Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste badkamerkachel (elektrische kachel badkamer)

Een overzicht met de beste elektrische badkamer kachels en alle informatie voor het kiezen van je beste badkamerkachel.

beste elektrische kachels badkamer

Niet iedere elektrische kachel kun je veilig in de badkamer zetten. Maar je wil het natuurlijk wel aangenaam warm kunnen hebben in de badkamer. Daarom hier een overzicht van de beste elektrische kachels die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Kijk hier voor je beste badkamerkachel.


Alle beste elektrische badkamerkachels

Hier onder vind je heel verschillende elektrische kachels voor in de badkamer. Infraroodkachels (waaronder infrarood panelen), convectorkachels, oliekachels en ventilatorkachels. Het betreft elektrische radiatoren en panelen voor montage aan de muur, maar ook mobiele elektrische kachels die je mee kan nemen naar een andere ruimte in huis.  Bij deze beste badkamerkachels vind je kachels met thermostaat en badkamerkachels zonder thermostaat. 

Maar twee overeenkomsten hebben al deze goede elektrische kachels. Je kunt ze allemaal veilig gebruiken in de badkamer en ze zorgen er voor dat je het in de badkamer heerlijk warm hebt.

Overzicht met de beste badkamer kachels

In het overzicht met beste elektrische kachels voor de badkamer vind je alle voor de badkamer geschikte elektrische kachels met een waardering van 5 sterren.

Daarbij moet je natuurlijk niet overdrijven. Deze elektrische kachels voor de badkamer zijn spatwaterdicht, maar je moet ze natuurlijk niet mee onder de douche nemen of ze in bad leggen. Dat is niet best voor je gezondheid!

Hieronder kijken we naar een aantal verschillende soorten geschikte elektrische kachels voor in de badkamer. We kijken daarbij naar de vorm van de badkamerkachel en naar de manier van verwarmen.Verschillende vormen elektrische badkamerkachels

We beginnen met de verschillende soorten elektrische badkamer kachels qua vorm. Je hebt ze als paneel, radiator en als vrijstaande kachel.

Elektrische paneelkachel badkamer

De minste ruimte neemt een elektrische paneelkachel in. Een paneelkachel in de badkamer is dan ook erg populair. Je moet er echter wel de ruimte aan de muur voor hebben.

Een paneelkachel is een plat scherm dat je tegen de muur of tegen het plafond bevestigd. Al zijn er ook elektrische paneelkachels op pootjes die je alleen maar tegen de muur hoeft aan te zetten.  Dit is makkelijker te installeren, maar kost wel meer ruimte en ziet er minder mooi uit.

Heb je een stuk muur vrij op een juiste, niet al te natte, plek in de badkamer, dan is een paneelkachel de beste elektrische badkamerkachel.

Mill paneelkachel badkamer
Mill elektrische paneelkachel voor wandmontage

Princess paneelkachel (staand of wandmontage)
Princess paneelkachel (staand of wandmontage)


Elektrische radiatorkachel badkamer

Er zijn ook radiatorkachels voor in de badkamer. Bij een radiatorkachel zou je misschien een vast aan de muur gemonteerde kachel verwachten, maar veel radiatorkachels zijn vrijstaande badkamerkachels. Ze hebben wel het uiterlijk van een vaste radiator, maar staan op wieltjes of pootjes zodat je ze ook kunt verplaatsen naar een andere ruimte als dat nodig is. 

Een badkamerkachel in de vorm van een verplaatsbare radiator staat minder mooi dan een paneel. en kost meer ruimte in de badkamer. Maar zo'n makkelijk te verplaatsen verwarming heeft ook zijn voordelen. In de zomer hoef je hem niet in de badkamer te zetten en je kunt je mobiele badkamerkachel ook op plekken in huis inzetten.


Radiatorkachel badkamer Perel

Perel  badkamer verwarming elektrisch (radiatorkachel)


De termen radiatorkachel en paneelkachel worden vaak door elkaar gebruikt omdat veel radiatoren tegenwoordig een paneelvorm hebben.

De radiatorkachel is de beste badkamer kachel als je de elektrische kachel bijvoorbeeld met de slaapkamer wilt delen. Ook kun je op een elektrische radiatorkachel in de badkamer goed je badhanddoek drogen.


Elektrische badkamerkachel in toren- of box-vorm

En dan zijn er nog de elektrische badkamerkachels met een minder platte vorm. Deze kacheltjes nemen door hun vorm vaak meer ruimte in, ware het niet dat ze vaak kleiner zijn. Om een gemiddelde badkamer te verwarmen heb je geen grote kachel nodig. Een kleine elektrische kachel kun je bijvoorbeeld op een badkamerkastje zetten.


Rowenta elektrische badkamerkachel

Rowenta badkamer verwarming elektrisch 


Een kleine elektrische torenkachel is de beste elektrische kachel badkamer als je de kachel maar af en toe in de badkamer nodig hebt, maar het is ook de beste badkamerkachel als je maar weinig ruimte in de badkamer hebt.

Zo'n klein elektrisch kacheltje is nog makkelijker te verplaatsen en daardoor overal in huis te gebruiken dan de bovengenoemde verplaatsbare badkamerradiatoren. Maar let er bij het kopen van een elektrisch kacheltje voor de badkamer wel op dat deze elektrische kachel volgens de fabrikant veilig voor gebruik in de badkamer is.Verschillende technieken elektrische kachels voor de badkamer

En dan zijn er, los van de vorm, ook nog verschillende technieken die bij elektrische kachels gebruikt worden. Een badkamerkachel kan een infrarood kachel, een convector kachel, een petroleum kachel op een ander soort elektrische kachel zijn.

Infrarood kachel badkamer

De beste badkamerverwarming is de infrarood verwarming. Een infrarood kachel is namelijk een straalkachel, deze elektrische kachel straalt de warmte naar een bepaald punt. Dat maakt infrarood verwarming tot heel goede badkamer verwarming. Een badkamer is immers een relatief kleine ruimte en je kan de warmte richting wastafel of douche laten stralen. Zo heb je het heerlijk warm onder het douchen, wassen of scheren. 

Ook hoeft een infrarood badkamerkachel niet eerst op te warmen. Je profiteert meteen van de warmte. Dat is erg handig in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook als kachel op het toilet.
Trotec infrarood verwarming paneel badkamer


Een infraroodkachel heeft meestal de vorm van een paneel. Een infrarood paneel past goed in de badkamer omdat deze vrijwel geen ruimte in de badkamer inneemt. Sommige infraroodpanelen voor in de badkamer bieden de mogelijkheid om er je badhanddoeken aan op te hangen. Handig want zo kan je badhanddoek drogen.

Ook infrarood verwarming in de badkamerspiegel kom je vaak tegen. Met een geïntegreerde kachel in de spiegel kun je de warmte de badkamer in sturen, maar je kunt de verwarming ook in een lage stand zetten en de warmte direct op je gezicht richten.


Infrarood verwarming geeft een aangename warmte en is zuinig met stroom. Bij infrarood badkamerverwarming wordt meestal voor een infrarood paneel gekozen, maar je kan ook een infrarood kachel (straalkachel) gebruiken. Bijvoorbeeld een klein mobiel kacheltje die je ook in andere kamers kunt gebruiken. Let er wel op dat de infrarood kachel vochtbestendig en geschikt voor de badkamers is.

Convectorkachel badkamer

De meest standaard elektrische kachel is de convectorkachel. Deze kachel hebben vaak de vorm van een paneelkachel of radiatorkachel. De hier boven afgebeelde paneelkachels van Mill en Princess zijn elektrische convectorkachels geschikt voor de badkamer. Dat geldt ook voor de Intertek radiatokachel hier onder.


Intertek convectorkachel badkamer

Intertek badkamer verwarming elektrisch (convectorkachel)


Een convectorkachel is een elektrische kachel die lucht aanzuigt, deze verwarmt, en de warme lucht weer uitblaast. De warme lucht stijgt op, koelt af en daalt waarna het opnieuw door de convectorkachel wordt opgewarmd. Het verwarmen gebeurt bij een convectorkachel door water in de kachel.

Een convectorkachel kan een wat grotere ruimte verwarmen, wat dit soort elektrische verwarming geschikt maakt als badkamerkachel voor een grote badkamer die je in zijn geheel wil verwarmen.

Ventilatorkachel badkamer

In badkamers kom je heel veel ventilatorkachels tegen. Een ventilatorkachel werkt echt als een ventilator want ventilatorkachels blazen met behoorlijke kracht warme lucht uit (veel harder dan een convectorkachel). 

Deze elektrische kachels zijn klein en mobiel en daardoor erg geschikt voor de badkamer. Je kunt ook stroom van de warme lucht richten. In de zomer kun je veel ventilatorkachels ook als ventilator gebruiken.


Trotec elektrische kachel badkamer

Trotec elektrische ventilatorkachel badkamer


Zo'n kleine goedkope elektrische kachel waarmee je de warme luchtstroom kunt richten volstaat vaak goed voor een badkamer. Voor veel mensen is de elektrische ventilatorkachel daarom de beste badkamerkachel. Vooral als je een goedkope badkamerkachel zoekt.

Petroleumkachel (oliegevulde kachel)

Een petroleumkachel (oliekachel) lijkt sterk op een convectorkachel. Er wordt bij deze elektrische badkamerkachel echter geen water gebruikt om de kachel te koelen maar petroleum. Petroleum blijft langer heet waardoor de kachel nog lange tijd warmte blijft afgeven als deze is uitgezet. Voor gebruik in de badkamer is dat niet altijd nodig, tenzij je de badkamer of toilet lange tijd warm wil hebben.

De bij de radiatorkachels afgebeelde Perel badkamerkachel is een elektrische oliekachel. In het overzicht vind je nog meer van deze kachels geschikt voor de badkamer.

Keramische badkamerkachel

Een keramische kachel heeft een keramisch verwarmingselement in plaats van een ijzeren verwarmingselement. Een voordeel is dat een keramisch verwarmingselement minder heet wordt en daarom veiliger is voor kinderen. Dat maakt een keramische badkamerkachel tot een goede badkamerkachel voor in een badkamer waarin kleine kinderen rondlopen.Goede fabrikanten badkamer verwarming elektrisch

Er zijn veel verschillende soorten elektrische badkamerverwarming, en daardoor ook veel fabrikanten die deze elektrische badkamerkachels maken. 

Goede merken voor een elektrische badkamerkachel zijn onder andere Eurom, Mill, Rowenta, DeLonghi, Climastar, Duux, Domo en Trotec. Dit zijn allemaal fabrikanten van goede elektrische badkamer verwarming. 

Bij de bovenstaande beste badkamerkachels elektrisch vind je ze allemaal.


Kijk hier boven voor alle beste elektrische kachels (5 sterren) die geschikt zijn voor in de badkamer.

Zie ook: 

Samenvatting:
Hier hebben we de beste elektrische kachels badkamer en hebben we tips voor bij het kiezen van je beste badkamerkachel. Een elektrische badkamerkachel heb je in diverse vormen zoals een paneel badkamerkachel, een radiator badkamerkachel of een torenkachel voor in de badkamer. Ook zijn er diverse technieken voor een elektrische kachel badkamer zoals de ventilatorkachel badkamer, de convectorkachel badkamer en de oliekachel, keramische badkamerkachel of infrarood kachel voor in de badkamer.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Monique, Eindhoven18 juni 2024 om 17:59

    Lang niet alle elektrische kachels mogen in de badkamer, en van de kachels die volgens de fabrikant wel in de badkamer mogen staan er maar weinig mooi in een badkamer. Ik zelf vind alleen een infrarood paneelkachel die vast is gemonteerd de wand of het plafond van de badkamer mooi om te zien Een losstaande kachel in de badkamer vind ik geen gezicht.

    Die infraroodpanelen zijn buiten hun uiterlijk ook nog de beste elektrische verwarming voor de badkamer, mits ze op de juiste plek opgehangen worden. Ze stralen hun warmte uit dus je moet ze richten op de plek waar je de warme wil hebben. In een badkamer is dat meestal voor de wastafel. dat is de plek waar de meeste mensen zich na het douchen of baden afdrogen en waar ze vanzelfsprekend de wastafel gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.