Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste volautomaat koffiemachine in espressomachine test

Redactie     22:11     1 comment


De Consumentenbond heeft alle gangbare espressomachines getest. Wij spreken liever over koffiemachines want met een goede espressomachine kun je ook gewone koffie en andere koffie-specialiteiten maken. Wat is de beste koffiemachine? En wat is de beste koop volgens de espressomachine test van de Consumentenbond? Hier kun je dat lezen.

Al eerder keken we naar de test van beste espressomachines met pads, nu kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test. Bij deze volautomaat koffiemachines zet je koffie met verse koffiebonen, en soms ook met gemalen koffie.

Met een druk op een knop heb je een heerlijke bak verse koffie. Zo'n volautomaat koffiemachine is een investering maar je zet zelf zonder moeite heerlijke koffie of espresso en vaak ook een cappuccino of latte macchiato. En qua kosten hoef je het niet meer te laten, want ook goede espressomachines / koffiemachines zijn tegenwoordig heel betaalbaar voor de gemiddelde koffieliefhebber.

Getest: Volautomatische espressomachines / koffiemachines
Getest door: Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids december 2015
(kijk hier voor een meer recente koffiemachine test)

Beste volautomaat koffiemachine uit de test: Jura Z6
Beste Koop: DeLonghi Ecam 22.110
Te koop bij: Aanbevolen winkels voor een koffiemachine

Beste koffiemachine: Jura Z6

Deze beste volautomatische koffiemachine / beste espressomachine uit de test blinkt uit in gebruiksgemak, temperatuur, snelheid en in de kwaliteit van de opgeschuimde melk. Slecht scoort deze beste espressomachine op geen enkel punt. Het testoordeel is dan ook een trotse 8,0.


Met de Jura Z6 maak je heerlijke koffie, espresso, latte macchiato of cappuccino van bonen of gemalen bonen. Deze beste espressomachine uit de test van de Consumentenbond is een geavanceerde koffiemachine die koffie levert met een extra volle smaak en een heel intens aroma door de pulserende voorwelling. De temperatuur van melk en melkschuim kan naar behoefte worden aangepast en de waterfilterindicattor filtert water automatisch aan op de juiste stand.

Het is heel fijn dat deze Jura koffiemachine de uitloop van koffie en melk scheidt zodat je nooit last hebt van melkdruppels in je espresso of zwarte koffie.

Ook fijn zijn het grote waterreservoir (goed voor bijna 2,5 liter koffie) en de 12 voorgeprogrammeerde functies. Nadelen zijn het feit dat je het melkreservoir apart moet bijkopen en de pittige prijs van meer dan 2300 euro (kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele winkelprijzen). Je hebt tegenwoordig ook goede volautomatische koffiemachines onder de 400 euro. Daarom is er ook een beste koop aangewezen in de espressomachine test van de Consumentenbond.

Beste Koop: DeLonghi Ecam 22.110

Niet iedereen kan of wil ruim 2.000 euro neertellen voor een koffiemachine. Vooral voor particulieren is dat een flinke uitgave. De DeLonghi Ecam 22.110 is qua prijs beter geschikt voor thuisgebruik. Hiervoor betaal je minder dan 350 euro, dat is een veel betere prijs!

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele winkelprijzen van deze beste koop uit de espressomachine test en voor andere goedkope volautomatische koffiemachines onder de 400 euro.Deze voordelige DeLonghi Ecam koffiemachine mag dan niet zo geavanceerd zijn als de Jura, ook met deze relatief goedkope espressomachine uit de DeLonghi Magnifica serie maak je een prima capuccino, espresso, latte macchiato of gewone koffie van versgemalen bonen. Ook de DeLonghi Ecam beschikt over een waterfilter. Het opschuimen van melk gebeurt via een stoompijpje.

Er zijn programma's voorgeprogrammeerd en via een draaiknop kun je de sterkte van de koffie aanpassen. De koffiemachine beschikt over een automatische reinigingsprogramma. Wel zo makkelijk!

Deze beste koop koffiemachine is technisch gelijk aan de DeLonghi Ecam 21.117 en de DeLonghi Ecam 22.110.

Kijk voor de volledige test in de Consumentengids van december 2015. Of kijk bovenaan bij de andere testen van koffemachines voor veel recentere testen van espressomachines en andere koffiemachines.

,


1
replies
  1. Een volautomatische koffiemachine is echt een aanrader. Lekkere verse koffie van vergemalen koffiebonen. Ik snap niet dat mensen een senseo of ander koffiepad apparaat kopen terwijl je onder de 350 euro al een volautomaat koffiemachine hebt.

    En als je een volautomaat koffiemachine koopt. Geef dan een paar tientjes meer uit en koop er één met een melksysteem en een melkreservoir. Los of ingebouwd. Dan heb je ook met één druk een cappuccino of latte. Dat is een enorme meerwaarde! Ook al drink je het zelf niet, je kan het je gasten aanbieden. En zo'n stoompijpje is echt niks als je een melksysteem gewend bent.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.