Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste thermobroek

 

Een thermobroek (thermolegging) is een thermische broek die je onder je gewone broek draagt. De thermobroek is heerlijk warm, op wintersport of gewoon als het koud is.


Beste thermobroek / beste thermolegging

Zoals alle thermokleding draag je de thermo broek direct op de huis. Een thermobroek is dus in feite een thermische onderbroek. Deze thermo onderbroek is gemaakt van wol of een synthetische stof.

Een wollen onderbroek mag natuurlijk niet jeuken of kriebelen. Een thermobroek van wol is dan ook van een daarvoor geschikte soort wol gemaakt zoals merino wol of alpaca wol.

Beste thermobroeken

Hieronder vind je alle beste thermobroeken / thermoleggings. Iedere beste thermobroek en beste thermolegging uit deze lijst heeft de maximale waardering van 5 sterren gekregen.


Binnen deze lijst met beste thermobroeken kun je persoonlijk beste thermobroek makkelijk vinden (en goedkoop kopen) door gewenste eigenschappen als de maat, de kleur, het gebruikte materiaal en de (maximale) prijs te selecteren.

Je vindt er thermobroeken voor dames en heren, maar ook thermische broeken in kleinere maten voor kinderen (meisjes en jongens).


Thermobroek heren Woolpower

Thermobroek (wol) heren Woolpower


Thermobroek voor wintersport of thuis

Een thermobroek is dus in feite een warme (lange) onderbroek. Een kenmerk van een goede thermobroek of goede thermolegging is naast de aangename warmte die de thermische broek geeft een goede afvoer van transpiratievocht.

Een goede thermobroek houdt je droog. Deze warme broek beschermt je niet alleen tegen vocht van buiten maar ook tegen transpiratie vocht. Het vocht van het zweten wordt snel naar buiten weggewerkt waardoor je benen niet nat worden. Dat is belangrijk, want nattigheid zorgt voor kou.


De goede vocht afvoerende eigenschappen maken de thermobroek en thermolegging tot ideale onderkleding voor bij het sporten. Met name voor sporen in de kou (winter). Thermobroeken en thermo leggings worden dan ook vooral veel met wintersport gebruikt. Met skieen, langlaufen, snowboarden en schaatsen, maar ook bij het hardlopen, voetballen of wandelen in de winter.

Maar niet alleen bij het sporten is een thermobroek of thermolegging ideaal. Ook mensen die in de kou buiten werken dragen vaak een thermobroek onder hun werkkleding. En thuis zien we ook steeds meer mensen een thermobroek dragen. Thermokleding is namelijk ook ideaal als je thuis de verwarming wat lager wilt zetten of de verwarming helemaal wilt uitschakelen. Veel mensen gebruiken tegenwoordig de thermobroek thuis om op de energiekosten te besparen.

Thermobroek dames merinowol Icebreaker

Thermobroek dames merinowol Icebreaker

Thermobroek van wol of synthetische thermobroek

Thermische kleding heeft alleen echt zin als je de thermo kleding op je blote huid draagt. Met een laag kleding ertussen, zoals een onderbroek, doe je het effect van de thermokleding teniet. Je draagt dus geen onderbroek onder de thermobroek of thermolegging.

Veel thermobroeken zijn daarom van zacht synthetisch materiaal gemaakt. Maar er zijn ook wollen thermobroeken die heel aangenaam zijn om te dragen. Een wollen onderbroek klinkt misschien niet aanlokkelijk, maar wolsoorten als alpaca wol en merino wol zijn fijn om te dragen. Ook op de blote huid. Deze wollen broeken kriebelen niet.

Bijvoorbeeld fabrikanten als Bula, Icebreaker en Woolpower maken goede thermobroeken van wol die fijn zijn om te dragen. 

Maar het aanbod aan synthetische thermo broeken en leggings is veel groter. Hier zijn de beste thermobroek merken o.a. Odlo, Craft, Avento, Beeren, Robey, Nomad en Ten Cate.

In het bovenstaande thermobroek aanbieding overzicht vind je alle beste thermobroeken en beste thermoleggings en kun je al deze beste thermo broeken goedkoop kopen.

Zie ook:

Onderwerp:
Met een goede thermobroek of goede thermolegging blijf je heerlijk warm. Onder het sporten, maar ook onder het buiten werken, wandelen of gewoon thuis als de verwarming laag staat. Boven vind je de beste thermobroeken en thermoleggings, met aanbiedingen en een keuzehulp om de voor jou beste thermolegging of thermobroek goedkoop te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *