Beste DAB radio

Wat is DAB radio? En wat is de beste DAB+ radio? Hier vind je de DAB radio top 10 en de beste DAB+ radio's in iedere vorm. Van een portable radio, wekkerradio en micro set tot een DAB radio voor in de auto.

DAB radio test Muse

Als je vandaag de dag een nieuwe radio koopt is het verstandig te kiezen voor een DAB radio. Met een DAB radio ontvang je radiostations digitaal via DAB+, dus geheel zonder ruis en in een veel betere (digitale) geluidskwaliteit. Maar wat is de beste DAB radio? En wat voor DAB radio's zijn er allemaal te koop. Hier kijken we naar de beste DAB radio's en de DAB+ radio top 10.


DAB+ radio top 10

We beginnen met de actuele top 10 van DAB radio's. Deze DAB radio's zijn de afgelopen weken het meest verkocht.

De meest populaire DAB+ radio's kun je vinden in de DAB radio top 10

De beste DAB+ radio's uit de test

In de top 10 vind je de meest populaire DAB radio's in het algemeen Je treft in deze toplijst verschillende soorten DAB radio's aan. Je hebt DAB radio's voor in de huiskamer, DAB autoradio's, DAB portable radio's en veel meer. 

Kijk hieronder voor de beste DAB radio uit de test in iedere soort.

Meer goede DAB radio's

Maar er zijn naast deze best geteste DAB radio's nog meer goede DAB radio's. Kijk voor alles dat er op dit gebied te koop is, de goedkoopste online aanbieders, de actuele DAB radio top 10 en meer informatie en tips voor bij het kopen van de beste DAB radio op Beste DAB radio Kopen.

Je vindt daar ook de aanbiedingen van DAB radio's van de beste online winkels waar je goedkoop een DAB radio kunt kopen.

Voorbeelden verschillende DAB radio's

Alle soorten radio's zijn tegenwoordig als DAB radio verkrijgbaar. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verschillende soorten DAB+ radio's.

DAB+ tafelradio

De meeste DAB radio's zijn tafelradio's. Hieronder worden radio's bedoeld die vrijstaand zijn (ze hebben dus ingebouwde speakers) maar niet portable.

Muse DAB radio met CD speler
Muse DAB radio met CD speler

Hierboven zie een populaire DAB radio van Muse. Dit is een bijzonder veelzijdige DAB+ radio met 60 Watt vermogen. Zoals veel (maar lang niet alle) DAB tafelradio's is deze digitale radio voorzien van een CD-speler. Ook kun je deze DAB radio met CD speler als Bluetooth speaker, wekkerradio en MP3-speler gebruiken. 

Kijk voor meer informatie over deze zeer veelzijdige DAB digitale radio bij de hier boven genoemde sites. Of kijk bij de aanbiedingen van Muse DAB radio's voor deze en andere DAB+ radio's van Muse. Je komt in deze lijst Muse DAB Plus radio's in alle soorten tegen,

Portable DAB radio

Heel veel andere DAB+ radio's worden ook onderweg gebruikt. Het voordeel van radio is immers dat je de zenders overal kunt ontvangen. Dat geldt niet alleen van FM, maar ook voor digitale radio.


Lenco DAB radio portable
Lenco DAB radio portable


Een eenvoudige en voordelige portable DAB+ radio is de bovenstaande radio van Lenco. Dit is zeker niet de meest uitgebreide DAB+ radio maar wel een radio waarmee je perfect digitale radiouitzendingen kunt ontvangen. En natuurlijk FM radio zoals bij alle DAB+ radio's.

Deze digitale radio is klein en licht (circa een halve kilo) en beschikt over AC/DC en koptelefoon aansluitingen en (het belangrijkste) levert een prima geluid af.

Kijk voor deze Lenco portable DAB radio en andere best geteste portable DAB radio 's bij de bovenaan genoemde test van beste DAB portable radio's.

DAB wekkerradio

Wil je wakker worden met het beste geluid uit je wekkerradio? Ook wekkerradio's zijn er met DAB ontvangst. Zo wordt je wakker met kristalhelder geluid in digitale kwaliteit.


DAB wekkerradio Sony

DAB wekkerradio Sony

De meeste DAB wekkerradio's zien er uit zoals je van een wekkerradio verwacht. Maar de kubus-vormige Sony DAB wekkerradio hierboven heeft een wat origineler design. Deze Sony DAB wekkerradio is dan ook een bijzonder populaire DAB+ wekkerradio. 

