Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste badkamerkachel (elektrische kachel badkamer)

Redactie     09:25     No comments

beste elektrische kachels badkamer

Niet iedere elektrische kachel kun je veilig in de badkamer zetten. Maar je wil het natuurlijk wel aangenaam warm kunnen hebben in de badkamer. Daarom hier een overzicht van de beste elektrische kachels die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Kijk hier voor je beste badkamerkachel.

Het betreft heel verschillende elektrische kachels. Infraroodkachels, convectorkachels, oliekachels en ventilatorkachels. Elektrische radiatoren voor montage aan de muur, maar ook mobiele elektrische kachels die je ook mee kan nemen naar een andere ruimte in huis. Kachels met en zonder thermostaat. Maar één overeenkomst hebben deze goede elektrische kachels allemaal, je kunt ze veilig gebruiken in de badkamer.

In het overzicht met beste elektrische kachels voor de badkamer vind je alle voor de badkamer geschikte elektrische kachels met een waardering van 5 sterren.

Daarbij moet je natuurlijk niet overdrijven. Deze elektrische kachels voor de badkamer zijn spatwaterdicht, maar je moet ze natuurlijk niet mee onder de douche nemen of ze in bad leggen.

Hieronder kijken we naar een aantal verschillende soorten geschikte elektrische kachels voor in de badkamer.

Verschillende vormen elektrische badkamerkachels

Paneelkachel badkamer
De minste ruimte neemt een elektrische paneelkachel in. Dat is een plat scherm dat je tegen de muur of tegen het plafond bevestigd. Al zijn er ook elektrische paneelkachels op pootjes die je alleen maar tegen de muur hoef aan te zetten. Heb je een stuk muur vrij op een juiste, niet al te natte, plek in de badkamer, dan is een paneelkachel de beste elektrische badkamerkachel.

Mill paneelkachel badkamer
Mill elektrische paneelkachel voor wandmontage

Princess paneelkachel (staand of wandmontage)
Princess paneelkachel (staand of wandmontage)


Radiatorkachel badkamer
Bij een radiatorkachel zou je ook een vast gemonteerde kachel verwachten, maar veel radiatorkachels hebben wel het uiterlijk van een vaste radiator, maar staan op wieltjes of pootjes zodat je ze ook in een andere ruimte kunt gebruiken als dat nodig is.

Radiatorkachel badkamer Perel

Perel radiatorkachel geschikt voor badkamer

De termen radiatorkachel en paneelkachel worden vaak door elkaar gebruikt omdat veel radiatoren tegenwoordig een paneelvorm hebben.

De radiatorkachel is de beste badkamer kachel als je de elektrische kachel bijvoorbeeld met de slaapkamer wilt delen. Ook kun je op een elektrische radiatorkachel in de badkamer goed je badhanddoek drogen.

Elektrische kachel in toren- of box-vorm
En dan zijn er nog de elektrische badkamerkachels met een minder platte vorm. Deze nemen door hun vorm vaak meer ruimte in, ware het niet dat ze vaak kleiner zijn. Om een gemiddelde badkamer te verwarmen heb je echter geen grote kachel nodig. Een kleine elektrische kachel kun je bijvoorbeeld op een badkamerkastje zetten.

Rowenta elektrische badkamerkachel

Rowenta elektrische badkamerkachel


Een kleine elektrische torenkachel is de beste elektrische kachel badkamer als je de kachel maar af en toe in de badkamer nodig hebt, maar het is ook de beste badkamerkachel als je maar weinig ruimte in de badkamer hebt.

Verschillende technieken elektrische kachels voor de badkamer

En dan zijn er los van de vorm ook nog verschillende technieken die bij elektrische kachels gebruikt worden.

Convectorkachel badkamer
De meest standaard elektrische kachel is de convectorkachel. Dit zijn vaak paneelkachels of radiatorkachels. De hier boven afgebeelde paneelkachels van Mill en Princess zijn elektrische convectorkachels. Dat geldt ook voor de Intertek radiatokachel hier onder.


Intertek convectorkachel badkamer
Intertek convectorkachel

Een convectorkachel is een elektrische kachel die lucht aanzuigt, deze verwarmt, en de warme lucht weer uitblaast. De warme lucht stijgt op, koelt af en daalt waarna het opnieuw door de convectorkachel wordt opgewarmd. Het verwarmen gebeurt bij een convectorkachel door water in de kachel.

Ventilatorkachel badkamer
In badkamers kom je heel veel ventilatorkachels tegen. Deze werken echt als een ventilator want ze blazen met behoorlijke kracht warme lucht uit (veel harder dan een convectorkachel). Ze zijn klein en mobiel en daardoor erg geschikt voor de badkamer. Je kunt ook stroom van de warme lucht richten. In de zomer kun je veel ventilatorkachels ook als ventilator gebruiken.

Trotec elektrische kachel badkamer

Trotec elektrische ventilatorkachel


Zo'n kleine goedkope elektrische kachel waarmee je de warme luchtstroom kunt richten volstaat vaak goed voor een badkamer. Voor veel mensen is de elektrische ventilatorkachel daarom de beste badkamerkachel.

Oliekachel (oliegevulde kachel)
Een oliekachel lijkt sterk op een convectorkachel. Er wordt nu echter geen water gebruikt om de kachel te koelen maar olie. Olie blijft langer heet waardoor de kachel nog lange tijd warmte blijft afgeven als deze is uitgezet.

De eerder afgebeelde Perel radiatorkachel is een elektrische oliekachel. In het overzicht vind je nog meer van deze kachels geschikt voor de badkamer.

Infrarood kachel badkamer
Een infraroodkachel heeft meestal de vorm van een paneel. De verwarming van een infrarood paneelkachel is heel plaatselijk, maar in een kleine ruimte als een badkamer is dat geen nadeel. Dat maakt een infrarood kachel tot een goede badkamerkachel.


Trotec infrarood verwarming paneel badkamer

Infrarood verwarming geeft een aangename warmte en is zuinig met stroom. Ook een straalkachel gebruikt infrarood voor de verwarming.

Keramische badkamerkachel
Een keramische kachel heeft een keramisch verwarmingselement in plaats van een ijzeren verwarmingselement. Een voordeel is dat een keramisch verwarmingselement minder heet wordt en daarom veiliger is voor kinderen. Dat maakt een keramische badkamerkachel tot een goede badkamerkachel voor in een badkamer waarin kleine kinderen rondlopen.

Kijk hier boven voor alle beste elektrische kachels (5 sterren) die geschikt zijn voor in de badkamer.
Samenvatting:
Hier hebben we de beste elektrische kachels badkamer en hebben we tips voor bij het kiezen van je beste badkamerkachel. Een elektrische badkamerkachel heb je in diverse vormen zoals een paneel badkamerkachel, een radiator badkamerkachel of een torenkachel voor in de badkamer. Ook zijn er diverse technieken voor een elektrische kachel badkamer zoals de ventilatorkachel badkamer, de convectorkachel badkamer en de oliekachel, keramische badkamerkachel of infrarood kachel voor in de badkamer.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.