Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Home cinema set top 10

Redactie     17:50    

Home cinema set Bose


Een home cinema set is een speakerset waarmee je in je huiskamer of in een speciale filmkamer een thuisbioscoop kunt maken . De samenstelling van een home cinema set kan echter verschillen. Soms is het een alles in één pakket inclusief blu-ray speler, subwoofer en een hele reeks speakers, soms is het alleen een subwoofer met een paar speakers. Hier kijken we naar de top 10 met meest populaire en best gewaardeerde home cinema sets.

Deze tien meest populaire thuisbioscoop sets vind je in de home cinema set top 10

Kijk daar voor de meest gewilde home cinema sets van dit moment. Op Beste Homecinemaset kopen vind je de beste winkels waar je goede homecinemasets goedkoop kunt kopen. Kijk daar voor meer goede thuisbioscoop sets.

Hieronder geven we wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste home cinema set.


De samenstelling  van de homecinema set

Zoals we al schreven, de ene homecinema set is de andere niet. Er zit veel verschillen in de samenstellingen. Soms koop je ze helemaal compleet, met een versterker/receiver, blu-ray speler, een subwoofer, centrale speaker, zijspeakers, achterspeakers en soms zelfs een aparte mediaspeler. Maar vaak ook zijn het alleen de speakers en subwoofer, waarbij het aantal speakers ook nog flink kan verschillen.

Dit zijn de meest gangbare samenstellingen als we alleen naar het geluid kijken.

5.1 surround set
1 subwoofer, 1 centrale speaker, 2 zijspeakers, 2 achterspeakers. Dit is het meest gangbaar.

7.1 surround set
2 extra speakers zodat het geluid nog meer van alle kanten kan komen. De receiver bevat extra veel aansluitingen.

2.1 speaker set
Slechts twee speakers en een subwoofer. Met twee speakers heb je geen surround geluid, dus dit is geen echte homecinema set.


Blu ray speler

De receiver / versterker is het centrale apparaat waarop je de speakers en subwoofer aansluit (bedraad of draadloos). Op zijn beurt is de receiver met de televisie verbonden. Vaak is de receiver tevens blu-ray spelers waarop je films van dvd of blu-ray disc af kunt spelen.


Films en muziek streamen

Let op de streaming mogelijkheden van de receiver. Het is bijzonder plezierig als je via WiFi of Bluetooth video, muziek en foto's vanaf je smartphone, laptop en netwerk apparaten kunt streamen naar je huisbioscoopje.

Ene goede home cinema set is namelijk voor meer geschikt dan alleen video. Via de goede speakers kun je ook je muziek in hoge kwaliteit afspelen.


On demand video

Een goede homecinema set beschikt vaak over een receiver met apps die vele smart TV functies aan je televisie toevoegen. Handig als de televisie een bepaalde app niet beschikbaar heeft maar de receiver wel.


Draadloze home cinema set

Hoe minder kabels je door de kamer hoeft te laten lopen hoe beter. Een draadloze home cinema set is daarom een aanrader. Vooral bij een 7.1 opstelling scheelt dat heel veel kabels. Let op, het kan zijn de speakers snoerloos werken maar de subwoofer niet.


Foto: Bose,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.