Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste wekker

De beste wekkers uit de test en aanbiedingen van andere goede wekkers. Met tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste wekker.

Beste wekker test


Het is niet het leukste onderwerp van onze test website, maar wel een noodzakelijk apparaat: de wekker. Want wat zouden we zijn zonder de wekker? (Altijd te laat). Daarom hier de beste wekkers uit de test.

Gelukkig zijn er ook wekkers waarmee je aangenaam wakker kunt worden. Bijvoorbeeld met een simulatie van de opkomende zon (een wake up light) of met je favoriete muziek of radiozender (wekkerradio). Of gewoon met een aangename ringtone op de wekker. 


Beste wekkers uit de test

Hieronder vind je de beste wekkers in iedere soort uit de test:
Meer uitleg over de verschillende soorten wekkers vind je hier onder.
Kies zelf je beste wekker

Maar eerst kijken we naar wat er allemaal aan wekkers te koop is. 

Bij de onderstaande wekker aanbiedingen vind je duizenden wekkers in alle soorten. Van eenvoudige keukenwekker / kookwekker van een paar euro tot geavanceerde lichtwekkers. Digitale wekkers en analoge wekkers.


Via tal van selectiecriteria kun je uit dit enorme aanbod jouw beste wekker selecteren.
Digitale wekker

Hier boven vind je onder andere de beste digitale wekkers uit de test. Een digitale wekker is een eenvoudige wekker met digitale cijfers en een ringtoon, Je koopt een digitale wekker al vanaf een euro of 15. Maar je hebt ook duurdere, en meer geavanceerde, digitale wekker met meer mogelijkheden en functies.

Sonic Bomb wekker met trilschijf

Sonic Bomb wekker met trilschijf


Denk dan bijvoorbeeld aan een trilschijf (bedschaker), een trillende schijf voor onder je hoofdkussen. Ideaal voor mensen die moeilijk wakker worden van de wekker op hun nachtkastje.

Of aan een te programmeren alarmtoon, aan een designlamp / designwekker, aan een goede accu, een powerbank functie, of aan een ingebouwd weerstation.

Kijk bij de bovenstaande digitale wekker test voor de beste digitale wekkers, of in het wekker aanbieding overzicht voor alle mogelijkheden.
Wekker radio

Liever wakker worden met muziek dan met een alarmtoon. Kies dan voor een goede wekker radio. Er is veel verschil in de kwaliteit van wekkerradio's. Je kunt kiezen voor een goedkope wekker radio die je wakker maakt met je favoriete radiostation, maar je kunt meer geld neertellen voor een goede wekkerradio die meteen dienst doet als bluetooth speaker om je muziek vanaf je telefoon te streamen. Dat scheelt je de aanschaf van een aparte speaker.

Hama wekkerradio

Hama wekkerradio

Onder andere Sony, Pure, AIC, Hama en JBL maken wekkerradio's die een dusdanig goed geluid afleveren dat je geen andere speaker nodig hebt.

Bovendien bieden de beste wekker radio's vaak extra mogelijkheden zoals digitale radio ontvangst via DAB+, de mogelijkheid om via je eigen favoriete muziek gewekt te worden (bijv. Spotify of MP3 bestanden), en veel wekkerradio functies om in te stellen.

Kijk bij de bovenstaande beste wekker radio test voor de beste wekkerradio's van dit moment. Lichtwekker (wake up light)

Een lichtwekker biedt weer een heel andere manier van gewekt worden. Een lichtwekker (vaak wake up light genoemd) simuleert de opkomende zon (eventueel met bijpassende natuur geluiden) en zorgt zo voor een natuurlijke manier van wakker worden waardoor je vaak fitter wakker wordt. De ervaringen met deze wake up lichtwekkers zijn zeer positief.

Lichtwekkers bieden naast de mogelijkheid om met licht wakker te worden vaak ook de mogelijkheden van een digitale wekker en wekkerradio en zijn daarmee de meest uitgebreide en geavanceerde wekkers. Maar ook binnen de licht wekkers zijn er veel verschillen in kwaliteit en mogelijkheden.


philips somneo sleep and wake up light

Philips wake up light (licht wekker)
 
Vooral Philips heeft heel goede lichtwekkers, maar ook Philips heeft eenvoudige en meer uitgebreide wake up lights.

Kijk bij de bovenstaande wake up light test voor de beste lichtwekkers.Douchewekker

Weer een compleet ander soort wekker is de douche wekker. Eigenlijk is dit ook geen wekker, want we nemen aan dat je niet onder de douche gewekt hoeft te worden.

Een douchewekker wordt vooral gebruikt als timer om aan te geven dat je douche tijd er op zit. Het is dus in de eerste plaats een klok op water en gas te besparen (en gezien de huidige gasprijs veel geld te besparen). De benaming douche timer (die ook gebruikt wordt) is daarom beter op zijn plaats.


Baldr douchetimer douchewekker

Baldr douchetimer / douchewekker


Daarnaast kan de douchewekker soms ook als klok, als thermometer en soms zelfs als radio dienst doen, maar dat hangt helemaal van de betreffende douche wekker af.

Kijk voor de beste douchewekkers bij de bovenstaande test.


Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Normaal gesproken haat ik wekkers. Maar ik heb een JBL klokwekker met heel goed geluid aangeschaft. Daar kan ik dan wel weer van genieten. Ik gebruik om de slaapkamer ook als bluetooth speaker. Het is bovendien een heel mooie wekkerradio en speaker met een stoffen bekleding en ik kan er snachts ook mijn telefoon en een ander apparaat mee opladen. Ik had nooit gedacht nog eens blij met een wekker te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een wake up light wekker is best een aanrader. Dat is echt beter wakker worden dan met een boel herrie. Maar dan moet je wel een goede wake up wekker kopen, van Philips of zo. Wat er zijn van die goedkope Chinese lichtwekkers, maar dat zijn gewoon lichten die langzaam aangaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.