Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste televisies volgens de experts

Redactie     17:14     No comments


Televisies heb je in vele formaten, maar ook in diverse prijsklassen en met diverse speciale functies.  Alle beste televisies volgens de experts van Coolblue zijn hier te vinden.


De aanbevolen beste TV's

De beste topklasse, middenklasse en budget televisies in diverse beeldformaten, maar bijvoorbeeld ook de beste gaming TV en de beste lifestyle TV. Kijk bij alle beste televisies welke televisies er door Coolblue op dit moment als beste TV worden aangewezen.

Kies zelf je beste TV

Belangrijk bij een televisie is natuurlijk de beeldkwaliteit. Deze is weer onder te verdelen in beeldscherpte, beeldverversing, helderheid, kleurdiepte en kleurechtheid. En natuurlijk spelen er andere factoren mee zoals geluidskwaliteit, breedte van de kijkhoek, de Smart TV functies, gebruikte technieken en extra functies.

Wat is voor jou belangrijk? Op Beste TV Kopen vind je een Televisie Keuzehulp waarmee je aan de hand van al je wensen de voor jou beste TV kunt selecteren. Je hoeft daar alleen maar je eisen aan te vinken.

Hieronder een kleine greep uit de keuzemogelijkheden:

Schermdiagonaal
De grootte van een scherm wordt gemeten in de diagonaal (van linksboven naar rechtsonder) in inches. De grootste gangbare televisies zijn 75 inch groot, wat neerkomt op een diagonaal van 189 centimeter. Groter kan ook, maar wordt zelden door consumenten aangeschaft. Onder de 32 inch (81 cm komen niet veel TV's meer voor).

Tip: Kies niet voor een te grote TV in een te kleine ruimte.

Kijkafstand
Een goed hulpmiddel in dit opzicht is de kijkafstand in de keuzehulp. Geef aan op welke afstand je van de televisie wilt zitten, en je krijgt alleen de daarvoor goed geschikte televisies geselecteerd.

Verversingssnelheid
Heel belangrijk is de verversingssnelheid, uitgedrukt in Hertz. Bij 100 Hertz worden er per seconde 100 beeldjes getoond. Bij 50 Hertz slechts de helft. Hoe meer Hertz hoe vloeiender snel bewegende beelden getoond worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bal die zicht snel over een voelbalveld verplaatst.

Gamen
Televisies worden veel gebruikt om op te gamen. Moderne games vragen een goede verversingssnelheid, een scherpe beeldresolutie en een levensechte kleurweergave. Selecteer standaard gamen of optimaal gamen (voor snelle actiegames) in de keuzehulp voor de beste televisies om te gamen.

Kleurdiepte 
Iedere kleur is er in vele gradaties. Het ene rood is het andere niet. Bij een 8 bit televisies zijn er 17 miljoen kleuren beschikbaar. Dat is heel veel, maar voor een heel groot kleurbereik wordt toch een 10 bit televisie geadviseerd. Deze kent 1 miljard kleuren!

En zo zijn er nog tientallen meer functies, mogelijkheden en technische kenmerken waarop je in televisie keuzehulp op het bovenstaande Beste TV Kopen kunt selecteren. Kijk daar voor alle keuzemogelijkheden, plus uitleg, en kies de voor jou beste televisie tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer beste televisies uit de test

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.