Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tandenborstels test Consumentenbond

Redactie     10:45     No comments


Elektrische tandenborstels worden regelmatig door de Consumentenbond getest. Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste tandenborstels? Dat kun je hier zien.


De beste tandenborstels uit de test

Kijk in het overzicht beste tandenborstels tests Consumentenbond voor de elektrische tandenborstels volgens de testen van de Consumentenbond. Het betreft alle best geteste tandenborstels die nog steeds in Nederland te koop zijn.

De beste tandenborstel is een elektrische tandenborstel

We beperken ons daarbij tot elektrische tandenborstels want de beste tandenborstel volgens tandartsen en andere experts is een elektrische tandenborstel.

Een elektrische tandenborstel verwijdert tandplak beter dan een gewone tandenborstel. Daarvoor hoef je de tandenborstel alleen maar op de tand of kies te plaatsen en de snel roterende borstel doet het werk. Hierbij is het wel zaak niet te veel druk uit te oefenen en je kunt het beste de elektrische tandenborstel verplaatsen door deze op te tillen en weer neer te zetten in plaats van de tandenborstel te verschuiven.

Rond kopje of langwerpig kopje?

Je hebt elektrische tandenborstels met een rond kopje dat heen en weer draait en borsteltjes met een langwerpig heen en weer trillend kopje. De eerste soort komt het meest voor, en de elektrische tandenborstels met een ronde kop komen uit wetenschappelijk onderzoek iets beter uit de test dan de langwerpige kopjes.

Hoe vaak vervang je de borstel?

Als de borstelhaartjes versleten zijn is het zaak het borstelkopje te vervangen. De haartjes gaan dan naar buiten staan en er wordt minder effectief gepoetst. De normale tijd voor deze slijtage is drie maanden. Maar het kan voorkomen dat de borstel eerder aan vervanging toe is. Het is dan niet alleen zaak de borstelkop eerder te vervangen maar ook om naar je poetstechniek te kijken. Te snelle slijtage is namelijk een teken dat je te hard op de tandenborstel drukt bij het poetsen, en daarvan slijt de borstelkop niet alleen eerder, maar je poetst dan ook minder goed.

Oral-B en Philips

Hoewel er ook andere fabrikanten van elektrische tandenborstels zijn, zijn er twee merken die er boven uit steken. Philips en Oral-B (een label van Braun) zijn de toppers in elektrische tandenborstels. Deze elektrische tandenborstels zijn de beste tandenborstels. Wat de beste tandenborstel van dit moment is kun je zien in het bovenstaande overzicht met best geteste tandenborstels door de Consumentenbond.

Andere fabrikanten van elektrische tandenborstels zijn onder meer AEG, Ailoria, Waterpik en Remington, maar het marktaandeel van de andere merken dan Philips en Oral-B is maar heel klein.

Elektrische tandenborstels voor kinderen en volwassenen

Voor kinderen zijn er speciale elektrische tandenborstels te koop. Dat is niet voor niets, want een melkgebit vraagt om een kleinere en zachtere borstel dan een volwassen gebit. Ook hebben elektrische tandenborstels een kleiner handvat dat beter geschikt is voor kleine kinderhanden.

Handige extra's

De beste tandenborstels beschikken vaak over extra functies om nog beter poetsen mogelijk te maken.

De poetsdruksensor
We schreven het al eerder, op een elektrische tandenborstel mag je tijdens het poetsen niet teveel druk uitoefenen. Te veel druk poets minder goed en kan daardoor tandplak, ontstoken tandvlees en  gevoelige tanden veroorzaken. De beste tandenborstel beschikt daarom over een poetsdruksensor die een waarschuwing geeft zodra er te hard gedrukt wordt.

Tandenborstel met timer
Twee minuten is de aanbevolen tijd voor het poetsen van het gebit. Een tandenborstel voorzien van een timer geeft een signaal als deze twee minuten om zijn. Natuurlijk is het wel zaak dat het hele gebit dan gepoetst is. Veel van de beste tandenborstels geven daarom een extra geluidsignaal om de 30 seconden.

Batterij indicator
Een elektrische tandenborstel is niet te gebruiken als de accu leeg is. Het is daarom belangrijk dat de tandenborstel aangeeft als de accu bijna leeg is, zodat je hem op tijd weer kunt opladen. De beste tandenborstels beschikken daarom over een goede batterij indicator.

Tandenborstel oplader
Opladen doe je met een speciale oplader. Een soort basisstation waarop je de tandenborstel plaatst. Maar er komen steeds meer tandenborstels die met USB-kabel zijn op te laden. Dat is vooral handig als je de elektrische tandenborstel mee neemt op reis.

Nog handiger op reis is de elektrische tandenborstel die wordt geleverd met een harde etui die meteen als oplader dienst kan doen.

Slimme tandenborstel met app
Wat je ook steeds vaker ziet is de elektrische tandenborstel die in contact staat met een app op je mobiele telefoon. Met deze app kun je analyses maken en je kunt poetsinstructie krijgen tijdens het poetsen. Ideaal om zo effectief mogelijk te poetsen.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht voor de beste tandenborstels volgens de test van de Consumentenbond of kijk op alle testen elektrische tandenborstels voor meer beste tandenborstels.

Onderwerpen:
Elektrische tandenborstel test Consumentenbond, beste tandenborstel, beste koop Consumentenbond test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.