Niet alleen produceert deze Sony DAB wekkerradio een perfect digitaal geluid via vijf voorkeurzenders, ook heeft hij goede wekkerradio-functies zoals een dimbaar LCD-display en een USB-poort om je telefoon op te laden. Ook kun je hem (dankzij zijn accu en compacte formaat) meenemen als portable DAB radio.

Kijk bij de beste DAB wekkerradio's uit de test bovenaan voor deze Sony DAB+ wekkerradio en andere DAB wekkerradio's.

Retro DAB radio

DAB+ mag dan de modernste vorm van radio zijn, opvallend veel populaire DAB radio's zijn expres in een klassiek retro design uitgevoerd. De moderne DAB+ radio ziet er dan bijvoorbeeld uit als een jaren 50 radio of en transistorradio.

Retro DAB radio Denver


Een mooi voorbeeld is deze portable DAB+ radio in vintage stijl van Denver met een kast van echt hout. Maar vergis je niet in het "ouderwetse" design. Deze radio geeft een glashelder digitaal geluid, je kunt hem als Bluetooth speaker gebruiken en je hebt de mogelijkheid er andere apparatuur op aan te sluiten.

Bij de bovenstaande best geteste DAB radio 's kom je diverse van deze retro DAB radio's tegen.

DAB autoradio

In het overzicht met voorbeelden van DAB radio apparaten mag natuurlijk de DAB autoradio niet ontbreken. Geen radio kent zoveel voordeel van de digitale DAB+ techniek als de autoradio. Niet alleen ontvang je overal je muziek en radio programma's in heldere digitale kwaliteit, ook hoef je niet van frequentie te wisselen als je het land doorkruist. Digitale radio heeft overal het zelfde digitale adres, in heel Nederland maar ook in het buitenland.

Ook kan er via DAB+ veel aanvullende informatie naar de radio gezonden worden. Meer dan via FM. Ideaal om op de autoradio verkeersinformatie, maar ook nieuwsberichten, sportuitslagen en beurskoersen te ontvangen.

DAB autoradio Pioneer

DAB autoradio Pioneer


De beste autoradio's zijn tegenwoordig dan ook altijd DAB autoradio's. Deze DAB autoradio's zijn er in het DIN en Dubbel Din formaat, met en zonder routenavigatie, met en zonder CD speler. Als luxe DAB autoradio en als goedkope DAB autoradio. De prijzen van een goedkope DAB autoradio beginnen al bij 50 euro.

De hier als voorbeeld afgebeelde Pioneer DAB autoradio is wel wat duurder, maar dit is dan ook één van de meest populaire en beste DAB autoradio 's (enkel din). Bij de bovenstaande beste autoradio test vind je deze en meer best geteste DAB radio's voor in de auto.

DAB stereoset

Ook als je een microset, miniset of grotere stereoset koopt is het verstandig om te kiezen voor een stereoset die DAB+ radio kan ontvangen. Je ontvangt de radio uitzendingen beter en mooier en er is volop keuze uit goede DAB stereosets.

Onder andere Sony, Philips, Denon, Kenwood, Panasonic, Sharp, Imperial, Muse, Yamaha en Marantz hebben goede DAB stereosets in hun aanbod. 

DAB stereoset Panasonic

DAB stereoset Panasonic


De DAB stereoset die je hier als voorbeeld afgebeeld ziet is een populaire DAB stereoset van Panasonic. Naar deze DAB stereoset kun je ook muziek via bluetooth streamen en je kunt er via USB muziekbronnen als een USB-stick of harde schijf op aansluiten. 

Kijk bij de beste mini set / micro set uit de test voor deze Panasonic DAB stereoset en andere goede compacte sterosets met DAB+.


Kijk bij de bovenstaande links en testen voor alle informatie over deze DAB+ radio's en andere goede DAB radio's.

Foto bovenaan: Muse


Samenvatting
Iedere beste radio van dit moment is een DAB radio. Het is niet verstandig een radio te kopen die geen DAB+ ondersteunt, want DAB radio (digitale radio) heeft de toekomst. Hierboven vind je de top 10 van DAB radio's (algemeen) en de beste DAB radio's uit de test in verschillende soorten, zoals de beste DAB radio portable, de beste DAB woonkamerradio, de beste DAB autoradio, de beste DAB stereoset en de beste DAB wekkerradio uit de test. Of je nu een DAB partyradio of een DAB tafelradio zoekt, hierboven vind je je beste DAB radio.


Een reactie posten

0 Reacties