Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste tandenborstel witte tanden

Deze elektrische tandenborstels zijn de beste tandenborstels voor witte tanden!

beste elektrische tandenborstel witte tanden

Wie wil er nou geen mond vol witte tanden? Een wit gebit staat mooi en verzorgd. Mensen doen tegenwoordig de gekste dingen om witte tanden te krijgen. Maar ook een goede geschikte elektrische tandenborstel helpt bij het krijgen van wittere tanden. Daarom kijken we hier naar de beste tandenborstel voor witte tanden.

De beste tandenborstels voor witte tanden

Hieronder vind je een overzicht met best geteste tandenborstels die extra goed geschikt zijn voor het krijgen van wittere tanden. Daarnaast hebben we een overzicht met elektrische tandenborstels die op dit punt extra goed presteren. Uit beide overzichten kun je makkelijk je persoonlijk beste tandenborstel voor witte tanden selecteren. 
Hoe krijg je gele tanden wit?

De ene persoon heeft van nature wittere tanden dan de ander. De gelige kleur van tanden en kiezen wordt voor een groot deel veroorzaakt door de kleur van het tandbeen achter de glazuurlaag. Bij de ene persoon is deze glazuurlaag dikker dan bij de ander. Bij een dunne glazuurlaag heb je van nature minder witte tanden. Hier valt niet tegen te poetsen.

Maar verkleuring wordt ook veroorzaakt door het verkleuren door hetgeen je eet en drinkt (en door roken). En ook tandplak en tandsteen maken je tanden minder wit. Tegen deze verkleuringen kan goed poetsen met een goede tandenborstel voor witte tanden wel helpen.

Poets twee keer per dag goed je tanden. Hou daarbij de elektrische tandenborstel een paar seconden tegen iedere tand (en iedere kant van de tand) aan zonder al te veel druk uit te oefenen. De bovenstaande elektrische tandenborstels kennen een speciale stand voor witte tanden, gebruik deze stand bij het poetsen.

beste tandenborstel witte tanden
Meer tips witte tanden

Door goed te poetsen met een goede tandenborstel voor witte tanden kun je aanslag wegpoetsen. Maar zoveel mogelijk voorkomen dat deze aanslag ontstaat helpt natuurlijk ook. 

Aanslag en kleurstoffen die tanden verkleuren
Bekende veroorzakers van tandaanslag en het verkleuren van tanden zijn roken, rode wijn, koffie, cola en zwarte thee. Ook bepaalde kleurstoffen veroorzaken verkleuring van de tanden.

Bij roken dringt de bruine verkleuring van nicotine, die ook op de vingers zichtbaar is, zelfs tot in het tandglazuur door. Bij rokers kunnen de tanden daardoor zelfs bruin of zwart worden. Veel goed poetsen met een goede elektrische tandenborstel voor witte tanden helpt, maar stoppen met roken is nog heel veel beter.

Ook de kleurstof tannine dringt in het glazuur van de tanden door. Tanninne zit in rode wijn, thee en bessen,

Tanderosie tegengaan
Bij tanderosie wordt de glazuurlaag dunner en wordt het donkere tandbeen beter zichtbaar, zodat je tanden geler worden. Tanderosie wordt veroorzaakt door zure dranken en eten. Het zuur lost je tandglazuur langzaam op. 

Deze zuren zitten vooral in frisdrank, vruchtensap, citrusvruchten zoals een sinaasappel en citroen, wijn, augurken en azijn. 

Poets je tanden vooral niet kort nadat je zuur gegeten of gedronken hebt. De glazuurlaag is dan het meest kwetsbaar, waardoor je het glazuur door te poetsen beschadigd.

Tandplak en tandsteen tegengaan 
Tandsteen is een laagje dat op de tanden ontstaat en de tanden een gele kleur geeft. Dit tandsteen is tandplak dat hard geworden is. Tandplak kun je met een goede tandenborstel voor witte tanden nog makkelijk wegpoetsen, maar met tandsteen wordt het een ander verhaal.

Haal dus tandplak dagelijks weg met een goede tandenborstel voor witte tanden. Maar flos of rager ook dagelijks op de plekken waar de tandenborstel niet kan komen. En bezoek regelmatig een mondhygiënist. Deze kan het tandsteen dat zich eventueel toch gevormd heeft verwijderen.

Kijk uit met mondwater
Van mondwater zal je geen verkleuring van tanden verwachten, maar mondwater met chloorhexidine, dat vaak door tandartsen wordt voorgeschreven om de mond te ontsmetten en bacteriën te doden kan de tanden een donkere (zelfs zwarte) aanslag geven die je niet weg kan poetsen. Chloorhexidine mag je niet langer dan 2 weken gebruiken, maar bij mensen die er gevoelig voor zijn kunnen de tanden al na enkele dagen verkleuren.

Kijk voor je beste tandenborstel voor wittere tanden bij de bovenstaande beste elektrische tandenborstel voor witte tanden uit de test of bij de andere goede elektrische tandenborstels voor witte tanden.

Zie ook:

Onderwerp:
De ene elektrische tandenborstel is beter in het verkrijgen en behouden van witte tanden dan de andere tandenborstel. Hier vind je de beste tandenborstels voor witte tanden en andere goede elektrische tandenborstels voor wittere tanden. Ook geven we hier tips voor het wit houden van je tanden.

Een reactie posten

0 Reacties