Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Home cinema set top 10

Zoek je een goede home cinema set voor bij je TV of beamer? Hier de actuele top 10 van home cinema sets.

Home cinema set Bose


Een home cinema surround set is een speakerset waarmee je in je huiskamer of in een speciale filmkamer een thuisbioscoop kunt maken . De samenstelling van een home cinema set kan echter verschillen. 

Soms is een homecinema set een alles in één pakket inclusief blu-ray speler, subwoofer en een hele reeks speakers, maar soms is het alleen een subwoofer met een paar speakers. 

Hier kijken we naar de top 10 met meest populaire en best gewaardeerde home cinema sets.


Top 10 home cinema sets

Deze tien meest populaire thuisbioscoop sets vind je in de onderstaande top 10 met home cinema sets.Kijk in de top 10 voor de meest gewilde home cinema sets van dit moment. Bij de aanbiedingen vind je het goedkope aanbod bij de beste winkels waar je goede homecinemasets goedkoop kunt kopen. Kijk daar voor meer goede thuisbioscoop sets.

Hieronder geven we wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste home cinema set voor surround sound in je woonkamer of huisbioscoop.


LG home cinema set
LG home cinema set


De samenstelling  van de home cinema set

Zoals we al schreven, de ene home cinema set is de andere niet. Er zit veel verschillen in de samenstellingen van homecinema sets. Soms koop je de sets helemaal compleet, met een versterker/receiver, blu-ray speler, een subwoofer, centrale speaker, zijspeakers, achterspeakers en soms zelfs een aparte mediaspeler. 

Maar vaak ook bestaat een home cinema set alleen uit speakers en een subwoofer, waarbij het aantal speakers ook nog flink kan verschillen.

Dit zijn de meest gangbare samenstellingen van een home cinema set als we alleen naar het geluid kijken.

5.1 surround set
1 subwoofer, 1 centrale speaker, 2 zijspeakers, 2 achterspeakers. Dit is de meest gangbare configuratie van een home cinema set.

7.1 surround set
Met 2 extra speakers zodat het geluid nog meer van alle kanten kan komen. De receiver bevat extra veel aansluitingen.

2.1 speaker set
Slechts twee speakers en een subwoofer. Met twee speakers heb je geen surround geluid, dus dit is geen echte homecinema set.

Als front speaker (centrale speaker) wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een soundbar


Hyundai home cinema set

Hyundai home cinema set


Blu ray speler

De receiver / versterker is het centrale apparaat waarop je de speakers en subwoofer aansluit (bedraad of draadloos). Op zijn beurt is de receiver met de televisie verbonden. 

Vaak wordt er een blu-ray speler als receiver gebruikt. Deze regelt dan niet alleen de verbinding tussen je televisie (of beamer) en de speakers van de multimedia set, maar je kunt er ook films van dvd of blu-ray disc mee afspelen, en eventueel vanaf je netwerk, telefoom of andere apparatuur muziek en video naar toe streamen.

Veel multimedia home cinema sets worden inclusief een blu ray speler geleverd.

Films en muziek streamen

Let op de streaming mogelijkheden van de receiver of blu ray speler. Het is bijzonder plezierig als je via WiFi of Bluetooth video, muziek en foto's vanaf je smartphone, laptop en netwerk apparaten kunt streamen naar je huisbioscoopje.

Een goede home cinema set is namelijk voor meer geschikt dan alleen video. Via de goede speakers kun je ook je muziek in hoge kwaliteit afspelen.


Auna home cinema set

Auna home cinema set


On demand video

Een goede homecinema set beschikt vaak over een receiver met apps die vele smart TV functies aan je televisie toevoegen. Handig als de televisie een bepaalde app niet beschikbaar heeft maar de receiver wel.


Draadloze home cinema set

Hoe minder kabels je door de kamer hoeft te laten lopen hoe beter. Een draadloze home cinema set is daarom een aanrader. Vooral bij een 7.1 opstelling scheelt dat heel veel kabels. Let op, het kan zijn de speakers snoerloos werken maar de subwoofer niet.


Beamer of televisie

Een home cinema set bestaat uit speakers, een subwoofer en soms een receiver of blu ray speler. Maar voor de televisie moet je zelf zorgen. Een grote televisie is daarmee het meest gangbaar. Je hebt immers geen home cinema opstelling met perfect bioscoopgeluid om de beelden vervolgens op een klein scherm te bekijken.

De meest professionele huisbioscopen maken daarvoor geen gebruik van een televisie maar voor een beamer die de beelden in een groot formaat projecteert op een doek of op een witte egale muur.


Zie ook:


Foto bovenaan: Bose home cinema set


Onderwerp:
Hier vind je de top 10 van meest populaire home cinema sets en aanbiedingen van alle goede home cinema sets bij de beste winkels waar je zo'n huisbioscoop set goedkoop online kunt kopen.Een reactie posten

0 Reacties