Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste elektrische kookplaat test

De beste elektrische kookplaat test. Met de beste inductie kookplaat en beste keramisch elektrische kookplaat. Inbouw en vrijstaand. Plus aanbiedingen van meer goede elektrische kookplaten.

Siemens elektrische kookplaat inductie


Elektrisch koken heeft de toekomst. Bovendien is bij de huidige hoge gasprijs koken op stroom extra aantrekkelijk. Daarom hier de beste elektrische kookplaat uit de test en andere goede elektrische kookplaten.

Ook hebben we elektrische kookplaat aanbiedingen van de beste winkels die deze kookplaten goedkoop verkopen. 

Aanbiedingen en testen beste kookplaten

Zowel bij de test als bij de aanbiedingen betreft het zowel inbouw elektrische kookplaten als vrijstaande elektrische kookplaten. En je vind er zowel de beste inductie kookplaten als de beste keramische kookplaten.
Hieronder kijken we naar al deze verschillende elektrische kookplaat. Want de ene elektrische kookplaat is de andere niet.

Beste keramische kookplaat

Zoek je de beste keramische kookplaat uit de test of goedkope aanbiedingen van keramische kookplaten? Selecteer dan bij bovenstaande overzichten keramisch als type kookplaat. 

De keramische kookplaat is de klassieke elektrische kookplaat. Als je de kookplaat aanzet warmt de kookzone op.Je ziet de plaat rood worden en na 1 of 2 minuten is de keramische kookplaat op temperatuur. 

Siemens keramische kookplaat inbouw

Siemens keramische kookplaat inbouw


Voordeel van een keramische kookplaat is dat je alle pannen kunt gebruiken. Nadelen van een keramische kookplaat zijn de bovengenoemde lange opwarmtijd (en langzamer afkoelen) en het hogere energiegebruik. De nadelen zijn groter dan de voordelen. 

Dus waarom zou je een keramische kookplaat kopen? Goede vraag, afgezien van de gemiddeld lagere prijs is er geen goede reden te vinden om tegenwoordig nog te kiezen voor keramisch koken als je een nieuwe elektrische kookplaat zoekt.

Beste inductie kookplaat

De meeste mensen kiezen dan ook voor een inductie kookplaat, en de meeste elektrische kookplaten die aangeboden worden zijn inductie kookplaten. Deze elektrische kookplaten zijn snel warm, koelen snel af, bieden een stabiele temperatuur, maken gecombineerde kookzones mogelijk en verbruiken minder stroom.

Wel heb je dus pannen nodig die geschikt zijn voor inductie, maar vrijwel alle nieuwe pannen zijn voor inductie geschikt.

Kijk hier onder voor de beste van deze elektrische kookplaten uit de test.

Inbouw kookplaat of vrijstaande elektrische kookplaat?

De volgende keuze behoeft weinig toelichting. Wil je de elektrische kookplaat inbouwen of plaats je deze op het aanrecht, op de koelkast of bijvoorbeeld op een tafel. Een vrijstaande kookplaat is het makkelijk in aanschaf en het meest eenvoudig om te plaatsen. Je hoeft niet op maten te letten en kan de elektrische kookplaat overal neerzetten. Dat kan helemaal als de kookplaat over een gewone stekker beschikt.


Domo elektrische kookplaat 2 pits vrijstaand
Domo elektrische kookplaat 2 pits vrijstaand


Zowel de inbouw elektrische kookplaat als de vrijstaande elektrische kookplaat heb je als 1 pits, 2 pits, 3 pits en 4 pits elektrische kookplaat. Wel is het aanbod aan de 3 pits en 4 pits elektrische kookplaten vrijstaand een stuk minder groot dan bij de inbouw kookplaten. 

Veel vrijstaande elektrische kookplaten zijn namelijk wat kleiner. Deze kleine elektrische kookplaten (vaak 2 pits) zijn populair bij kampeerders en bij studenten en andere klein behuisden.

