Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste 50 inch TV (127 cm televisie)

Kijk hier wat de beste 50 inch TV is. Wat nog meer goede 50 inch televisies zijn, en koop je beste TV 50 inch goedkoop online.

50 inch TV 127 cm televisie


Zoek je een middelgrote televisie (een TV geschikt voor een middelgrote kamer)? Denk dan eens aan een 50 inch televisie. De 50 inch TV (beelddiagionaal van 127 cm) is tegenwoordig de televisie van de meest gemiddelde grootte. Een populaire maat TV die in vrijwel iedere ruimte te gebruiken is. Hier de beste 50 inch televisies.

Vroeger gold een 127 cm TV als een grote televisie, maar tegenwoordig is de dit de meest gemiddelde maat. De keuze uit 50 inch televisies is dan ook erg groot. 

Vrijwel alle grote televisie fabrikanten hebben 50 inch TV's in hun aanbod. Samsung, Philips, LG, Panasonic enz. Een uitzondering is Sony die voor het 49 inch formaat heeft gekozen. Die televisies in dat net wat kleinere formaat (124 cm) vind je hieronder bij de andere beeldformaten.

De beste 50 inch TV's


TV keuzehulp

Meer dan televisie kijken

Er zijn maar weinig apparaten die de laatste jaren zo'n grote ontwikkeling hebben doorgemaakt als de televisie. De grote "bak" die je vroeger gebruikte om naar een paar kanalen lineaire televisie uitzendingen te kijken heeft nu plaats gemaakt voor een plat scherm met alle mogelijkheden van multimedia en internet. 

Philips smart tv 50 inch
Philips 50 inch smart TVVideo on demand, apps, online muziek, surfen over internet, het kan allemaal met een smart TV en zo goed als iedere televisie die je nu koopt is zo'n slimme televisie. En de mogelijkheden nemen nog steeds toe. 

Tegenwoordig is steeds meer apparatuur aan je lokale netwerk en internet te koppelen, en je televisie kan (evenals je smartphone) daarbij dienst doen als controlecentrum van je smart home.

Niet alleen de beeldscherpte, de kleur en beeldtechniek zijn daarom van belang als je een nieuwe TV koopt, maar ook de connectie mogelijkheden. En dat geldt ook voor het geluid en het smart tv platform. Let dus ook goed op die mogelijkheden als je een nieuwe televisie koopt.

Samsung 50 inch TV

Samsung TV 50 inchHierboven vind je de beste 50 inch televisies en de best geteste televisies in andere beeldformaten. 

Meer hulp en advies bij het kiezen en kopen van de voor jou juiste televisie? Kijk dan op Beste Televisie Kopen op de website Elektronicatips.nl.


Kijkafstand 50 inch TV

De beelddiagonaal van een 50 inch TV is in cm 127 centimeter, Tegenwoordig is zo'n 50 inch TV een middelgrote TV. Dat houdt in dat het beeld van een 50" TV het best tot zijn recht komt, en het meest plezierig kijkt, als je niet te dicht op de TV zit. 

Een goede kijkafstand van een 50 inch TV ligt tussen de 2 meter en 3,50 meter. 

Goede 50 inch TV merken

Zoals we hier boven al schreven is 50 inch een populair formaat televisie. Dat betekent dat iedere goede televisie fabrikant meerdere 50 inch TV's in zijn assortiment heeft. De marktleider bij de 50 inch televisies is Samsung. Er is een ruime keuze uit 50 inch Samsung televisies en een Samsung 50 inch TV is goed van kwaliteit en goed betaalbaar. In het wat luxere (en duurdere) segment is er de Samsung 50 inch QLED TV en de Samsung The Frame 50". De Samsung The Frame 50 inch is een design televisie die als deze uitstaat als een digitaal schilderij of digitale foto gebruikt kan worden.

Ook de Philips 50 inch TV is, vooral in Nederland, een populaire televisie in het vijftig inch segment. De Philips 50 inch TV is vooral populair om zijn Ambilight techniek die er via verlichting rond de televisie voor zorgt dat het scherm groter lijkt dat het is en dat het beeld van de televisie minder scherp afgebakend is dan bij andere televisies.

Naast Samsung en Philips zijn vooral Sony, LG, Toshiba en Grundig populaire merken voor een 50 inch TV. Zoek je een goede goedkope TV 50 inch? Kijk dan eens bij de televisies van Sharp, Hisense, Salora en Medion. 

Heb je ervaringen (goed of slecht) met een 50 inch televisie? Of heb je vragen of opmerkingen over televisies in dit formaat? Bij de reacties onderaan kun je je vragen, opmerkingen en ervaringen plaatsen.Foto bovenaan: Samsung


Samenvatting:
Een 50 inch TV gold vroeger als een grote TV maar tegenwoordig is een 50 inch TV (een TV met een 127 cm beelddiagonaal) een standaard televisie. Wat is de beste 50 inch TV? Hierboven vind je de beste 50 inch televisies uit de test en een overzicht met alle goede 50 inch TV flatscreens.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Wouter Kabouter31 mei 2024 om 14:35

    In de klasse televisies van 48, 49 en 50 inch zijn de LG OLED televisies met overmacht de beste TV in de test. Hierbij moet ik wel zeggen dat dit geen 50 inch TV's zijn (zoals boven), maar 48 inch TV's. Iets kleiner dus, maar met een veel betere score in de test. Ik zelf kies dan voor de beste TV, ook al is deze iets kleiner. De 48 inch LG OLED TV is er in diverse versies, maar allen geven een zeer mooi beeld en een goed geluid.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.