Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste hartslagmeter test

De beste hartslagmeter met borstband uit de test en aanbiedingen van andere goede hartslagmeters, o.a. van Polar, Garmin en Wahoo.

Garmin hartslagband / hartslagmeter met band

Garmin hartslagband

Eerder keken we naar o.a het beste sporthorloge, activitytracker en fitnessapparaat met hartslagmeter. Nu zijn de beste losse hartslagmeters aan de beurt (ook wel hartslagband genoemd). Wat is de beste hartslagmeter met borstband?

Het zo'n hartslagmeter met borstband kun je altijd en overal je hartslag meten. Onder het fietsen, lopen, roeien, zwemmen of andere activiteiten. Dat kan ook met een sporthorloge met hartslagmeter, maar een hartslagband meet de hartslag heel direct en daardoor heel nauwkeurig. 

De hartslagsensor wordt namelijk recht naast het hart geplaatst zodat de daadwerkelijke hartkloppingen worden gemeten. Dit meten van de hartslag vindt plaats via elektroden voor een heel nauwkeurige meting. 

Beste hartslagmeter uit de test

Kijk hier onder voor de beste hartslagmeter met borstband uit de laatste test. We hebben ook aanbiedingen van meer goede hartslagmeters in de vorm van een hartslagsensor met borstband.


Polar hartslagmeter met borstband

Polar hartslagmeter met borstband


Bluetooth hartslagmeter

Een moderne hartslagmeter staat via bluetooth in contact met je smartphone waarop dan een app draait waarop alle gegevens geregistreerd, geanalyseerd en in beeld gebracht worden. Ook kan een bluetooth hartslagmeter eventueel communiceren met een sporthorloge of een daarvoor geschikte fietscomputer. 

ANT+ hartslagmeter

Een alternatief voor bluetooth is ANT+. ANT+ is minder gangbaar maar heeft wel enkele voordelen. Zo kun je aan een ANT+ hartslagmeter meerdere apparaten koppelen en aan een bluetooth hartslagmeter maar één apparaat. Daarbij moeten we wel opmerken dat er zelden behoefte is om meerdere apparaten te koppelen.

Een nadeel van een ANT+ hartslagmeter is dat het bereik minder ver is (1,5 tot 2 meter). Maar ook dit nadeel is maar relatief. De fietscomputer of smartphone bevindt zich namelijk vaak dicht bij de het lichaam en daarmee dicht bij de ANT+ hartslagsensor.

Waterbestendige hartslagmeter

Lang niet alle hartslagmeters zijn waterbestendig. Dat is wel iets om rekening mee te houden want als een hartslagband niet waterbestendig is, dan is deze kwetsbaar als je onder het sporten onverwachts een regenbui over je heen krijgt. 

Er zijn ook specifieke hartslagmeters voor de watersport en zwemmer, o.a. van Garmin en Polar. Daarover hier onder meer.Garmin hartslagmeter met borstband

Garmin hartslagmeter met borstband

Beste hartslagband merken

Bij de hartslagband test bovenaan kun je zien wat de beste hartslagmeter met band is. Diverse bekende fabrikanten maken goede hartslagbanden. Dit zijn een paar van de beste hartslagmeter merken.

Garmin hartslagmeters

De marktleider en zondermeer één van de beste hartslagmeter merken is Garmin. Er zijn een drietal Garmin harslagmeters. De Garmin HRM Pro+ is volgens velen de beste hartslagmeter met band die je kan kopen, maar het is wel een dure harslagmeter. De Garmin HRM Dual hartslagmeter is goedkoper en ondersteunt naast bluetooth ook ANT+ zodat je 2 apparaten kunt koppelen maar die niet geschikt is voor gebruik in het water. Een andere Garmin hartslagmeter die ook onder water gebruikt kan worden is de Garmin HRN Swim die zoals de naam al aangeeft helemaal gericht is op het gebruik door zwemmers.

Vooral de Garmin HRM-Pro Plus hartslagmeter krijgt goede reviews (zie de hartslagmeter aanbiedingen bovenaan, je vindt daar ook de reviews). Deze Garmin hartslagmeter scoort maximaal op de meest belangrijke onderdelen, de betrouwbaarheid en de kwaliteit. Een nadeel is dat deze hartslagband wat duurder is.

Bij de bovenstaande hartslagmeter aanbiedingen vind je al deze Garmin hartslagmeters.

Polar hartslagmeters

Polar is de grote concurrent van Garmin bij de hartslagbanden. Polar biedt meerdere hartslagmeter met borstband waarvan de Polar M9 en de Polar M10 hartslagmeters het meest bekend zijn. Deze beide Polar hartslagsensoren ondersteunen zowel bluetooth als ANT+. Dat geldt ook voor de Polar OH1+ die voor zwemmen heel geschikt is. 

De beste Polar hartslagmeter is de Polar H10 die als nadeel een wat hogere prijs heeft. De prijs/ kwaliteit verhouding van de Polar H10 hartslagmeter is echter nog steeds heel goed, want de Polar H10 heeft zeer goede ervaringen van gebruikers. Deze noemen naast de kwaliteit ook het gebruiksgemak en het design als voordelen.

Ook de Polar hartslagmeters (hartslagsensor met borstband) zijn bij de bovenstaande hartslagmeter aanbiedingen te vinden.

Andere goede hartslagmeters

Andere goede hartslagmeter fabrikanten zijn Wahoo, Senz Sport, Tunturi, Bryton, Kettler en Virtufit. Bij de bovenstaande hartslagmeter aanbiedingen vind je al deze hartslagmeters met borstband.

Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik gebruik een Garmin hartslagmeter en ik ben daar heel tevreden over. Onder het hardlopen heb ik geen last van de hartslagband en de app geeft na afloop nuttige informatie. Ook lijken de metingen mij zeer accuraat, iets dat bij een vorige goedkope hartslagband wel anders was. Ik ben blij dat ik nu wat meer geld heb uitgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Berdina Westland8 maart 2024 om 17:27

    Ook ik ben tevreden met mij Garmin hartslagmeter. Hij werk uitstekend samen met mijn telefoon, weigert nooit en voor zover ik dat natuurlijk kan controleren geeft hij goed en betrouwbare meetwaarden aan.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.