Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zaklantaarn

 

Een overzicht met alle beste zaklantaarns en tips voor bij het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste zaklantaarn.

 beste zaklamp test

Een zaklantaarn (zaklamp) lijkt een weinig boeiend product, tot je hem nodig hebt en tegen de beperkingen van je zaklantaarn aan loopt. Daarom hebben we hier de beste zaklantaarn uit de test en andere goede zaklantaarns.

De beste zaklataarns

Hieronder vind je alle zaklampen die de maximale waardering van 5 sterren hebben gekregen. Dit zijn de beste zaklantaarns. Uit dit overzicht kun je makkelijk je persoonlijk beste zakantaarn selecteren.


Hieronder meer informatie over een goede zaklantaarn en tips voor het kiezen van je beste zaklantaarn.

Zaklantaarn met accu of batterij

Een zaklamp heeft natuurlijk stroom nodig. Deze stroom komt van een accu of van een batterij. De accu kan je tussendoor opladen. Dat gaat dan via netstroom (stekker) of via usb. Opladen via usb is de beste optie, want dat betekent dat je een zaklantaarn ook onderweg via een powerbank kunt opladen. Vooral bij een outdoor zaklamp (die je misschien gebruikt als je dagenlang geen toegang tot een stopcontact hebt) is de mogelijkheid om via usb en een powerbank erg handig.


Solar zaklantaarn

Een andere manier van opladen is via zonne energie. De solar zaklantaarn is nog zeldzaam, maar we komen deze steeds vaker tegen. Zoals de WakaWaka Light, een rechthoekige zaklantaarn die aan de achterkant over een vrij groot zonnepaneel beschikt. Zorg dat dit paneel overdag zon vangt en je hebt 's avonds en 's nachts licht.


Waka Waka zaklamp solar
WakaWaka solar zaklantaarn


De WakaWaka / Waka Waka zaklantaarn  is door zijn vorm niet de meest handzame outdoor zaklantaarn, maar door het platte zonnepaneel wekt deze solar zaklamp wel veel energie op, waarvan je dan in het donker profiteert. Om als campinglamp te gebruiken is deze solar zaklantaarn wel weer erg handig. Door de standaard kun je hem namelijk op je campingtafel (op gewoon op de grond) zetten.

De solar zaklantaarn van WakaWaka is ook een heel goede solar powerbank. Kijk bij de link hier boven voor alle informatie en de actuele lage prijzen.

De kracht van een zaklantaarn

Hoeveel licht geeft de zaklamp? Bij led lampen wordt de lichtsterkte in lumen weergegeven. Lumen is voor led licht wat Watt was voor de gloeilamp. Hoe meer lumen, hoe sterker het licht. 

1.000 lumen komt overeen met 70 Watt, en dan heb je te maken met een zaklantaarn met een gemiddelde lichtopbrengst. Maar er zijn ook zaklantaarns met 2.000 of 3.000 lumen, en zelfs meer. Vaak militaire zaklantaarns genoemd. Zoek je een zaklantaarn die ver kan schijnen, kies dan voor een zaklamp met veel lumen.

Ledlenser zaklamp
Ledlenser zaklantaarn

Stroomverbruik zaklantaarn

Hoe meer licht een zaklamp geeft, hoe meer energie de zaklantaarn verbruikt. Daarom is het erg handig als een krachtige zaklantaarn gedimd kan worden. Als je minder licht nodig hebt kun je dan het licht dimmen om stroom te sparen. De accu of batterij gaat dan langer mee voor deze weer opgeladen (accu) of vervangen (batterij) moet worden.

Bij het bovenstaande overzicht met alle beste zaklantaarns kun je aangeven dat je een dimbare zaklantaarn wil en zo de selectie verfijnen. Soms kun je de zaklamp traploos dimmen, soms ook beschikt de zaklantaarn over een bepaald aantal lichtstanden.


Olight zaklamp
Olight zaklantaarn

Prijzen en beste zaklantaarn merken

Topmerken op het gebied van zaklantaarns zijn LedLenser, Maglite, Olight, Nitecore en Peli zijn grote namen op zaklamp gebied. Dit zijn vaak prijzige maar ook heel erg goede zaklantaarns. 

Maar ook onder de goedkopere zaklantaarns zijn veel goede zaklantaarns te vinden. Kijk maar in het bovenstaande overzicht met beste zaklantaarns. Daar vind je ook de beste zaklantaarns in de goedkope klasse.

Zie ook:

Onderwerp: 
Kijk hier voor de beste zaklantaarns. Iedere beste zaklantaarnuit dit overzicht heeft een waardering van 5 sterren gekregen. We geven hier ook tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste zaklantaarn.


,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *