Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heggenschaar

Redactie     19:17    


Er zijn maar weinig elektrische heggenscharen die goed presteren. Dat bleek uit een test van de Consumentenbond. Eigenlijk was er zelfs maar één heggenschaar die echt indruk kon maken.


Getest: Elektrische heggenscharen
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, juni 2015 (meer heggenschaar tests)

Beste elektrische heggenschaar: Makita UH4570
Geadviseerde winkels: Beste winkels om tuingereedschap te kopen

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van heggenscharen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.Beste elektrische heggenschaar: Makita UH4570

Uiteindelijk was er maar één elektrische heggenschaar die indruk maakte op de testers, en als enige een echt ruime voldoende kreeg (een 7,9). Dit was de Makita UH4570. De nummer twee in de testuitslag (de Metabo HS 45) scoorde een 6,6.

Je kunt dus gerust stellen dat de Makita heggenschaar op eenzame hoogte staat. Maar toch zijn er ook bij deze beste elektrische heggenschaar kritische kanttekeningen. Doordat het handschild van de Makita UH4570 heggenschaar vrij groot is gaat er 10cm van de zaaglengte verloren. Dat is best veel, en dat is zonde. Op levensduur scoorde de Makita heggenschaar een 7,7. Dat is niet slecht, maar enkele elektrische zagen (waaronder de als tweede geeindigde Metabo HS 45) scoorde op dit punt een 10.

Maar op het allerbelangrijkste onderdeel, namelijk zagen door zacht en hard hout, leverde deze Makita heggenschaar overduidelijk de beste prestaties.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.