Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Draadloze headset

De beste draadloze headsets. Kijk hier voor de beste draadloze headset voor handsfree bellen, voor videotelefonie en voor gaming.

Beste headset draadloos


We kijken hier naar de beste headsets voor smartphone, computer en telefoon. Alle beste headsets om een verstaanbaar gesprek te voeren met een goede kwaliteit geluid.

De beste draadloze headsets

Al deze beste bluetooth headsets en andere draadloze headsets vind je hier onder, per soort headset.


Jabra bluetooth headset mono

Jabra headset draadloos mono

De beste draadloze headset voor divers soort gebruik

Wat voor jou de beste draadloze headset is hangt sterk af van waarvoor je de headset gebruikt. 

Een draadloze headset voor handsfree telefoneren in de auto en de headset om te telefoneren wanneer je rond loopt vraagt heel andere eigenschappen dan een headset die je gebruikt om via je laptop of PC te beeldbellen, te videovergaderen of om online school te volgen. 

En aan een draadloze gaming headset worden ook weer heel andere eisen gesteld.

Een mono draadloze headset

Bij een draadloze headset voor mobiel gebruik wordt vaak gekozen voor een draadloze mono headset. Dit is een bluetooth headset die je in één oor draagt. Zodoende heb je je andere oor vrij voor het omgevingsgeluid. Dit maakt zo'n mono draadloze headset tot een veilige headset voor in het verkeer (of dat nu in de auto, lopend of op de fiets is).

Ook is een mono headset plezierig bij het gebruik in een kantoorruimte omdat je dan zowel goed handsfree telefoongesprekken kunt voeren als kunt praten met collega's zonder dat je de draadloze headset hoeft af te nemen.


Yono draadloze PC headset mono met oplader

Yono headset draadloos PC (mono)

Mono headsets worden ondermeer gemaakt door Jabra, Poly, Sandberg en Hama.

Een draadloze PC headset

Een draadloze PC headset is meer een koptelefoon om te zien. Je hebt ze met één oorkussen (waarbij je ook een oor vrij houdt) en met twee oorkussens (die er dus als een hoofdtelefoon uitzien). Soms hebben deze draadloze PC headsets een zichtbare microfoon voor de mond, maar tegenwoordig is de microfoon meestal onzichtbaar in één van de oren ingebouwd.

Met twee oren ben je veel meer van de omgeving afgesloten. Helemaal als de draadloze headset ook nog over noise reduction beschikt. Zo'n draadloze stereo headset is daarom vooral geschikt als je achter je PC zit en minder voor mobiel gebruik.

Een draadloze headset voor de computer kun je thuis gebruiken, bijvoorbeeld voor videobellen met familie of collega's, maar deze draadloze headsets worden ook veel op kantoren gebruikt. Bijvoorbeeld door verkopen, de klantenservice of een call center. Zo'n draadloze headset wordt daarom ook wel office headset of kantoor headset genoemd.

Bekende en goede headset fabrikanten voor een draadloze kantoor headset zijn Jabra, Poly (voorheen Plantronics), Logitech, Microsoft, Trust en Epos.

Een draadloze gaming headset

Aan gaming apparatuur worden altijd hoge eisen gesteld, en dat is bij een draadloze gaming headset niet anders. Een goede geluidskwaliteit, een hoog draagcomfort (voor urenlang ingespannen gamen), een goede microfoon, het is allemaal erg belangrijk om op een goede manier met anderen te communiceren onder het gamen. 

Een draadloze headset voor gaming beschikt daarom meestal over twee oorkussens die je helemaal van de buitenwereld afsluiten. En uniek bij een gaming headsets is de draadloze surround headset. Het surround geluid zorgt er voor dat je geluid echt van een bepaalde kant kunt horen komen. Bijvoorbeeld een tegenstander die het op je voorzien heeft.

Ook voor het kijken naar films geeft een goede surround sound draadloze headset een perfect geluid.


Game headset over ear Hunterspider

Hunterspider gaming headset draadloos (stereo)


Goede draadloze headsets voor gaming worden gemaakt door specialisten als SteelSeries, Razer, Astro, Corair en Hunterspider, maar ook door bekende merken als Sony, JBL en Logitech.