Stroom voor de elektrische kookplaat

Want die stekker is iets om op te letten als je je beste elektrische kookplaat kiest. Want je hebt 3 soorten van stroom toevoer.

1-fase (kookplaat voor een gewoon stopcontact)
Je hebt de normale stekker die in het stopcontact gaat. Bij een elektrische kookplaat wordt deze standaard stroomaansluiting een 1-fase aansluiting genoemd. Deze elektrische kookplaten kun je overal in huis gebruiken zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Maar een 1 fase elektrische kookplaat is niet heel krachtig (maximaal 3680 Watt). Tomado elektrische kookplaat 4 zones met stekker

Tomado elektrische kookplaat 4 zones met stekker


2-fase (meest standaard bij elektrische kookplaat)
Meestal wordt bij een elektrische kookplaat een 2-fase aansluiting gebruikt. Deze kun je niet op een gewoon stopcontact gebruiken maar wel op het speciale perilex stopcontact dat je normaal gesproken in iedere keuken vindt. Dit stopcontact herken je aan 5 openingen (1 rechthoekige omringt door 4 ronde). 

Wil je de 2-fase kookplaat elders gebruiken, waar niet zo'n stopcontact beschikbaar is, dan zal je deze door een installateur moeten laten aanleggen. Deze maakt dan een verbinding met een daarvoor specifiek bedoelde dubbele aansluiting in de meterkast. Als deze niet aanwezig (en vrij) is moet deze daar gemaakt worden. 

3-fase (heel krachtige elektrische kookplaat)
Een krachtige elektrische kookplaat, die heel veel stroom nodig heeft (meer dan 7360 Watt) is er sprake van een 3-fase kookplaat. In de keuken gebruikt deze elektrische kookplaat hetzelfde perilex stopcontact, maar deze moet verbonden zijn met een krachtgroep in de meterkast, te herkennen aan 4 groepen met 1 schakelaar.

Elektrische kookplaat met oven

Als er onder de kookplaat een oven te vinden is spreekt met over een elektrisch fornuis, een combinatie van een elektrische oven met een elektrische kookplaat. Twee in één dus.

Etna elektrisch fornuis kookplaat en oven
Etna elektrisch fornuis kookplaat en oven


Elektrische fornuizen worden onder andere gemaakt door AEG, Smeg, Bosch, Beko, Etna, Inventum, Indesit, Siemens en vele andere fabrikanten.  Hieronder vind je de test van deze combinaties van een elektrische kookplaat en oven.


Goede elektrische kookplaat merken

Keramische kookplaten worden onder andere gemaakt door Siemens, Bosch, AEG, Etna, Steba, Whirlpool, Siemens, Beko, Inventum, Zanussi en Sharp. Al deze goede kookplaat fabrikanten maken ook inductie kookplaten. Andere merken inductie kookplaten zijn Domo, Miele, Princess, Bauknecht en meer. 

Zoals we al schreven is het aanbod aan elektrische kookplaten met inductie groter dan het aanbod aan keramisch elektrische kookplaten.

Kijk bij het elektrische kookplaat aanbieding overzicht bovenaan voor alle goede elektrische kookplaten.

Zie ook:

Foto bovenaan: Siemens elektrische kookplaat inductie


Onderwerp:
De beste elektrische kookplaten uit de test. Met de beste inductie kookplaat en beste keramische kookplaat in diverse soorten en prijsklassen. Kijk hier voor een goede elektrische kookplaat inbouw of een goede elektrische kookplaat vrijstaand. Een elektrische kookplaat 2 pits of een elektrische kookplaat 4 pits, of de beste elektrische kookplaat van een andere grootte.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Voor op de camping heb ik een los elektrisch kookplaatje van Kitchen Brothers. Klein, en met 2 pitten, maar op de camping (in de tent) eten we niet zo moeilijk is prima voor een éénpans gerechtje, pasta of groente en vlees of aardappelen en vlees. Daar gaat dan eventueel aardappelsalade of rauwkost bij en dan red je het wel met 2 elektrische pitten.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.