Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Systeemcamera test: Aanbevolen systeemcamera's

Redactie     11:37     No comments


Een systeemcamera is een compacte digitale camera met verwisselbare lenzen. Steeds vaker kiezen mensen voor een systeemcamera in plaats voor een spiegelreflexcamera. Hier vind je de beste systeemcamera's in diverse prijsklassen, aanbevolen door de experts.

De systeemcamera heeft vele voordelen ten opzichte van de spiegelreflexcamera. Door het ontbreken van een spiegel zijn systeemcamera's (en hun lenzen) veel compacter en handzamer. Bovendien heeft het gebruik van een elektrische viewfinder en een LCD-scherm vele voordelen. Je kunt heel makkelijk instellingen aanpassen en meteen, onder het fotograferen, zien wat het resultaat is.

De beste systeemcamera's

Systeemcamera's zijn er in diverse prijsklassen, van eenvoudig en voordelig voor starters, tot heel professioneel met een (helaas) bijpassend prijskaartje. Kijk bij de aanbevolen systeemcamera's in diverse prijsklassen om te zien wat de beste systeemcamera's in hun klasse zijn. Deze selectie is gemaakt door de fotocamera experts van Coolblue.

Systeemcamera informatie

Een systeemcamera wordt ook wel eens hybride camera genoemd. Deze fotocamera is compacter dan een spiegelreflex camera, maar beschikt in tegenstelling tot een compactcamera over een verwisselbare lens. Dat geeft een systeemcamera veel meer mogelijkheden dan een compactcamera. De mogelijkheden van een systeemcamera zijn te vergelijken met die van een spiegelreflexcamera. Een systeemcamera werkt echter niet met een spiegel maar met een digitaal beeld.

Instellingen
De mogelijkheden van instellen verschillen per systeemcamera, maar iedere goede systeemcamera biedt veel mogelijkheden. ISO gevoeligheid, sluitertijd, diafragma e.d. zijn allemaal aan te passen. Maar je kunt ook gebruik maken van standaard instelling, bijvoorbeeld voor een foto bij weinig licht, een portretfoto of een macrofoto. Je ziet bij een goede systeemcamera op het display meteen het effect van je aanpassingen, dit is een groot voordeel van het digitale systeem van een systeemcamera ten opzichte van het spiegelsysteem van een spiegelreflexcamera.

Verwisselbare lenzen
Een voordeel dat de systeemcamera deelt met de spiegelreflexcamera (maar wat een compactcamera mist) is de mogelijkheid om van lens te wisselen. De camera wordt normaal gesproken met een standaard lens geleverd, maar je kunt er gespecialiseerde lenzen bij kopen. Bijvoorbeeld een groothoeklens, een telelens of een macrolens. Er komen steeds meer lenzen voor systeemcamera's op de markt.

Aanbevolen systeemcamera's
In het overzicht bovenaan zie je welke systeemcamera's er worden aanbevolen worden door Bol.com. Omdat er steeds nieuwe systeemcamera's uitkomen, die vaak weer beter zijn dan hun voorgangers, wisselt dit advies regelmatig. Kijk in het overzicht welke camera's er nu aanbevolen worden.

Je vindt er zowel de beste systeemcamera's voor beginners als de beste systeemcamera's voor gevorderden. Voor een beginnende fotograaf is het plezierig als de camera wel veel mogelijkheden biedt, maar ook makkelijk is in het gebruik. Ook is het prijskaartje (van de camera, maar ook van de lenzen) bij een beginnende gebruiker van groot belang.

Voor de ervaren fotograaf zijn het vooral de mogelijkheden die tellen. Met veel persoonlijk aan te passen instellingen en de keuze uit veel specialistische lenzen.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de beste systeemcamera's in de verschillende prijsklassen, zoals budget en middenklasse.

Kijk in het bovenstaande overzicht welke systeemcamera´s er als beste systeemcamera worden aanbevolen.

Zie ook

Onderwerpen:
Beste fotocamera, beste systeemcamera test, beste camera test.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.