Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zonnebrand test

Vandaag de dag moet je meer dan ooit je huid beschermen tegen de zon. De ultraviolette straling (UV straling) kan zowel zichtbaar (verbranding) als onzichtbaar (kans op huidkanker) veel schade aanrichten. Hier kijken we naar de beste zonnebrand uit diverse tests en geven we informatie over de beste zonnebrandmiddelen.

Testen van zonnebrand middelen

Hieronder vind je de meest recente testen van zonnebrand en de beste zonnebrand middelen uit deze testen.


Overzicht alle zonnebrand (met keuzehulp)

Kijk in de zonnebrand keuzehulp voor alle goede zonnebrand middelen met een keuzehulp om uit meer dan 1.500 zonnebrand middelen de voor jou beste zonnebrand te selecteren (tegen de laagste prijs).  Je kunt daar al je wensen en eisen opgeven, alsmede belangrijke gegevens als je huidtype, activiteit waarbij je de zonnebrand wil gebruiken en geschiktheid voor handbagage. Zo vind je voor jou persoonlijk de beste zonnebrand tegen de laagste prijs.

Beste zonnebrand test

Beschermingsfactor

Een bekende eigenschap van zonnebrand is de beschermingsfactor. De beschermingsfactor wordt aangegeven met SPF (Sun Protection  Factor). Voor een goede bescherming wordt minimaal SPF 30 (factor 30) tenzij je van nature een donkere huid hebt. Voor mensen met een lichte huid en/of licht haar en voor kinderen wordt een hoge factor (SPF 50) aangeraden.

Voor het verbranden van de huid zijn UV-stralen verantwoordelijk, en dan met name de UVB stralen. Dit is ook de straling die huidkanker kan veroorzaken. UVA (Ultraviolet A) is minder gevaarlijk, maar draagt wel bij aan het het verbranden. 

Zonnebrand met factor 15 houdt 93% van de straling tegen, factor 30 97% en factor 50 98%. Dat lijken kleine verschil, maar in de praktijk telt iedere procent.Garnier zonnebrand spray factor 30

Substantie

Ook de substantie waaruit een zonnebrandmiddel bestaat kan verschillen. Je hebt zonnebrand als crème, mouse, lotion, gel. roller en spray. Een zonnebrandcrème is wat vetter dan andere zonnebrandmiddelen en beschermt daardoor je huid beter tegen uitdrogen. 

Ook kan een crème niet bevriezen waardoor ze de beste zonnebrand zijn bij wintersport. Zonnebrandlotion en zonnebrand gels bevatten meer water waardoor ze makkelijker zijn om uit te smeren.


Vision zonnebrand mouse pompje

Vision zonnebrand mouse pompje


Tips zonnebrand

  • Smeer een zonnebrand middel niet te dun. De beloofde factor geldt alleen als je dik genoeg hebt gesmeerd.
  • Van zwemmen en zweten gaat de factor (dus de bescherming) achteruit. Smeer je dus regelmatig opnieuw in. Let op! Dit geldt ook voor zonnebrand waarvan de fabrikant belooft dat hij tegen water kan.
  • Ook bij niet zweten en bij niet zwemmen moet je je naar 2 uur opnieuw met zonnebrand insmeren voor een goede bescherming tegen verbranden en schadelijke UV-straling.
  • Je hoeft geen onverantwoord lage factor te gebruiken omdat je anders niet bruin wordt. Ook van zonnebrand met een hoge factor wordt je bruin.
  • Smeer kinderen goed in. De huid van kinderen is kwetsbaarder dan die van volwassenen.
  • Hou baby's uit de volle zon. Kinderen kunnen beter tussen 12 en 15 uur helemaal uit de zon blijven.

Nivea zonnebrand kinderen

Nivea zonnebrand kinderen
Samenvatting:
Wat is de beste zonnebrand? Welke zonnebrand factor moet je gebruiken?  Is een zonnebrandcreme beter dan een zonnebrand spray of een zonnebrandgel? Hierboven lees je het antwoord op die vragen met de beste zonnebrand uit de zonnebrand test, een keuzehulp voor bij het kiezen van je persoonlijk beste zonnebrand middel en informatie over de factor, het soort middel tegen zonnebrand en tips voor het insmeren met een goed zonnebrand middel. 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.