Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste elektrische tandenborstel kind (kindertandenborstel)

De beste elektrische tandenborstel voor een kind uit de test en andere goede elektrische kindertandenborstels.

Beste kindertandenborstel elektrisch Philips Sonicare Kids


De elektrische tandenborstels voor kinderen zijn getest. De Philips Sonicare for Kids was bij de kindertandenborstel test de overtuigende testwinnaar. De beste elektrische kindertandenborstel uit de test scoorde als enige een Zeer Goed. 

De Philips elektrische tandenborstel voor kinderen liet onder andere de Braun Oral-B Advance Power Kids en de Oral-B Stages Power Kids achter zich. Hier meer informatie over de beste elektrische kindertandenborstel uit de test.


Steeds meer goede elektrische tandenborstels kinderen

De gemiddelde elektrische tandenborstel is niet de ideale tandenborstel voor een melkgebit. Daarom komen er steeds meer elektrische tandenborstels specifiek voor kinderen op de markt. Deze elektrische kindertandenborstels zijn niet alleen beter geschikt voor melktanden, melkkiezen en de kleinere kindermond, maar ze stimuleren kinderen vaak ook tot tanden poetsen. 

Een overzicht van alle elektrische kindertandenborstels, hun prijzen, specificaties en mogelijkheden vind je in het onderstaande overzicht met aanbiedingen met alle elektrische tandenborstels voor een kind.


Hier onder kijken we naar de beste elektrische tandenborstel voor kinderen, de Philips Sonicare for Kids kindertandenborstel.

Zie ook:

Beste elektrische tandenborstel kinderen: Philips Sonicare for Kids

De Philips Sonicare for Kids tandenborstel was de duidelijke winnaar van de test van kindertandenborstels die in Duitsland werd uitgevoerd door de vergelijkingswebsite Vergleich. Als enige elektrische tandenborstel voor kinderen scoorde de Philips Sonicare for Kids een Zeer Goed in de kindertandenborstel test. 


Bij deze beste elektrische tandenborstel voor een kind wordt de bekende goede kwaliteit van de Philips Sonicare tandenborstels gekoppeld aan leuke en nuttige functies voor kinderen.


Philips beste elektrische tandenborstel kind

Beste kindertandenborstel elektrisch: Philips


Er zit muziek in
 Zo beschikt deze Philips Sonicare tandenborstel voor kinderen over leuke muziekjes die de kinderen stimuleren langer te poetsen. De poetstijd (en de duur van de muziekjes) wordt ongemerkt verlengt tot de 2 minuten die tandartsen adviseren om te poetsen. 

Een eigen look
Met leuke stickers kunnen de kinderen hun eigen tandenborstel een eigen look geven. Zo ziet de eigen elektrische tandenborstel er anders uit dan de, in principe zelfde, tandenborstel van een broertje of zusje.

Tandenborstel voor kinderhanden
Het ergonomische ontwerp van de elektrische tandenborstel is afgestemd op kleinere kinderhanden.

Ook is er bij het ontwerp rekening mee gehouden dat een kind makkelijk de tandpasta kan aanbrengen terwijl de tandenborstel ligt. De Philips Sonicare for Kids rolt dus niet weg zoals een gewone elektrische tandenborstel.

Tandenborstel app stimuleert kinderen om te poetsen
Leuk, maar ook nuttig is de app die zorgt voor poetsinstructies op de tablet of smartphone. Dit doet de Sonicare for Kids app op een speelse manier. Kleine kinderen vinden de app helemaal geweldig, en het motiveert kinderen echt om te poetsen. 

Een volwassene vindt een app bij het tandenpoetsen vaak teveel gedoe, maar een kind is er dol op.


Kindertandenborstel met app Philips

Kindertandenborstel met app Philips
.

De twee kindvriendelijke poetsstanden van deze beste kindertandenborstel garanderen een zachte, maar effectieve reiniging van het kindergebit. Voor de jongste kinderen (vanaf 4 jaar) is er een lage modus. Voor de oudere kinderen een hoge modus.Meer goede elektrische tandenborstels kinderen

Oral-B elektrische tandenborstels kinderen
Philips mag dan de beste elektrische tandenborstel voor een kind uit de test maken, concurrent Oral-B heeft een nog veel groter assortiment elektrische kindertandenborstels. Dit aanbod aan tandenborstels voor kinderen is verdeeld over diverse series zoals de Oral-B Junior, de Oral-B Disney Kids en de Oral-B Vitality serie. 

Deze Oral-B elektrische tandenborstels voor kinderen verschillen vaak van elkaar door het thema van het design van de kindertandenborstel, zoals Star Wars, Cars, Frozen en Disney Prinsessen. Zoals alle Oral-B elektrische tandenborstels (gemaakt door Braun) zijn de Oral-B tandenborstels voor kinderen van goede kwaliteit.

Andere merken elektrische tandenborstels kind
Andere fabrikanten van elektrische tandenborstels voor kinderen zijn Foreo, Colgate, Mr. White, Dontodent en Teesa. In het bovenaan genoemde overzicht met alle elektrische kindertandenborstels kom je al deze elektrische tandenborstels voor een kind tegen.Opzetborstels tandenborstel kinderen

Een belangrijk onderdeel van de tandenborstel is de opzetborstel, de te verwisselen borstelkop waarmee je je tanden poetst. Bij een kindertandenborstel wijkt deze opzetborstel af van de gemiddelde opzetborstel voor volwassenen. Een goede opzetborstel voor een kinder tandenborstel is kleiner en zachter.

Het is dus belangrijk dat je, als je de opzetborstel vervangt, weer kiest voor zo'n opzetborstel voor kinderen. Bij drogisterijen als Kruidvat, Etos en de DA drogist kun je deze kinder opzetborstels van Oral-B of Philips kopen.

Belangrijk: Koop altijd de officiƫle opzetborstels van Oral-B of Philips. Er zijn passende op het oog gelijke goedkope opzetborstels te koop maar deze goedkope opzetborstels zijn veel minder van kwaliteit en daarmee doe je het goede effect van een speciale kindertandenborstel grotendeels teniet.Elektrische tandenborstel voor een peuter?

Een elektrische handenborstel is voor een kind of volwassene beter dan een handtandenborstel, maar hoe zit dat met een baby of peuter? Is voor een baby of peuter een elektrische kindertandenborstel ook de beste tandenborstel?

Er wordt aangeraden om bij de aller kleinsten, waarbij de tandjes doorkomen, te beginnen met een hand kindertandenborstel met zachte haren en met water omdat de tanden en het tandvlees nog gevoelig en kwetsbaar zijn. 

Als de tandjes doorgekomen zijn kun je beginnen met kindertandpasta met maximaal 500 ppm fluoride. 

Voor het gebruik van een elektrische tandenborstel wordt een leeftijd van minimaal 3 jaar geadviseerd. Gebruik voor een baby dus geen elektrische tandenborstel, maar voor een peuter is een elektrische tandenborstel wel een goede tandenborstel, mits je kiest voor een elektrische tandenborstel voor kinderen voorzien van een goede opzetborstel voor kinderen.
Meer elektrische tandenborstel testen

Hierboven vind je de beste tandenborstels voor een kind. Zoek je een goede tandenborstel voor een tiener of volwassene? Kijk dan bij de onderstaande tandenborstel testen:
Consumentenbond test Philips Sonicare Kids tandenborstel

In de Consumentenbond video hieronder zie je een demonstratie van de Philips kindertandenborstel van de expert van de Consumentenbond. Hierin worden onder andere de mogelijkheden van de app van deze Philips elektrische tandenborstel voor een kind gedemonstreerd.
Zie ook: 
De Philips Sonicare for Kids tandenborstel is getest als beste elektrische tandenborstel voor een kind. Kijk in de Consumentenbond video voor een demonstratie. Ook Oral-B maakt veel goede elektrische kindertandenborstels. Kijk hier boven voor de beste elektrische tandenborstel voor kinderen en meer goede elektrische kindertandenborstels.