Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Energiezuinige elektrische kachel

De meeste mensen die een elektrische kachel kopen doen dat om op energie te besparen. Daarom hier de beste energiezuinige elektrische kachels.

energiezuinige elektrische kachel test

Vroeger stond een elektrische kachel niet bekend om zijn lage energiekosten, maar nu de gasprijs zo enorm hoog is is het goedkoper om je huis elektrisch te verwarmen. Vooral als je dat doet met een energiezuinige elektrische kachel. Maar wat is de beste energiezuinige elektrische kachel?

Om te bepalen wat voor jou de beste energiezuinige elektrisch kachel is, is het belangrijk te weten waarvoor je de energie zuinige elektrische kachel wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een kleine kamer verwarmen? Wil je een grote kamer verwarmen? Of kun je volstaan met een elektrische kachel die gerichte warmte geeft? Dat zijn namelijk de meest zuinige elektrische kachels.


Energiezuinige infrarood kachel

De meest energiezuinige kachel is de infrarood elektrische kachel. Maar deze meest zuinige elektrische kachel is minder geschikt om een hele kamer te verwarmen, laat staan een grote ruimte als een woonkamer.

Waar de infrarood elektrische kachel wel de beste zuinige elektrische kachel voor is, is voor een op een persoon gerichte warmte. Werk je bijvoorbeeld thuis, dan kun je een elektrische infrarood kachel op of naast je bureau plaatsen, Deze kachel richt je naar je toe en je krijgt het heerlijk warm. Daarbij volstaat vaak een energieverbruik van circa 700 Watt wat deze kachels tot de meest energiezuinige kachels maakt.

Een torenmodel elektrische kachel naast je bureau is dan de beste energiezuinige kachel omdat deze je hele lichaam kan verwarmen. Je hebt ook veel bureau kachels, maar deze verwarmen dan alleen je bovenlichaam.

Ook voor op de bank of aan tafel kun je met een infrarood kachel voor heel weinig geld lekker warm zitten. Zolang je maar kunt volstaan met gerichte warmte. Kijk hier onder voor de beste van deze energie zuinige elektrische kachels.

Energiezuinige elektrische kachel infrarood Veito

Energiezuinige elektrische kachel infrarood Veito

Energiezuinig infrarood paneel

De warmte van een  zuinig infrarood paneel is te vergelijken met dat van een zuinige infrarood kachel, alleen de vorm is anders. Een paneel kun je aan de wand of aan het plafond hangen. Bijvoorbeeld boven je bureau of boven de eettafel, of in de badkamer aan de uur tegenover de doucheruimte.

Het paneel is minder flexibel dan de kachel (want niet te verplaatsen en niet te richten) maar op je juiste plek gemonteerd kost deze geen ruimte.

Ook deze energiezuinige verwarmingspanelen vind je bij de bovenstaande beste infrarood kachels uit de test.

Energiezuinig infrarood paneel Eurom

Energiezuinig infrarood paneel Eurom

Energiezuinige kachel voor een kamer

Wil je een hele kamer goed kunnen verwarmen? Dan is zo'n energiezuinige infrarood kachel niet geschikt. In dit geval kun je beter kiezen voor een energie zuinige convectorkachel. Deze elektrische kachel is wat minder zuinig dan infrarood, maar dat komt omdat bij deze nog steeds energiezuinige elektrische kachel de warmte verspreid wordt. 

Dat doet deze energiezuinige elektrische kachel door de lucht in te zuigen op te warmen en de warme lucht de kamer in te laten. Vaak beschikt deze energie zuinige elektrische kachel daarvoor over een ventilator die de warmte de ruimte in blaast. Zo'n elektrische kachel wordt een ventilatorkachel genoemd.

Zo'n ventilatorkachel is daarmee effici├źnter en daarmee meer energiezuinig omdat de warmte zich sneller en beter verspreid. Een ventilatorkachel is daarom een betere energiezuinige elektrische kachel voor een grotere kamer, maar een convectorkachel zonder ventilator maakt minder geluid (minder geruis).

Kijk hier onder voor de beste energiezuinige elektrische kachels in deze categorie├źn.


Convectorkachel energiezuinig Eurom

Convectorkachel energiezuinig Eurom


Meer informatie over het stroom verbruik van een elektrische kachel vind je hier onder.


Zie ook:

Onderwerp:
Waarom kies je voor een elektrische kachel? Meestal om gas te besparen. Verwarmen met stroom is tegenwoordig goedkoop in vergelijking met gas verwarming. Maar dan moet je wel kiezen voor een energiezuinige elektrische kachel die alleen de plek verwarmt waar je de warmte nodig hebt. Hier kijken we naar de beste energiezuinige kachels. Met de beste energiezuinige kachel voor gerichte warmte en de beste energiekachel voor een kleine of grote kamer. Of een energiezuinig verwarmingspaneel voor in de badkamer. Hierboven de beste energiezuinige elektrische kachels uit de test.Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik overdag een infrarood elektrische kachel op mijn werkkamer. Dan hoeft de CV niet aan. De besparing aan gas is veel groter dan de kosten aan stroom en voor het verwarmen van alleen mijn werkplek is een infrarood straalkachel goed genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.