Beste elektrische tandenborstel Consumentenbond test

Elektrische tandenborstels worden regelmatig door de Consumentenbond getest. Wat is volgens de Consumentenbond test de beste elektrische tandenborstel?

Beste elektrische tandenborstel Consumentenbond test

Kijk hier voor een overzicht de beste tandenborstels uit de Consumentenbond tandenborstel test.


De beste tandenborstels uit de test Consumentenbond

Wil je weten welke tandenborstels er in de Consumentenbond test als beste elektrische tandenborstel zijn getest? 

Kijk dan in het overzicht beste tandenborstels tests Consumentenbond voor de elektrische tandenborstels volgens de testen van de Consumentenbond. Dit overzicht wordt verzorgd door Bol.com.

Het betreft alle best geteste tandenborstels uit de meest recente Consumentenbond test van elektrische tandenborstels en elektrische tandenborstels uit eerdere Consumentenbond tandenborstel testen die nog steeds in Nederland bij Bol.com en andere winkels te koop zijn.

Tip: Bij de elektrische tandenborstel aanbiedingen vind je de aanbiedingen van tandenborstels bij de beste en goedkoopste winkels.


De beste tandenborstel is een elektrische tandenborstel

We beperken ons bij een overzicht van de  beste tandenborstels tot de best geteste elektrische tandenborstels, want de beste tandenborstel volgens tandartsen en andere experts is een elektrische tandenborstel.

Een elektrische tandenborstel verwijdert tandplak beter dan een gewone tandenborstel. Daarvoor hoef je de tandenborstel alleen maar op de tand of kies te plaatsen en de snel roterende borstel doet het werk. Hierbij is het wel zaak niet te veel druk uit te oefenen en je kunt het beste de elektrische tandenborstel verplaatsen door deze op te tillen en weer neer te zetten in plaats van de tandenborstel te verschuiven.

Hier onder kijken we verder naar kenmerken van de beste elektrische  tandenborstel en het optimaal gebruiken van deze beste tandenborstels.

elektrische tandenborstel keuzehulp


Rond kopje of langwerpig kopje?

Je hebt elektrische tandenborstels met een rond kopje dat heen en weer draait en borsteltjes met een langwerpig heen en weer trillend kopje. 

De eerste soort, de elektrische tandenborstel met rond kopje, komt het meest voor. De elektrische tandenborstels met een ronde kop komen uit wetenschappelijk onderzoek ook iets beter uit de test dan de langwerpige kopjes. Kies bij twijfel dus voor een elektrische tandenborstel met ronde borstelkop.

Hoe vaak vervang je de borstel van een elektrische tandenborstel?

Als de borstelhaartjes versleten zijn is het zaak het borstelkopje te vervangen. De haartjes gaan dan naar buiten staan en er wordt minder effectief gepoetst. 

De normale tijd voor deze slijtage is drie maanden. Maar het kan voorkomen dat de borstel eerder aan vervanging toe is. Het is dan niet alleen zaak de borstelkop eerder te vervangen maar ook om naar je poetstechniek te kijken. 

Te snelle slijtage is namelijk een teken dat je te hard op de tandenborstel drukt bij het poetsen, en daarvan slijt de borstelkop niet alleen eerder, maar je poetst dan ook minder goed.

Tip: Veel goede elektrische tandenborstels geven een seintje als je te hard drukt bij het poetsen. Er licht dan een rood lampje op, zodat je onmiddellijk weet dat je minder hard op je tandenborstel moet drukken. Deze poetsdruksensor (waarover we het later nog gaan hebben) is een handige extra functie die wat ons betreft op de beste elektrische tandenborstel thuis hoort. 

Oral-B en Philips elektrische tandenborstels

Hoewel er ook andere fabrikanten van elektrische tandenborstels zijn, zijn er twee merken die er boven uit steken. Philips en Oral-B (een label van Braun) zijn de toppers in elektrische tandenborstels. 

De elektrische tandenborstels van deze twee tandenborstel fabrikanten zijn de beste tandenborstels. Wat de beste tandenborstel van dit moment is kun je zien in het bovenstaande overzicht met best geteste tandenborstels door de Consumentenbond.

Andere fabrikanten van elektrische tandenborstels zijn onder meer AEG, Ailoria, Waterpik en Remington, maar het marktaandeel van deze merken is in vergelijking tot het marktaandeel van  Philips en Oral-B maar heel klein.

Elektrische tandenborstels voor kinderen en volwassenen

Voor kinderen zijn er speciale elektrische tandenborstels te koop. Dat is niet voor niets, want een melkgebit vraagt om een kleinere en zachtere borstel dan een volwassen gebit. Ook hebben elektrische tandenborstels een kleiner handvat dat beter geschikt is voor kleine kinderhanden.

Een goede elektrische tandenborstel voor kinderen is dus meer dan een elektrische tandenborstel met een speels printje of leuk kleurtje. Kijk bij de beste elektrische tandenborstels voor kinderen voor meer informatie.

Handige extra's

De beste tandenborstels beschikken vaak over extra functies om nog beter poetsen mogelijk te maken.

De poetsdruksensor
We schreven het al eerder, op een elektrische tandenborstel mag je tijdens het poetsen niet teveel druk uitoefenen. Te veel druk poets minder goed en kan daardoor tandplak, ontstoken tandvlees en  gevoelige tanden veroorzaken. De beste tandenborstel beschikt daarom over een poetsdruksensor die een waarschuwing geeft zodra er te hard gedrukt wordt.

Tandenborstel met timer
Twee minuten is de aanbevolen tijd voor het poetsen van het gebit. Een tandenborstel voorzien van een timer geeft een signaal als deze twee minuten om zijn. Natuurlijk is het wel zaak dat het hele gebit dan gepoetst is. Veel van de beste tandenborstels geven daarom een extra geluidsignaal om de 30 seconden.

Batterij indicator
Een elektrische tandenborstel is niet te gebruiken als de accu leeg is. Het is daarom belangrijk dat de tandenborstel aangeeft als de accu bijna leeg is, zodat je hem op tijd weer kunt opladen. De beste tandenborstels beschikken daarom over een goede batterij indicator.

Tandenborstel oplader
Opladen doe je met een speciale oplader. Een soort basisstation waarop je de tandenborstel plaatst. Maar er komen steeds meer tandenborstels die met USB-kabel zijn op te laden. Dat is vooral handig als je de elektrische tandenborstel mee neemt op reis.

Nog handiger op reis is de elektrische tandenborstel die wordt geleverd met een harde etui die meteen als oplader dienst kan doen.

Slimme tandenborstel met app
Wat je ook steeds vaker ziet is de elektrische tandenborstel die in contact staat met een app op je mobiele telefoon. Met deze app kun je analyses maken en je kunt poetsinstructie krijgen tijdens het poetsen. Ideaal om zo effectief mogelijk te poetsen.

Consumentenbond tandenborstel tips

In de onderstaande Consumentenbond video geeft de expert van de Consumentenbond nog enkele tips voor bij het kiezen van je beste tandenborstel.


Video: Consumentenbond tandenborstel tips


Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht voor de beste tandenborstels volgens de test van de Consumentenbond of kijk op alle testen elektrische tandenborstels voor meer beste tandenborstels.


Samenvatting:
Wat is de beste elektrische tandenborstel uit de tandenborstel test van de Consumentenbond? Bovenaan vind je alle beste tandenborstels en alle beste koop elektrische tandenborstels uit de elektrische tandenborstel test van de Consumentenbond. Dit overzicht van Bol.com vermeld zowel de beste elektrische tandenborstel en beste koop uit de meest recente Consumentenbond test als de beste tandenborstels uit eerdere testen voor zover nog in Nederland verkrijgbaar.

Een reactie posten

0 Reacties