Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Klopboormachines test: De beste klopboormachine

De beste klopboormachine uit de test, andere goed geteste klopboormachines en de boormachine keuzehulp om je beste klopboormachine te vinden.


Beste klopboormachine test Bosch

Voor veel voorkomende boorwerkzaamheden als het boren in hout, baksteen, metselwerk, gips en metaal is een klopboormachine (klopboor) een heel goede boormachine. Hier kijken we naar de beste klopboormachines in diverse categorieën en de beste klopboren in diverse prijsklassen.


Een goede klopboormachine is handzaam, praktisch, krachtig en goed te betalen. Alleen voor het boren in beton heb je een niveautje hoger nodig, in de vorm van een boorhamer. Kijk bij de andere testen van boormachines voor de beste boorhamers en andere types boormachines zoals de beste accuboormachine.

 
Maar hier kijken we dus naar de beste klopboormachines uit de test en hebben we tips voor het kiezen van de beste klopboormachine.
De beste klopboormachines uit de test

Ook binnen de klopboormachines zijn er veel verschillen, en de beste klopboor machine is niet voor iedereen dezelfde klopboormachine. Een professional en een heel fanatieke doe het zelver zal hogere eisen aan zijn boormachine stellen dan een af en toe klusser, en dan ook meer geld voor zijn nieuwe klopboor willen neertellen.


In het overzicht beste klopboormachines uit de test vind je dan ook meerdere best geteste klopboormachines. De beste accu-klopboormachines en de beste klopboormachines op netstroom voor diverse soorten gebruikers en in verschillende prijsklassen. Kijk daar voor je beste klopboormachine volgens de experts.

Makita accuklopboormachine

Makita accuklopboormachine
Kies je beste klopboormachine

Zit je gewenste klopboor machine toch niet tussen deze beste klopboormachines uit de test? Dan kun je ook zelf je beste klopboormachine selecteren uit het onderstaande overzicht met alle klopboormachines.

 


In deze klopboor keuzehulp vind je ruim 500 klopboormachines met al hun specificaties, mogelijkheden en prijzen. En goede selectie mogelijkheden om je beste klopboormachine uit dit grote aantal te selecteren.

Hieronder vind je wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste klopboormachine.

Boormachine Keuzehulp
Klopboormachine met accu of stekker?

Een belangrijke keuze die je maakt is die tussen een accu klopboormachine of een klopboormachine met snoer. De accu versie van de klopboormachine is duurder maar geeft je veel meer bewegingsvrijheid tijdens het boren.  

Omdat een klopboor machine tijdens het boren best veel stroom verbruikt worden er bij goede klopboormachines vaak meer dan één accu geleverd. Dat maakt de prijs natuurlijk weer wat hoger, maar je bent er dankbaar voor als accu nummer 1 tijdens je klus leeg raakt.

Let er bij het prijs vergelijken op dat er ook accu klopboormachines zijn waarbij je de accu los moet bijbestellen. Deze accu-klopboormachines lijken onterecht goedkoop.


Makita klopboormachine accu

Makita klopboormachine accu


De ene accu is de andere niet. Let op de Ah waarde van de klopboor machine. Ah staat voor ampère uur en geeft aan hoeveel stroom de accu levert. Hoe hoger de Ah hoe meer capaciteit de accu heeft.

De accuspanning is wat anders dan het uithoudingsvermogen van de accu. De accuspanning is van belang van hoe krachtig de boormachine kan boren. Om in zwaar steen te boren heb je minimaal 18 volt nodig, het minimum voor een goede klopboormachine.

Tip: Op Beste Boormachine Kopen vind je alle tips en informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste boormachine. Met een keuzehulp, de goedkoopste winkels voor een boormachine en meer nuttige informatie over goede klopboormachines en andere boormachines.Waarvoor gebruik je de klopboor machine?

De klopboor machine was aanvankelijk de beste boormachine voor steen en beton. De rol van beste betonboor is echter overgenomen door de boorhamer die beter is in het boren van hard modern beton. Voor het boren in steen is de klopboormachine echter een prima boormachine, en dat geldt ook voor het boren in hout en metaal.

De klopboormachine wordt gekenmerkt door een kloppend mechanisme achter de boorkop. Dit mechanisme zorgt er via twee plaatschijven voor dat er druk wordt uitgeoefend op de booras. Deze schijven zorgen voor een snelle rotatie die er voor zorgt dat steen makkelijk verpulverd wordt. Als de klopboor functie wordt uitgeschakeld worden de schijven niet aangedreven en kun je gewoon boren.

Voordelen klopboormachine

  • Door het hamermechanisme kun je met een klopboor goed in harde materialen boren. De klopboormachine maakt dan gelijktijdig een draaiende (borende) en kloppende beweging.
  • Doordat je de klopboor functie kunt uitzetten kun je een goede klopboormachine ook voor lichte boorklussen gebruiken.

Nadelen klopboormachine

  • Een klopboormachine is over het algemeen groter en zwaarder dan een standaard boormachine. Dat kan het werken, vooral boven je hoofd, zwaarder maken.
  • Een klopboormachine maakt (indoen de klopboor functie gebruikt wordt) meer lawaai en produceert trillingen.
  • Een klopboormachine is gemiddeld genomen duurder dan een gewone boormachine.

Klopboormachine of boorhamer?

Wanneer kies je voor de klopboormachine en wanneer is een boorhamer toch beter? De boor expert van Makita legt het in de video hier onder uit.Verschil tussen een klopboormachine en boorhamer
Beste klopboor merken

Hierboven vind je de beste klopboormachine uit de test in diverse klassen. Goede klopboot fabrikanten, waarvan de klopboormachines vaak goed uit de test komen zijn Makita (vaak de nummer één bij de professionele klopboormachines), Bosch, Metabo, DeWalt, Black & Decker, Milwaukee, Hitachi, Skil en Workx. Kortom, de beste klipboormachines komen van de bekende topmerken in boormachines

Bij de bovenstaande beste klopboormachine test kun je zien wat momenteel de beste klopboren zijn en bij de klopboormachine aanbiedingen kun je alle klopboormachines van bovenstaande merken relatief goedkoop kopen.
Meer beste boormachines uit de test

Hier boven keken we naar de beste klopboormachines uit de test. Maar we willen je ook nog wijzen op andere best geteste boormachines:

Consumentenbond: Klussers proberen boormachines

In de Consumentenbond video hier onder kun je zien hoe klussers van verschillende klus niveaus verschillende boormachines uitproberen. Ook geeft de Consumentenbond expert diverse tips.Foto bovenaan: Bosch klopboormachine


Onderwerp:
Hier boven vind je de beste klopboormachines uit de test en een overzicht van alle klopboormachines die verkrijgbaar zijn in Nederland. Liever een ander soort boormachine? Bovenaan staat een link naar nog meer beste boormachines uit de test. Meer goede boormachines en de beste winkels om online goedkoop een klopboormachine of andere boormachine te kopen vind je op Beste Boormachine Kopen. 


Een reactie posten

0 Reacties