Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietshelm dames en heren (stadsfiets, e-bike, enz.)

Zoek je de beste fietshelm voor op een stadsfiets, e-bike of andere "gewone" fiets. Dit zijn de beste fietshelmen uit de test voor volwassen dames en heren.

Beste fietshelm vrouw / man

Wat is de beste fietshelm voor volwassen (dames, heren), als we het over een stadsfiets, elektrische fiets (e-bike) of recreatieve fiets hebben (dus niet over een racefiets of een mountainbike)? De Abus Hyban komt dan regelmatig als beste fietshelm uit de test. Hier kijken we naar deze beste fietshelm voor vrouwen en mannen.

De beste fietshelm dames en heren

De Abus Hyban is een comfortabele fietshelm voor volwassenen die te koop is in 7 kleuren en in 2 maten (M en L). Kijk hier voor de aanbiedingen. Doordat deze beste fietshelm goed verstelbaar is kan deze voor vrijwel alle tieners en volwassenen op maat gesteld worden.

Hieronder kijken we naar deze beste fietshelm voor dames en heren, voor stadsfiets of e-bike. Ook besteden we aandacht aan andere goede fietshelmen voor vrouwen en mannen. 


Abus fietshelm vrouw of man

Abus fietshelm vrouw of man


Beste fietshelm: Abyus Hyban

De Abis Hyban helm is een fietshelm met vele pluspunten. Het is een veilige fietshelm, met een ABS hard cover die toch licht van gewicht is. 

De helm wordt van binnen goed geventileerd omdat hij vrij open is, maar toch ook weer gesloten genoeg om je hoofd goed te beschermen. 13 lucht-inlaten, en 5 lucht uitlaten zorgen voor een zeer goede luchtcirculatie in de helm waardoor je het hoofd koel houdt onder het fietsen.

Optioneel zijn er voor deze beste fietshelm ook nog een winterkit en een regenhoes te koop.

Pluspunten Abus Hyban fietshelm
+ Door goede verstelbaarheid en keuze uit twee maten geschikt voor tieners, vrouwen en mannen.
+ Geschikt voor gebruik op stadsfiets, e-bike- toerfiets en sportfiets.
+ Veilige ABS hard cover behuizing.
+ Verstellen via handige draaiknop.
+ Perfecte ventilatie dankzij 13 lucht-inlaten en 5 lucht-uitlaten.
+ LED-verlichting op de helm zodat je op de fiets goed zichtbaar bent.
+ De padding (zachte binnenkant) van de fietshelm is uitneembaar en te wassen.
+ De riempjes zijn zacht en comfortabel.
+ Ook heel geschikt voor skaters en BMX.


Beste fietshelm dames / heren Abus

Beste fietshelm dames / heren


Minpunten kent de Abus Hyban fietshelm eigenlijk niet. Er zijn goedkopere fietshelmen, maar die zijn veel minder van kwaliteit (en vaak veel minder veilig). De prijs / kwaliteit verhouding van deze beste fietshelm voor volwassenen en tieners is juist heel erg goed. 


Tip: Bij de fietshelm aanbiedingen vind je de aanbiedingen van alle fietshelmen (alle soorten) bij de beste en goedkoopste winkels.

MIPS fietshelm

De Abus Hyban fietshelm is er in diverse versies. De Absus Hyban MIPS is daarvan de meest veilige fietshelm omdat deze over de MIPS technologie beschikt.

IPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een techniek die er voor zorgt dat een fietshelm beter in staat is om draaiende en glijdende bewegingen bij een val op te vangen. Rotoatiekrachten die bij een val optreden worden zo geabsorbeerd en verspreid wat de kans op hersenletsel vermindert. 

Bij de bovenstaande Abus fietshelm aanbiedingen vind je ook de Abus MIPS fietshelm.

Beste fietshelm sportfiets

Maar een racefietser zal deze Abus helm wat aan de grote kant vinden, maar dat is dan ook niet de doelgroep van de Abus Hyban. Kijk voor de beste fietshelm voor op de mountainbike of racefiets bij de onderstaande sportfiets helm test.


De beste e-bike fietshelm

Als e-bike fietshelm is de Abus Hyban wel de beste fietshelm. We hebben het dan wel over een fietshelm voor op een gewone elektrische fiets en niet voor op een snelle speed pedelec. 

Omdat je op een e-bike over het algemeen veel sneller rijdt dan op een gewone fiets is het risico van vallen groter en kom je harder ten val wat de kans op hoofdletsel groter. Daarom wordt het dragen van een fietshelm op een elektrische fiets sterk aangeraden. De Abus Hyban is de beste e-bike fietshelm.

Meer goede fietshelmen voor volwassenen op de e-bike vind je bij onderstaande test.


Fietshelm ook voor volwassenen belangrijk

In Nederland zijn we niet zo gewend aan de fietshelm. In Nederland is fietsen net zo vertrouwd als ademhalen. Fietsen doen we al vanaf de peuterleeftijd en het is vaak een dagelijkse bezigheid. Omdat fietsen vanaf de jeugd al zo'n vanzelfsprekendheid is (en er vroeger helemaal geen fietshelmen gedragen werden) staan we niet zo stil bij de gevaren van het fietsen.

Toch komen er jaarlijks duizenden volwassen fietsers in het ziekenhuis terecht na een val met de fiets. Dat aantal is de laatste jaren zelfs sterk toegenomen door de populariteit van de elektrische fiets en de hoge snelheden die fietsen op een e-bike met zich meebrengt.

Vaak bestaat het letsel na een val met de fiets hoofdletsel. Soms heel ernstig hoofdletsel. Hoofdletsel die door het dragen van een fietshelm te voorkomen was geweest.

Het dragen van een fietshelm is dus ook voor een volwassen dame of heer belangrijk. Maar voor het dragen van een fietshelm is het wel belangrijk dat de helm aangenaam zit onder het fietsen. Kies dus niet voor een zo goedkoop mogelijke fietshelm, maar voor een goede degelijke (en veilige) fietshelm met een goede pasvorm en goede ventilatie. Een fietshelm die comfortabel is om te dragen, want anders jheb je snel de neiging die helm thuis te laten als je gaat fietsen.

Een goed passende fietshelm is niet alleen belangrijk voor het draagcomfort van de helm, maar het draagt ook bij aan de veiligheid. Een fietshelm die niet goed past beschermt ook net goed. Een te grote of slecht passende fietshelm kan zelf bij een flinke val van het hoofd afraken.

Een fietshelm moet dusdanig op het hoofd passen dat ook het voorhoofd beschermd is. Dus niet te ver naar achteren, maar ook niet ver naar voren. De helm moet de schedel zowel aan de voorkant als achterkant tegen een val beschermen. De bandjes van de fietshelm moeten goed vast zitten, want anders kan de helm bij een val of botsing van het hoofd raken. Let er ook op of de bandjes niet gedraaid zitten.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de fietshelm een goedgekeurde fietshelm is. Het CE certificaat garandeert een veilige goedgekeurde fietshelm.

Meer goede fietshelmen dames en heren

De bovenstaande Abus fietshelm is dus als beste fietshelm voor volwassenen getest. De beste fietshelm voor dames en heren op een stadsfiets, e-bike of andere "gewone" fiets. Maar Abus is niet de enige fabrikant die deze fietshelmen maakt. Hieronder enkele van de beste fietshelm merken.

Abus fietshelmen

We beginnen met het hier boven al genoemde Abus. Abus is een Duitse fabrikant van beveiligingsproducten. Dat is heel breed, want Abus maakt fietshelmen maar ook alarmsystemen voor huizen en bedrijven. En de Abus fietssloten zijn erg bekend.

Abus fietshelmen zijn er voor dames, heren en kinderen. Voor stadsfiets, elektrische fiets, speed pedelec, mountainbike en racefiets. Daarnaast biedt Abus een ruime keuze uit fietshelmen in verschillende vormen en kleuren.

Lazer fietshelmen 

Lazer maakt naast veel sporthelmen ook veel fietshelmen voor dames en heren die een helm op hun stadsfiets of e-bike willen dragen. Je hebt de Lazer One+ fietshelm, die op een skate helm is gebaseerd, maar ook de bescheiden Lazer Compact fietshelm.

En zo zijn er nog meer goede Lazer fietshelmen voor stadsfiets en e-bike zoals de Lazer Camileon, Armor, Lizard en Cannibal. De meeste Lazer fietshelmen zijn uitgerust met MIPS.

Giro fietshelmen

Giro is een andere fietshelm gigant. Ook Giro fietshelmen behoren tot de beste fietshelmen. Veel van hun fietshelmen voor dames en heren zijn voor wielrenners ontwikkelt maar ook heel goed op een stadsfiets of elektrische fiets te dragen. Het voordeel is dat het lichte comfortabele fietshelmen zijn, het nadeel is dat een Giro fietshelm geen goedkope fietshelm is.

Meer goede fietshelmen volwassene

Andere goede merken voor een fietshelm voor dames en heren, ook voor stadsfiets en e-bike zijn Agu, Bobike, POC, Uvex en Bell. Bij de bovenaan genoemde fietshelm aanbiedingen vind je ze allemaal/


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om de beste beste fietshelm voor dames en heren voordelig te kopen of kijk op Beste Fietshelm Kopen voor nog veel meer goedkope aanbieders en veel meer goede fietshelmen. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Bij de reacties onder dit artikel kun je al je tips, ervaringen (goed of slecht), vragen en opmerkingen over fietshelmen plaatsen.Foto's: Abus


Samenvatting:
Bij een fietshelm test komt de Abus Hyban fietshelm keer op keer als beste fietshelm uit de test. De Abus Hyban is de beste fietshelm voor volwassenen en de beste fietshelm voor e-bike gebruikers. Dit is de beste fietshelm voor dames en heren, kijk bij de andere beste fietshelmen test voor de beste fietshelm voor kinderen.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik ben man, maar heb een vrij klein hoofd. Daarom past een Abus fietshelm voor dames mij perfect. Gelukkig was deze fietshelm voor vrouwen ook in een neutraal (niet te vrouwelijk) design te koop want ik rij niet graag met bloemetjes op mijn fietshelm rond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik adviseer iedereen altijd een fietshelm met mips te kopen. Vaak wat duurder maar veel veiliger dan een standaard fietshelm. Vooral kwetsbare ouderen op een e-bike moeten voor een mips fietshelm kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht een Uvex MIPS fietshelm nadat deze door de consumentenbond als beste fietshelm was getest.Deze helm kostte me ruim 100 euro maar mijn hoofd is extra kwetsbaar waardoor ik niet meer zonder helm wil fietsen. Niet op mijn e-bike maar ook niet op mijn gewone fiets.

  Naast dat deze fietshelm best getest is, was het voor mij doorslaggevend dat het een MIPS helm is. Hoewel ik heb begrepen dat niet iedere MIPS helm even goed is vind ik de extra bescherming die de meedraaiende binnenlaag biedt erg belangrijk bij het kiezen van een fietshelm.

  Mijn Uvex fietshelm bevalt goed al zou ik natuurlijk liever zonder helm rijden. Hij oogt sportief, als een racefietshelm en hij lucht goed door. De fietshelm is niet vervelend om te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.