Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste drone: De beste drones uit de test

 

Kijk hier voor de beste drone uit de test en voor tips voor bij het kiezen van jouw beste drone.


Drones zijn leuk speelgoed. Voor jong en oud. Want ook volwassenen kunnen heel veel plezier aan een drone beleven. Met een goede camera-drone kun je prachtige luchtfoto's en video's vanuit de lucht maken. Hier kijken we naar de beste drone in diverse soorten, dit zijn de beste drones aanbevolen door de experts.


Aanbevolen drones

Kijk bij de onderstaande drones welke drones er als beste drone door de experts worden aanbevolen. Het gaat om meerdere beste drones. 

Niet alleen de beste drone voor professionele gebruik (topklasse), maar ook de beste goedkope drone (budget klasse, voor beginners)

Daaronder vind je ook een overzicht met alle drones (ruim 600!) met alle prijzen, specificaties, reviews en meer informatie over elke drone. Via selectiemogelijkheden kun je makkelijk uit dit grote aanbod jouw beste drone selecteren.


Meer goede drones

Nog veel meer goede drones en informatie voor bij de aanschaf van de voor jou beste drone vind je op Beste Drone Kopen. Hier vind je onder andere de Drone Top 10, de goedkoopste online winkels, tests van drones en een keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste drone te vinden.

Waaraan moet de beste drone voldoen?

Drones heb je al voor een paar tientjes, en vaak zit er dan ook nog een camera in. Dit zijn niet de beste drones die er te koop zijn, maar als speelgoed of gadget heel goed geschikt. Ruim onder de 100 euro koop je al een goede drone met een 4K camera. Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van alle goede drones.


De camera van de drone
Natuurlijk beschikt de beste drone over een goede camera. Met deze camera kun je vanuit de lucht foto's en video's maken. Ook kun je op je smartphone live meekijken naar de camera beelden vanaf de vliegende drone.

Video camera drone 
We kijken eerst naar de videocamera van de drone. Een Ultra HD camera (4K) levert de meest scherpe videobeelden af. Dit is een resolutie die zelfs door de televisiezenders niet gehaald wordt, maar aangezien de meeste nieuwe televisies de 4K resolutie al ondersteunen kun je het beste voor een drone met een ultra-HD camera kiezen als je mooie videobeelden wilt schieten. 

Full HD is the next best thing, een ook een Full HD drone kan scherpe videobeelden afleveren, maar laat de drones met HD Ready camera links liggen als je een goede drone voor video zoekt. 

Foto camera drone
De scherpte van de foto camera wordt bij een drone zoals bij alle digitale camera's in megapixels weergegeven. Hoe meer megapixels hoe scherper de foto's in principe zullen zijn. 

Voor kwalitatief goede foto's raden we minimaal een 12 megapixel camera aan.



Drone met live view
Op de keuzehulp op Beste Camera Kopen en in het overzicht met alle drones kun je bij de opties aangeven dat de drone over live-view moet beschikken. 

Live view betekent dat je via een app de beelden van de drone kunt live bekijken als deze in de lucht hangt. Je hoeft dan dus niet te zien wat er gefilmd is als de drone weer op de grond staat en, veel belangrijker nog, je kunt de beelden vanaf de grond regisseren. 

Voor serieus fotograferen en filmen met een drone is live view noodzakelijk. De beste drone beschikt dus over live view.

Ook is het live meekijken van de drone beelden natuurlijk heel leuk. De beelden kijk je live op een eventueel meegeleverde handheld / afstandsbediening, maar tegenwoordig meestal (ook) via een app op je smartphone. Je kunt de beelden dan ook meteen via deze app op je telefoon opslaan als je dat wil.

De accu van de drone
De beste drone hoef je niet om de 10 minuten een half uur aan de oplader te leggen. Let goed op de maximale vliegduur van de drone. Deze is afhankelijk voor zowel de capaciteit van de accu als van het stroomverbruik van de drone. Een goede drone kan meer dan een kwartier vliegen, de beste drones meer dan anderhalf uur.

Deze maximale vliegduur is erg belangrijk, want vaak zal je je drone meenemen om deze elders te laten vliegen. Het is dan niet bepaald leuk als de accu van de drone na een kwartier leeg is en je deze niet ter plekke kunt opladen. Het is belangrijk dat er bij de drone een goede accu wordt meegeleverd met een goede capaciteit. Bij een goede drone worden soms ook meer dan 1 accu geleverd zodat je de accu ter plaatse kunt verwisselen.

Naast de vliegtijd is ook de oplaadtijd van de accu op van belang. Het is fijn als de accu weer snel opgeladen is zodat je weer kunt vliegen en filmen.

Zowel de vliegtijd als de oplaadtijd kun je instellen bij de keuzehulp die te vinden is op het bovenstaande Beste Drone Kopen en in het overzicht met alle drones. Zo kun je meteen zien welke drones aan jouw verwachtingen voldoen en welke niet.

Het bereik van de drone
De ene drone komt maar enkele kilometers weg, de beste drone kan vele kilometers bij je vandaan vliegen. Live view is dan ook wel aan te raden, en natuurlijk beschikt zo'n drone over een terugkeer functie zodat deze veilig terugkeert als deze buiten bereik van de afstandsbediening komt of als de accu daar om vraagt.

In het overzicht met alle drones kun je de drone op dit bereik selecteren. Belangrijk, want je hebt speelgoed drones waarbij het bereik van de afstandsbediening al voor de 50 meter stokt, maar je hebt ook drones met een bereik van vele kilometers. Topmerk DJI heeft zelfs drones met een bereik ver boven de 10 kilometer. Vanzelfsprekend beschikken deze beste drones ook over life view, automatische terugkeer functie en sensoren waarmee de drone zelf obstakels kan ontwijken.

Kijk voor nog veel meer mogelijkheden van de beste drones en de mogelijkheden om de voor jou beste drone te selecteren bij de Drone Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Drone Kopen en kijk welke drones door de experts als beste drones worden aanbevolen.

Zie ook: Testen van drones


Samenvatting:
Hier vind je de beste drones uit de test (getest en aangewezen door de drone experts van Coolblue) en een overzicht met alle in Nederland gangbare drones. In het eerste overzicht vind je de goedkope drone, beste drone uit de middenklasse en de beste drone uit de topklasse (de allerbeste drone). In het overzicht alle drones zijn honderden goede drones te vinden waaruit je makkelijk je beste drone kunt selecteren. Meer informatie over een goede drone, de beste winkels om een goede drone goedkoop te kopen en tips voor bij het kiezen van je beste drone vind je op Beste Drone Kopen.


,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *