Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zaklamp

 

Een overzicht met alle beste zaklampen en tips voor bij het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste zaklamp.

 

Een zaklamp lijkt een weinig boeiend product, tot je hem nodig hebt en tegen de beperkingen van je zaklamp aan loopt. Daarom hebben we hier de beste zaklamp uit de test en andere goede zaklampen.

De beste zaklampen

Hieronder vind je alle zaklampen die de maximale waardering van 5 sterren hebben gekregen. Dit zijn de beste zaklampen. Uit dit overzicht kun je makkelijk je persoonlijk beste zaklamp selecteren.


Hieronder meer informatie over een goede zaklamp en tips voor het kiezen van je beste zaklamp.

Zaklamp met accu of batterij

Een zaklamp heeft natuurlijk stroom nodig. Deze stroom komt van een accu of van een batterij. De accu kan je tussendoor opladen. Dat gaat dan via netstroom (stekker) of via usb. Opladen via usb is de beste optie, want dat betekent dat je een zaklamp ook onderweg via een powerbank kunt opladen. Vooral bij een outdoor zaklamp (die je misschien gebruikt als je dagenlang geen toegang tot een stopcontact hebt) is de mogelijkheid om via usb en een powerbank erg handig.


Solar zaklamp

Een andere manier van opladen is via zonne energie. De solar zaklamp is nog zeldzaam, maar we komen deze steeds vaker tegen. Zoals de WakaWaka Light, een rechthoekige zaklamp die aan de achterkant over een vrij groot zonnepaneel beschikt. Zorg dat dit paneel overdag zon vangt en je hebt 's avonds en 's nachts licht.


WakaWaka solar zaklamp


De WakaWaka / Waka Waka zaklamp is door zijn vorm niet de meest handzame outdoor zaklamp, maar door het platte zonnepaneel wekt deze solar zaklamp wel veel energie op, waarvan je dan in het donker profiteert. Om als campinglamp te gebruiken is deze solar zaklamp wel weer erg handig. Door de standaard kun je hem namelijk op je campingtafel (op gewoon op de grond) zetten.

De solar zaklamp van WakaWaka is ook een heel goede solar powerbank. Kijk bij de link hier boven voor alle informatie en de actuele lage prijzen.

De kracht van een zaklamp

Hoeveel licht geeft de zaklamp? Bij led lampen wordt de lichtsterkte in lumen weergegeven. Lumen is voor led licht wat Watt was voor de gloeilamp. Hoe meer lumen, hoe sterker het licht. 

1.000 lumen komt overeen met 70 Watt, en dan heb je te maken met een zaklamp met een gemiddelde lichtopbrengst. Maar er zijn ook zaklampen met 2.000 of 3.000 lumen, en zelfs meer. Vaak militaire zaklampen genoemd. Zoek je een zaklamp die ver kan schijnen, kies dan voor een zaklamp met veel lumen.

Ledlenser zaklamp
Ledlenser zaklamp

Stroomverbruik zaklamp

Hoe meer licht een zaklamp geeft, hoe meer energie de zaklamp verbruikt. Daarom is het erg handig als een krachtige zaklamp gedimd kan worden. Als je minder licht nodig hebt kun je dan het licht dimmen om stroom te sparen. De accu of batterij gaat dan langer mee voor deze weer opgeladen (accu) of vervangen (batterij) moet worden.

Bij het bovenstaande overzicht met alle beste zaklampen kun je aangeven dat je een dimbare zaklamp wil en zo de selectie verfijnen. Soms kun je de zaklamp traploos dimmen, soms ook beschikt de zaklamp over een bepaald aantal lichtstanden.


Olight zaklamp
Olight zaklamp

Prijzen en beste zaklamp merken

Topmerken op het gebied van zaklampen zijn LedLenser, Maglite, Olight, Nitecore en Peli zijn grote namen op zaklamp gebied. Dit zijn vaak prijzige maar ook heel erg goede zaklampen. 

Maar ook onder de goedkopere zaklampen zijn veel goede zaklampen te vinden. Kijk maar in het bovenstaande overzicht met beste zaklampen. Daar vind je ook de beste zaklampen in de goedkope klasse.

Zie ook:

Onderwerp: 
Kijk hier voor de beste zaklampen. Iedere beste zaklamp uit dit overzicht heeft een waardering van 5 sterren gekregen. We geven hier ook tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste zaklamp.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.