Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste toerfiets (hybride fiets)

 


Een toerfiets is een sportieve lichte fiets die zowel geschikt is voor dagelijks gebruik als voor lange fietstochten. Daarom wordt een toerfiets ook wel een hybride of sporthybride fiets genoemd. Bij de Nationale Fietstest 2016 van de Telegraaf, de Fietsersbond en de Consumentenbond werden de toerfietsen getest.

Er werden toerfietsen van onder andere Batavus, Gazelle, Trek en Koga getest. De maximale prijs van de geteste fietsen mocht 1599 euro bedragen. De Gazelle Ultimate S8 was de testwinnaar van deze toerfiets test.

Getest: Toerfietsen (tot 1599 euro)
Getest door: Nationale Fietstest
Publicatie test: De Telegraaf, 23 april 2016
Beste toerfiets uit de test: Gazelle Ultimate S8
Te koop bij: Aanbevolen online winkels voor een Gazelle fiets
Zie ook: Alle testen van fietsen

Beste toerfiets: Gazelle Ultimate S8

De Gazelle Ultimate S8 is geen goedkope toerfiets. De adviesprijs van 1599 is gelijk aan de maximum prijs die een fiets mocht kosten om aan de test van beste toerfiets mee te mogen doen. Via bovenstaande aanbevolen fietsenwinkels is deze Gazelle toerfiets overigens goedkoper te koop.

De hoge prijs van de Gazelle Ultimate S8 wordt veroorzaakt door het gebruik van dure onderdelen. Zo beschikt deze luxe toerfiets over een Gates carbon tandriemaandrijving in plaats van over een fietsketting. Dat is duurzamer, onderhoudsvrij en schoner (geen olie) maar wel duurder in aanschaf. Ook beschikt de beste toerfiets uit de test over hydraulische schijfremmen die optimaal presteren onder natte omstandigheden.Het testteam van de Nationale Fietstest 2016 beoordeelt de Gazelle Ultimate S8 met een 8,6. Daarmee is deze Gazelle hybride overtuigend de testwinnaar bij de test van toerfietsen. Op rijgedrag, afmontage, remmen en styling haalt de fiets de maximale score van vijf sterren.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor een Gazelle fiets voor de Gazelle Ultimate S8 tegen de laagste prijs.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.