Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Al deze speakers zijn als beste WiFi speaker getest

Redactie     14:30     No comments


Er komen steeds meer smart speakers, multiroom speakers en andere WiFi speakers in de winkels en Nederlandse huiskamers te staan. Niet verwonderlijk. want de muziekkwaliteit van de beste WiFi speakers is hoog en mogelijkheden zijn groot. Hier kijken we naar de beste WiFi speaker uit menig vergelijkende test. Organisaties als de Consumentenbond, Tweakers, What HiFi, de EISA (een wereldwijde samenwerking van elektronicatijdschriften) en Kieskeurig kiezen regelmatig de beste WiFi speaker. Hier al de beste WiFi speakers uit deze tests.


In het overzicht met alle best geteste WiFi speakers vind je alle momenteel in Nederland verkrijgbare speakers uit deze tests handig op een rijtje.

Hieronder geven we algemene informatie over het kiezen van de voor jou beste WiFi speaker.

Wat is een WiFi speaker?

Met een WiFi speaker kun je muziek streamen. Dat streamen gaan via en veel goede WiFi speakers zijn ook als Bluetooth speaker te gebruiken. De mogelijkheden van een goede WiFi speaker gaan echter veel verder.

Doordat je een WiFi speaker niet alleen met een apparaat kunt verbinden (zoals een smartphone) maar ook direct met het computernetwerk (en internet) is de WiFi speaker in staat om zelfstandig informatie en muziek van internet te halen. Zo kun je via presets internet-radiostations en Spotify playlists afspelen zonder dat er een telefoon of computer bij aan te pas komt.

Daarnaast kun je via een app op je telefoon alle muziek die op internet en de apparaten in je eigen netwerk staat afspelen via de WiFi speaker.

Multiroom audio netwerk
Heb je twee of meer WiFi speakers dan kun je er in veel gevallen een multiroom audio netwerk mee opzetten. Dit houdt in dat twee of meer WiFi speakers op verschillende locaties dezelfde muziek kunnen afspelen. Zo kun je naar dezelfde muziek blijven lopen als je door het huis loopt, maar bijvoorbeeld in een grote kamer ook een speaker in het woongedeelte en een speaker in het zitgedeelte plaatsen zodat de muziek gelijkmatig over de ruimte verspreid wordt.

Er zijn multiroom speakers in diverse vormen zoals een soundbar (voor bij je TV) of een badkamerspeaker.

Let er hierbij wel op dat de WiFi speakers niet alleen over deze multiroom functie moeten beschikken, maar ook compatible met elkaar moeten zijn. Veel fabrikanten hebben hun eigen systeem.

Smart speaker
Steeds meer nieuwe WiFi speakers zijn ook als smart speaker te gebruiken. Meestal via de Google Assistant, soms ook via Amazon Alexa of Apple Siri. Je kunt de slimme speaker dan met je stem bedienen en ook gebruik maken van de andere mogelijkheden van een smart speaker zoals met je stem informatie opvragen via internet en je dat door de intelligente assistent / speaker laten voorlezen.

WiFi speaker als Bluetooth speaker
De meeste WiFi speaker zijn ook als bluetooth speaker te gebruiken zodat je naast WiFi ook bluetooth kunt gebruiken om vanaf je telefoon of tablet te streamen. Maar let op, niet alle WiFi speakers ondersteunen Bluetooth. Deze mogelijkheid ontbreekt bijvoorbeeld bij de populaire Sonos speakers.

Meer tips WiFi speakers


  • Niet draadloze audio-apparatuur kun je via een AUX kabel op de speaker aansluiten. De meeste smart speakers beschikken over een AUX ingang.
  • In tegenstelling tot Bluetooth speakers zijn de meeste WiFi speaker bedoeld om binnenshuis te gebruiken. Er zijn wat uitzonderingen in de vorm van compacte WiFi speaker met een accu / batterij.
  • Wil je de speaker in de badkamer gebruiken? Kies dan voor een volledig waterdicht model.
  • Heb je al een WiFi speaker en wil je een soundbar voor bij je TV kopen? Overweeg dan een compatible WiFi soundbar zodat je de soundbar tevens kunt gebruiken om een multiroom audio netwerk op te zetten.

Je beste WiFi speaker kiezen

Bovenaan vind je de beste WiFi speakers uit vergelijkende testen van een groot aantal deskundige organisaties. Wil je liever je eigen beste WiFi speaker kiezen? Met je eigen wensen en eisen? Gebruik dan de WiFi Speaker Keuzehulp op Beste WiFi Speaker Kopen. Je kunt dan zien welke van al deze speakers het beste bij je passen.

Tevens vind je op Beste WiFi Speaker Kopen de de beste en goedkoopste aanbieders van alle goede smart speakers, multiroom speakers en andere WiFi speakers.Onderwerpen:
Beste wifi speaker consumentenbond test, wifi speakers getest, netwerkspeakers, goede speakers wifi multiroom. beste koop, smart speaker.


, , , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.