Muziek luisteren met een draadloze headset

Een headset is in de eerste instantie bedoelt voor communicatie, maar dat betekent niet dat je er niet mee naar muziek kunt luisteren. Integendeel, er zijn draadloze headsets die een heel goed geluid geven. Als je een goede draadloze headset koopt, dan wil je deze misschien ook wel voor muziek gebruiken.

Een mono headset is dan natuurlijk minder geschikt. Kies dan voor een draadloze headset met twee oren en een goede kwaliteit geluid. Vooral gaming headsets blinken hierin uit.

Wat is een goede draadloze headset?

Bovenin vind je de beste draadloze headsets uit de test en andere goede snoerloze headsets. Maar wat maakt een wireless headset tot een goede draadloze headset? Dit zijn wat zaken omop te lezen als je een goede draadloze headset wil kopen.

Bediengemak

Natuurlijk moet je headset eenvoudig bediend kunnen worden. De beste draadloze hedsets beschikken over kleine knopjes op de oorschelp om het volume aan te passen, gesprekken te beantwoorden en om (bij muziek) nummers te skippen.

Draagcomfort

Vanzelfsprekend is ook het comfort van een draadloze headset. Hoe langer je de headset achtereenvolgens draagt, hoe belangrijker het draagcomfort wordt. Vooral voor een call center medewerker of een telefonisch verkoper die de headset de hele werkdag draagt is een god draagcomfort van het grootste belang.

Accu

Draadloos betekent dat de stroom van een accu wordt betrokken. In de draadloze headset zit een kleine accu die erg belangrijk is want deze bepaalt hoe lang je de headset kunt gebruiken voordat deze in de oplader moet.

Bereik

Ook belangrijk is het bereik van een draadloze headset. Achter je bureau of in de auto heb je geen ver bereik nodig, maar dat veranderd als je onder het telefoneren of luisteren wit rondlopen, koffie wil halen of een collega wil raadplegen. Vaak ligt het bereik van een draadloze headset tussen de 10 meter en 30 meter.

Noise cancelling

Gebruik je de draadloze headset in een rumoerige omgeving zoals een kantoortuin, een call center of een thuiswerk plek vol kinderen? Dan is noise canccelling erg belangrijk bij het kiezen van je beste draadloze headset.

Geluidskwaliteit

Een goede geluidskwaliteit is natuurlijk voor he beste headset ook van belang, vooral als je ook muziek wilt luisteren op de headset, Bij bovenstaande draadloze headset testen vind je ook reviews van de headsets waarin je kunt lezen hoe het met de kwaliteit van het geluid is gesteld.

Prijs

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk. Eeen prijsindicatie kunnen we hier niet geven omdat er veel verschillende soorten draadloze headsets zijn. Kijk daarvoor bij de boevnstaande tests. Gebruik je de headset vaak? Beknibbel dan niet op de prijs, factoren als draagcomfort, geluidskwaliteit en bedieningsgemak zijn dan veel belangrijker.

Kijk bovenaan voor alle best geteste draadloze headset, met de beste snoerloze headsets per soort headset. Voor handsfree bellen, voor gaming en voor videotelefonie.

Zie ook:

Onderwerp:
Draadloos is erg plezierig als je een headset draagt. Of dat nu tijdens het telefoneren of gamen is. Daarom hier de beste draadloze headsets. Met de beste draadloze gaming headsets, draadloze PC headsets en de beste draadloze headsets voor de telefoon. Met tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste draadloze headset.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Aangezien ik veel telefoneer heb ik voor thuis ook een goedkope maar goede draadloze headset voor de telefoon aangeschaft. Zo wandel ik door mijn huis en doe ik mijn huishouden terwijl ik aan het telefoneren ben. Ik vind een draadloze telefonie headset fijner dan oortjes of een grote koptelefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me tijdens een gesprek veel beter concentreren als ik rondloop. Bij een telefoongesprek sta ik dan ook automatisch automatisch op en ga ik rondlopen. Ik zie dat ook bij veel andere mensen, dat ze het liefst in beweging zijn als ze telefoneren. Een draadloze headset is dan ideaal als je voor je werk veel moet bellen. Het bevordert de productiviteit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.