Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

stille stofzuiger

Zoek je de beste stille stofzuiger? Hier informatie over de beste stille stofzuiger uit de test en andere goede stofzuigers die stil hun werk doen.

Beste stille stofzuiger AEG


Bij aanschaf van een nieuwe stofzuiger zijn er diverse factoren waar je op kunt letten. Het geluidsniveau is daar één van. Veel mensen vinden een stille stofzuiger belangrijk. Maar natuurlijk wil je dan wel een stille stofzuiger die goed zuigt en ook op andere punten goed scoort. 

Daarom hier de beste stille stofzuiger. Een een heel goede stofzuiger die ook nog eens stil zijn werk doet.

De beste stille stofzuiger en andere goede stille stofzuigers

Hieronder vind je de beste stille stofzuiger van dit moment. Ook hebben we een overzicht met alle stille stofzuigers waaruit je makkelijk de voor jou beste stille stofzuiger kunt selecteren.


De norm voor een stille stofzuiger is hierbij gesteld om minder dan 60 decibel geluid. Dan heb je een stille stofzuiger waarbij je onder het stofzuigen in de meest krachtige stand het geluid van je televisie of radio op normaal volume nog kunt horen.

Maar zoals we al schreven, je stelt natuurlijk meer eisen aan je stofzuiger dan alleen weinig geluid onder het zuigen. Daarom hieronder nog wat tips voor bij het kiezen van je beste stille stofzuiger.

Tips kiezen beste stille stofzuiger

 • Een stofzuiger met geluidopbrengst van minder dan 60 dB geldt als een stille stofzuiger, maar in de praktijk produceren veel stille stofzuigers uit bovenstaand overzicht nog minder geluid, vaak 57 of 58 dB. 
   
 • Dat gaat  dan om stille traditionele stofzuigers (slede stofzuigers). Je vindt er ook stofzuiger die nog veel stiller zijn, maar dit zij meestal steelstofzuigers. Een steelstofzuiger maakt gemiddeld genomen veel minder kabaal onder het stofzuigen.
   
 • Een stofzuiger zonder zak maakt over het algemeen meer geluid dan een stofzuiger met zak.
   
 • In de bovenstaande stofzuiger keuzehulp kun je aangeven welke vloeren je wilt gaan zuigen. Aan een stofzuiger voor laminaat of een andere harde vloer worden andere eisen gesteld dan aan een stofzuiger voor tapijt of een andere zachte vloerbedekking. Voor het geluidsniveau maakt dit niet uit.
   
 • Dat zelfde geldt voor allergie en het goed kunnen opzuigen van dierenharen. Heb je een hond of kat? Kies dan voor een stofzuiger die goed dierenharen kan opzuigen. Een goede stofzuiger voor mensen met luchtweg allergie en stof allergie beschikt over een extra goed filter dat voorkomt dat fijn stof en pollen weer uit de stofzuiger geblazen worden.

En zo kun je je beste stille stofzuiger in het overzicht om nog veel meer kenmerken, specificatie en mogelijkheden selecteren. Bijvoorbeeld op laagste prijs, voorkeursmerken, maar ook snoerlengte, gewicht, inhoud stofreservoir, meegeleverde zuigmonden en veel meer. 

Hoe veel geluid maakt een stofzuiger?

De hoeveelheid decibel zegt je misschien niet zo veel, maar hier onder vind je indicaties van de hoeveelheid geluid dat een stofzuiger maakt:

Minder dan 60 decibel: 
Dit is een echt stille stofzuiger. Deze stofzuigers zijn zo stil dat ze zelfs het geluid van je radio of TV niet overstemmen. Helaas zijn zulke stille stofzuigers zeldzaam.

61 tot 70 decibel:
Ook dit is een stille stofzuiger. De muziek of televisie moet echter wel harder en je kunt (op normaal spraakvolume) alleen iemand goed verstaan die in de buurt staat.

71 tot 75 decibel:
Onder de 75 decibel heb je nog steeds te maken met een relatief stille stofzuiger. Maar dat komt vooral omdat de meeste stofzuigers nog meer kabaal maken.

Meer dan 75 decibel:
De meeste stofzuigers produceren namelijk meer dan 75 decibel geluid. Maar stille stofzuigers kun je dit niet noemen.

Alle stofzuigers uit het overzicht bovenaan produceren minder dan 60 dB geluid en zijn dus bijzonder stil te noemen.

Wat maakt een stofzuiger tot een stille stofzuiger?

Bij het ontwerp van een stofzuiger doet de fabrikant moeite om het geluid tijdens het zuigen zoveel mogelijk te beperken. De ene fabrikant slaagt daar beter in dan de andere, en veel maatregelen om het geluid van een stofzuiger te beperken werken kosten verhogend. Daarom is een goedkope stofzuiger vaak wat meer lawaaierig dan een duur mode,.

Dit zijn een aantal technieken en maatregelen die er voor zorgen dat de stofzuiger stiller zijn werk doet:

 • Isolatie van het geluid: Door de stofzuiger van binnen goed te isoleren komt er aan de buitenkant minder geluid vrij.

 • Een efficiënte motor: De beste stille stofzuigers zijn voorzien van een (duurdere) motor die minder geluid maakt.

 • Een goed geleide luchtstroom: Niet alleen de motor maakt geluid, ook de stroom lucht die door de stofzuiger trekt. Als er minder turbulentie en weerstand van de luchtstroom plaats vindt maakt de stofzuiger minder lawaai. Vooral de luchtuitlaat van een stofzuiger maakt veel kabaal.

 • Dempende materialen: Deze geleiding van de luchtstroom kan door het ontwerp verbeterd worden maar binnenin de beste stille stofzuigers tref je ook materialen aan die het geluid, en met name trillingen, dempen.

 • Dempende hulpstukken: Borstels en mondstukken zijn externe factoren die de stofzuiger ook stiller maken. Ook dit heeft met de luchtstroom te maken.

 • Zuigkracht instellingen: Je kunt het geluid natuurlijk ook altijd beperken door de stofzuiger miet op volle kracht te laten werken. De beste stille stofzuigers beschikken daarom over een ruime keuze uit zuigkracht standen zodat je altijd de beste combinatie van zo min mogelijk geluid en een goede zuigkracht kan kiezen.

Goede stille stofzuiger merken

Bovenaan kun je zien welke stille stofzuigers er als beste stofzuiger in hun klasse zijn getest. Ook vind je er een overzicht met alle stille stofzuiger aanbiedingen.

Vooral AEG staat bekend om zijn goede stille stofzuigers. Maar ook Rowenta, Kärcher en Nilfisk maken goede geluidsarme stofzuigers. 

In het bovenstaande overzicht vind je aanbiedingen van al deze stille stofzuigers.

Zie ook:

Onderwerp:
Zoek je een stille stofzuiger? Hier vind je de beste stille stofzuiger en andere goede stille stofzuiger. Geen van deze goede stille stofzuigers produceert meer dan 60 decibel geluid.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Als ik stofzuig ben ik meestal alleen thuis en de radio staat ook niet aan. Toch vind ik het belangrijk dat een stofzuiger stil is. Ik wordt gek van stofzuigers die met een enorm kabaal blazen. Fluisterstil is een goede stofzuiger nooit, maar mijn AEG maakt niet meer geluid dan nodig. Verder is het ook een heel fijne stofzuiger. Met een smart zuigstand zodat hij niet harder zuigt dan nodig (en dus ook niet meer geluid maakt).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind een stille stofzuiger erg belangrijk, en heb speciaal daarom een Philips Performer Silent stofzuiger gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.