamer met koolborstelloze motor

De beste boorhamers beschikken over een koolborstelloze motor. Een motor zonder koolborstel zorgt voor minder wrijving en daarmee ook voor minder warmte. Dat heeft veel voordelen. 

Er gaat minder energie verloren, de motor heeft minder te lijden en gaat daardoor langer mee. Ook kan je door het lagere stroomverbruik langer op een accu-lading werken en het toerental van een goede boorhamer met koolborstelloze motor is constanter in toerental. 

De beste boorhamer beschikt over een koolborstelloze motor, maar is daarvoor vaak wel wat duurder.
 

Meer relevante keuzemogelijkheden

En zo zijn er meer factoren die bepalen of een boorhamermachine voor jou de beste boorhamer is. Let bijvoorbeeld op de diameter (de maximale grootte van het gat dat je kunt boren) in hout, steen en beton. Kies voor een boorhamer met geïntegreerde stofafzuiging als je zonder stof wilt boren en let op de meegeleverde accessoires.

Consumentenbond boormachine tips

Meer tips voor het kiezen van je beste boorhamer vind je hier onder in de Consumentenbons video. De Consumentenbond geeft daarin tips voor bij het kiezen van de voor jou beste boormachine. Dat kan een boorhamer zijn, maar ook een ander soort boorgereedschap.
Video: Consumentenbond tips
Dit zijn de beste boorhamer merken

Bosch boorhamer
Op de foto's bij dit artikel zie je Bosch boorhamers in actie. Bosch is één van de beste boorhamer fabrikanten. Bosch boorhamers zijn onderverdeeld in de Bosch Professional serie met de beste boorhamers, ook voor professioneel gebruik, en de Bosch DIY serie met goedkopere boorhamers voor de klusser thuis.

Al deze Bosch boorhamers vind je bovenaan bij de aanbiedingen.

Makita boorhamer
Ook Makita boorhamers behoren tot de beste boorhamers. Een Makita boorhamer wordt daarom ook vaak als professionele boorhamer gebruikt. Deze Makita boorhamers vind je bij de bovenstaande aanbiedingen.

Meer goede boorhamer merken
Ook Hilti boorhamers kom je vaak als goede professionele boorhamer tegen. En zo zijn er meer fabrikanten die ik kan adviseren als je een goede boorhamer zoekt. Andere goede boorhamer merken zijn bijvoorbeeld DeWalt, Hitachi, Milwaukee, Metabo en Black & Decker. 

Andere fabrikanten die goede en relatief goedkope boorhamers voor klussers maken zijn Ferm, Parkside, Worx. Einhell en Powerplus.

Bij de bovenstaande boorhamer aanbiedingen kom je al deze goede boorhamers tegen.

Meer beste boormachines


Heb je goede ervaringen met een boorhamer? Of heb je juist een slechte ervaring? Heb je tips voor ons? Vragen of opmerkingen? Dit alles kun je hier onder bij de reacties op dit artikel plaatsen. 

Foto's: Bosch boorhamers

Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste boorhamers uit de test en een overzicht met alle goede boorhamers die in Nederland te koop zijn. Ik geef tips voor bij het kiezen van de voor jou beste boormachine, er zijn Consumentenbond tips en er is een overzicht met de beste winkels om een boorhamer goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik kan ook een Metabo boorhamer aanraden. Dit zijn geen goedkope boorhamers, maar ze presteren heel goed en je hebt er heel lang plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DeWalt maakt heel goede boorhamers. Deze zijn vergelijkbaar met de boorhamers van Bosch Professional, Metabo en Makita, maar een stuk goedkoper in aanschaf. Ik heb een DeWalt boorhamer in bezit die ik behoorlijk vaak gebruik en ik ben er erg tevreden over.

   Verwijderen
 2. Voor het boren in beton heb je naast een goede boorhamer ook een goede goede betonboor nodig. Dat is een boor met een stompe kop met vleugels. Deze boorkop is gemaakt van extreem hard materiaal. Dat is nodig om in hard beton te boren zonder dat de boorkop meteen vervangen kan worden.

  Let bij het kopen van een betonboor op de aansluiting. Deze moet overeenkomen met die van de boorhamer. Dat is SSD Plus of SSD Max. Als je in steen wil boren zet je betonboor op je boorhamer maar een steenboor.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.