Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste elektrische grasmaaier (met tips en aanbiedingen)

De beste elektrische grasmaaier uit de test en andere goede elektrische grasmaaiers. Met aanbiedingen en een keuzehulp.

Beste elektrische grasmaaier test Gardena

De meeste maaiers die tegenwoordig verkocht worden zijn elektrische maaimachines. Dit is tegenwoordig de standaard grasmaaimachine. Met een elektrische grasmaaier gaat gras maaien veel makkelijker en lichter. Wat is de beste elektrische grasmaaier? Dat zocht ik voor je uit.


Dit zijn de beste elektrische grasmaaiers

Hieronder vind je de beste elektrische grasmaaiers uit de test. Het betreft de beste elektrische grasmaaier voor een kleine tuin, de beste elektrische grasmaaier voor een middelgroot gazon en de beste elektrische maaimachine voor een grote tuin.

Tevens vind je hieronder een overzicht met alle andere beste elektrische maaimachines (al deze elektrische maaimachines hebben een waardering van 5 sterren gekregen) en aanbiedingen van de beste winkels waar je online goedkoop een grasmaaier kunt kopen.


Goede elektrische grasmaaier merken

Je komt in deze overzichten de beste elektrische grasmaaiers tegen van bekende merken van tuingereedschap zoals Gardena, Wolf-Garten en Stiga, en van klusgereedschap fabrikanten als Makita, Bosch, Black & Decker, Powerplus en Einhell. 

Ook fabrikanten van budget elektronica als Vonroc maken elektronische grasmaaiers.Keuzehulp en aanbiedingen beste winkels

Kom je er niet uit wat voor jou een goede elektrische grasmaaier is? Gebruik dan de onderstaande grasmaaimachine keuzehulp.

Grasmaaier kiezen


Of kijk op Beste Elektrische Grasmaaier Kopen voor de aanbiedingen van goede winkels die al deze grasmaaiers goedkoop online verkopen.Wat kost een goede elektrische grasmaaier?

Het is niet voor niets dan de elektrische maaimachine zo populair is, en dat er steeds minder handmaaiers aangeboden worden. Onder de 75 euro heb je al een goede goedkope elektrische grasmaaier met opvangbak geschikt voor een middelgrote tuin. Ik zag voor die lage prijs elektrische maaiers van Einhell, Vonroc en PowerPlus.

Hierbij moet ik wel opmerken dat een goedkope elektrische maaier een smal apparaat is met een maaibreedte van 32 cm. Voor de werking maakt dat niet uit, maar omdat je smalle banen maait ben je wel iets langer bezig met grasmaaien. Goedkope elektrische grasmaaier Vonroc

Goedkope elektrische grasmaaier Vonroc


Een grote tuin kun je met zo'n smalle goedkope elektrische grasmaaier natuurlijk ook maaien maar dan ben je wel wat langer bezig dan met bredere maaimachine.Tips goede elektrische grasmaaier kiezen

Voor bij het kiezen van de voor jou goede elektrische grasmaaier hebben we hier onder nog wat tips.

 • Wil je meteen je gazon bemesten met het gras dat je gemaaid hebt? Kies dan voor een elektrische maaimachine met mulch functie. Deze maalt het gras dusdanig fijn dat het als mest dienst kan doen. Niet versnipperd gras is te groot om als mest te dienen.
   
 • Voor het maaien van een groot gazon (meer dan 500 vierkante meter) wordt een elektrische grasmaaier met een maaibreedte van minimaal 40 cm aanbevolen. Smaller kan wel, maar met een kleine elektrische grasmaaimachine moet je meer baantjes trekken.
   
 • Denk bij een grote tuin ook aan de grootte van de (eventuele) opvangbak. Een grote opvangbak (50 liter of meer) is dan wel handig.

 • Als je mulcht is een opvangbak niet nodig, tenzij je de grasresten elders als mest wil gebruiken.
   
 • Een elektrische grasmaaier kan best een herriemaker zijn. Kies voor een elektrische maaimachine die minder dan 90 dB produceert als je je buren wilt ontzien.

 • Een nadeel van een elektrische grasmaaier ten opzichte van andere soorten grasmaaiers is natuurlijk het stroomsnoer wat altijd aangesloten moet worden en ook altijd in de weg zit. Vind je te hinderlijk? Kies dan voor een elektrische grasmaaier met accu, deze vind je in de beste accu grasmaaier test.

Bij de bovenstaande overzichten met beste elektrische grasmaaiers kun je de maaimachines op deze kenmerken selecteren en zo makkelijk de voor jou beste elektrische grasmaaier vinden.


Elektrische grasmaaier Wolf Garten

Elektrische grasmaaier Wolf GartenConsumentenbond grasmaaier tips

In de onderstaande video geeft de Consumentenbond expert je meer tips en informatie die handig kan zijn als je je beste elektrische grasmaaier koopt. De Consumentenbond kijkt hierin naar de verschillende soorten grasmaaiers, de verschillende eigenschappen en de extra opties die sommige elektrische maaiers bieden.


Kooptips grasmaaier Consumentenbond

Heb je zelf ook tips? Of heb je een ervaring (goed of slecht) met een elektrische grasmaaier die je met ons wil delen? Tips, ervaringen, vragen en opmerkingen over elektrische maaiers kun je onderaan dit artikel bij de reacties posten.

Meer grasmaaier testsFoto bovenaan: Gardena

Samenvatting:
Bovenaan vind je overzichten van de beste elektrische grasmaaiers uit de test en meer beste elektrische grasmaaimachines. Bij de beste grasmaaimachines uit de test vind je de beste elektrische grasmaaier voor ieder soort tuin, In het overzicht met andere beste elektrische maaiers vind je nog meer goede grasmaaiers. Iedere beste elektrische grasmaaier uit deze lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen. Verder geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste elektrische grasmaaier.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. In het begin dacht ik dat een elektrische grasmaaier voor mij onzin was. Ik heb er eigenlijk alleen maar één gekocht omdat mijn oude handmaaier kapot ging en ik geen andere goede hand grasmaaier kon vinden.

  Maar nu ik een elektrische maaier heb (van Wolf) merk ik pas het gemak. Je hoeft niet eens te duwen alleen een beetje te sturen. Het is een smalle elektrische grasmaaier dus ik kan er ook goed mee in hoeken en gaten komen. Uiteindelijk ben ik er behoorlijk blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je een groot gazon? Koop dan geen te smalle grasmaaier. Dat is verkeerde zuinigheid. Ik heb die fout gemaakt, maar een paar centimeter in breedte merk je echt bij de snelheid van maaien. Als je een kleine tuin hebt is dit minder belangrijk maar als je zoals ik een flink grasveld om je huis hebt liggen krijg je spijt van een te smalle elektrische grasmaaier.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.