Accumaaier: Kies je persoonlijk beste accu grasmaaier

De beste accumaaier uit de test en andere goede accumaaiers. Met aanbiedingen om een goede accu grasmaaier goedkoop te kopen.

Beste accu grasmaaier Bosch accumaaier


Ik ga hier op zoek naar de beste accu grasmaaier. De accumaaier wordt steeds populairder. Niet verwonderlijk, want het gras maaien zonder snoer is heel wat plezieriger en veiliger dan grasmaaien waarbij er telkens een stroomsnoer in de weg zit. 

Wat is de beste accu grasmaaier? Hier kijken we naar de beste accumaaiers uit de test en andere beste grasmaaiers met accu.


Beste accu grasmaaiers uit de test

Hieronder vind je twee overzichten met beste accumaaiers. In het eerste overzicht vind je de beste accu grasmaaier voor een kleine tuin, de beste accumaaier voor een middelgrote tuin en de beste grasmaaier met accu voor een grote tuin uit de test.

In het overzicht met alle beste accu grasmaaiers vind je alle accumaaiers die een vijf sterren waardering hebben gehad.


Hieronder vind je meer informatie over accumaaiers en tips om de voor jou beste accu grasmaaier te vinden en goedkoop te kopen.

Bosch CityMower accumaaier met accu en oplader

Bosch CityMower accumaaier met accu en opladerHet voordeel en nadeel van een accu grasmaaier

Het voordeel van een accumaaier is makkelijk te bedenken. Je hebt bij het snoerloos maaien veel meer bewegingsvrijheid dan bij een gewone elektrische grasmaaier. Je hoeft bij een accu grasmaaier niet continue op te letten of je het snoer niet door snijdt, of het stroomsnoer niet ergens blijft steken en je hoeft niet met een kabelhaspel aan de gang.

Het nadeel van een accu grasmaaier is de prijs. Zoals al het accu gereedschap is een accumaaier duurder dan een zelfde elektrische grasmaaier waar een snoer aan zit. Een accu is nou eenmaal een best duur onderdeel.

Ook moet je er een accugrasmaaier, zoals bij ieder accu gereedschap, op letten of je genoeg stroom aan boord hebt voor je gaat grasmaaien. De beste accu grasmaaiers hebben daarom een goede accu en bij sommige van de beste accumaaiers wordt er zelfs een tweede accu meegeleverd, als reserve voor als accu nummer één toch leeg raakt.Let op de meegeleverde accu

Soms worden er dus twee accu's meegeleverd, maar soms ook helemaal geen accu. Die moet je dan los aanschaffen. Dat is natuurlijk belangrijk om op te letten want zonder accu lijkt een accumaaier veel goedkoper. 

Accu platforms, accu delen
Door geen accu mee te leveren met een accu grasmaaier lijkt deze accumaaier goedkoper. Dat kan een verkooptactiek zijn, maar diverse fabrikanten van draadloos elektrisch gereedschap kennen een bepaald accu platform. Voorbeelden daarvan zijn Black+Decker Power Connect, Makita LXT, Makita Ultra M en Einhell Power X-Charge. Bij deze accu platforms kun je de accu van het ene elektrische gereedschap (zoals een accu boormachine) gebruiken op andere elektrisch gereedschap (zoals een accu  grasmaaier). 

En als je al zo'n accu hebt, kun je wel echt kosten besparen door een accu grasmaaier zonder accu te kopen.

Power For All Alliance
Bovenstaande accu platforms zijn fabrikant gebonden. Daar heb je dus alleen profijt van als je een accumaaier en  (geschikt) accu gereedschap van één bepaald merk gebruikt. Om accu's ook te kunnen uitwisselen tussen snoerloos gereedschap van verschillende fabrikanten is de Power For All Alliance opgericht. 

Voor wat betreft de fabrikanten van accu grasmaaiers zijn o.a. Gardena en Bosch aangesloten bij dit merk overstijgende accu platform.


Einhell accu grasmaaier met accu en oplader


Einhell accumaaier met accu en opladerMaaien en bemesten van het gazon

Veel mensen laten het gras na het maaien op het gazon liggen om als mest te dienen. Als dat grassprieten zijn heeft dat weinig zin, hoe klein de grassprietjes ook zijn. Om als mest te dienen moet het gras eerst heel fijn gemalen worden zodat het onder de grassprieten op de aarde kan komen te liggen. Dit fijnmalen van gras wordt mulchen genoemd.

De beste accumaaier waarmee je meteen het gazon bemest beschikt over een mulch functie. Meteen bij het maaien wordt het gras in piepkleine delen versnipperd en over het gazon uitgesproeid. Of de mulch komt in een opvangbak terecht zodat je deze zelf als mest kunt gebruiken op de plek die je wil.Beste accumaaier merken

De beste accu grasmaaiers vind je in de overzichten met beste accu grasmaaiers eerder op deze pagina. Je vindt daar de beste accumaaiers van onder andere Bosch, Makita, Gardena, Wolf-Garten, Einhell, Black+Decker, Powerplus en veel andere fabrikanten waarbij je terecht kan voor een goede accu grasmaaier.

Bovenaan vind je al deze goede accu grasmaaiers of kijk bij de aanbiedingen accu grasmaaiers beste winkels voor een overzicht van de beste winkels die deze goede accumaaiers goedkoop verkopen.
Foto bovenaan: Bosch accu grasmaaier


Samenvatting:
Het gras maaien zonder snoer is veel plezieriger dan grasmaaien terwijl je aan een draad vast zit. Daarom hier de beste accumaaiers uit de test. Bovenaan vind je de beste accu grasmaaier voor een kleine, middelgrote en grote tuin uit de test, plus een overzicht van alle andere beste accu grasmaaiers (5 sterren). Kijk bij de links voor meer informatie over accumaaiers en aanbiedingen van de beste winkels om een goede accumaaier goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Het nadeel van een accumaaier is dat je als je de accu grasmaaier gewend bent absoluut geen elektrische grasmaaier met snoer wil hebben. Draadloos is namelijk zo veel makkelijker en plezieriger om te gebruiken! Okee je betaald er veel meer voor, maar dat doet maar even pijn en het gemak is groot. Wat mij betreft is het de meerprijs wel waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Familie Doorzon13 april 2024 om 14:37

    Als je het geld hebt om een accu grasmaaier te kopen doe dat dan. Ik heb het na veel twijfel ook gedaan maar heb er echt geen spijt van. Je hebt met een accugrasmaaier zoveel meer bewegingsvrijheid!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.