Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste 32 inch TV (81 cm televisie)

Zoek je een goede 32 inch TV? Hier de beste 32 inch televisie uit de test en andere goede 81 cm televisies.

 Beste 32 inch TV - 81 cm televisie


Vroeger was een televisie met een beelddiagonaal van 81 centimeter een standaard TV, maar tegenwoordig geldt zo'n 32 inch TV als een kleine televisie. Toch worden deze 32 inch televisies nog veel verkocht. Niet iedereen wil immers een groot scherm, en in een kleine ruimte, zoals een slaapkamer, komt het beeld van een kleinere televisie vaak beter tot zijn recht. Daarom hier aandacht voor de beste 32 inch TV.


Beste 32 inch TV uit de test

Hieronder vind je de beste 32 inch TV getest en aangewezen door de experts. Dit betreft de beste 32 inch / 81 cm TV uit de meest recente test. 


Bij het bepalen van de beste televisie in dit formaat is niet alleen naar de beeldkwaliteit en de mogelijkheden gekeken maar ook naar de prijs. De meeste mensen die een televisie in het 81 centimeter formaat zoeken willen daar ook niet teveel geld aan uitgeven. Deze beste koop is getest en aangewezen voor de experts van Coolblue.

TV keuzehulpAanbiedingen alle 32 inch televisies

Of kijk hieronder voor aanbiedingen van meer dan 100 32 inch TV's. Je vindt er niet alleen de prijzen en specificaties, maar ook reviews met de voordelen en nadelen van iedere 32 inch TV.


Meer televisie aanbiedingen:


De kijkafstand van een 32 inch / 81 cm TV

Een 32 inch TV is een kleinere televisie die vaak in de slaapkamer, in een caravan of boot of in een kinderkamer gebruikt wordt. Ook voor een kleine woonkamer is dit een goede TV. De kijkafstand van een 32 inch TV is namelijk al goed bij slechts anderhalve meter. Het is dus geen enkel probleem als je dicht op het TV scherm zit.

Zoek je een grotere televisie? Kijk dan bij de andere testen van televisies voor de beste TV in een groter formaat.Een kleine TV levert een scherper beeld

Zet een grote TV en een kleine TV met dezelfde resolutie naast elkaar en je ziet dat het beeld van de kleine televisie scherper is. Dat is logisch want de resolutie staat voor het aantal beeldpunten waaruit het totale beeld is opgebouwd. 

Bij een kleine televisie is hetzelfde aantal beeldpunten over veel minder vierkante centimeters verdeeld zodat het beeld scherper wordt. Het verschil tussen een Full HD TV en een 4K Ultra HD TV is bij een kleine televisie (zoals een 32 inch TV) dus minder goed te zien dan bij een grote televisie.4K Ultra HD 32 inch TV

Ondanks dat je met een kleiner scherm bij een lagere resolutie ook al een scherp beeld hebt zijn bijna alle 32 inch TV's die je nu in de winkels tegenkomt 4K Ultra HD televisies. 4K UHD is tegenwoordig de standaard, en dat geldt ook voor 32 inch televisies.32 inch smart TV

Ook de smart TV functie is standaard. Nagenoeg iedere 32 inch is een smart TV. 

In het verleden werden de meer uitgebreidere functies en mogelijkheden bij 32 inch televisies vaak weggelaten om de kosten te drukken. Kleinere televisies worden immer vaak gekocht als tweede TV, bijvoorbeeld voor op de slaapkamer, kinderkamer of op de camping of vakantiehuis. Kopers van dit formaat televisie kiezen vaak op prijs en daarmee voor een goedkope TV.

Maar smart TV en 4K resolutie zijn nu zo standaard dat je ze ook op goedkope televisies standaard terug vindt. En dat geldt ook voor een snelle beeldafhandeling en veel aansluitmogelijkheden. 32 inch televisies zijn de laatste jaren sterk verbeterd.

Voor wie veel eisen stelt aan zijn nieuwe televisie is er ook een prima 81 cm TV te vinden.Goede TV 32 inch merken

We schreven het hier boven al, hoewel een 81 cm TV tegenwoordig als een kleine televisie wordt gezien behoort de 32 inch TV nog steeds tot de meest gekochte televisies. Dat heeft een groot aanbod aan 81 cm televisies tot gevolg, Alle bekende TV fabrikanten maken ze.

Samsung 32 inch TV

Het grootste aanbod aan verschillende televisies van 32 inch is van Samsung. Deze 32 inch Samsung televisies worden ook het meest gekocht. Het Koreaanse Samsung is marktleider in TV's van alle formaten. Naast hun "gewone" 32 inch TV biedt Samsung ook de Samsung The Frame in het 32 inch formaat aan. 

Een The Frame TV is een bijzondere televisie want deze televisie kan als dez eniet als TV gebruikt wordt een foto, tekening, schilderij of ander kunstwerk weergeven waarbij het door het matte scherm niet eens meer opvalt dat het een TV is. Als je deze 32 inch Samsung TV aan de muur hangt geeft dat een prachtig effect.

Philips 32 inch TV

Ook Philips behoort tot de beste 32 inch TV fabrikanten. Bij Philips heb je de keuze tussen een 32 inch Ambilight TV en een 32 inch Philips televisie zonder Ambilight. 

De Philips 32 inch Ambilight TV is daarvan het meest populair door het Ambiligt effect dat er voor zorgt dat het beeld van je bescheiden 32 inch TV veel groter lijkt door het projecteren van de rondom de televisie.

TCL 32 inch TV

TCL is erg populair als fabrikant van een goede goedkope 32 inch TV. Als je een goedkope TV van 32 inch zoekt is een TCL televisie een goede keuze. 

Andere goede merken voor een goedkope 32 inch TV zijn HiSense, Chiq, Nikkei, Sharp en Medion.

LG 32 inch TV

Ook LG biedt een hele reeks goed betaalbare 32 inch televisies aan. In de meeste gevallen betreft het een full HD TV die in dit beeldformaat een scherp beeld geeft. Het webOS smart Tv platform zorft er voor dat je met deze 81 cm TV's meer kan dan alleen TV kijken. 

Meer goede 32 inch TV merken

Andere goede fabrikanten van een 32" TV zijn Sony, Toshiba. Panasonoc. Loewe en Salora. Bij de eerder genoemde aanbiedingen kom je al deze 32 inch televisies goedkoop tegen.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van 32 inch televisies voor alle prijzen of kijk bij de boven genoemde andere televisie testen voor tests van televisies in andere beeldformaten.

Heb je zelf ervaringen met een 32 inch TV die je wilt delen? Of je vragen of opmerken over deze televisies? Bij de reacties onderaan kun je alles posten.

Andere TV testen

Hierboven vind je de beste 32 inch televisies uit de test. Zoek je een goede TV in een ander beeldformaat? Of een specifiek soort televisie? Hieronder vind je meer televisie testen.


Beste TV's in andere beeldformaten:

Specifieke televisie technieken:

Door TV experts aanbevolen televisies:


Foto bovenaan: Philips


Onderwerp:
32 inch (81 cm) is een relatief klein formaat voor een televisies. Dit is echter een prima beelddiagonaal voor als je dicht op de TV ziet. Bovendien zijn 32 inch televisies vaak goedkope televisies met een scherpe beeldkwaliteit en smart TV mogelijkheden. Hierboven de beste 32 inch TV uit de test en andere goede 81 cm televisies. Kijk wat de beste 32 inch TV volgens de experts is of kies je persoonlijk beste 32 inch TV uit de lijst.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Sophie Vermeersch8 juni 2024 om 15:03

    Voor gebruik op de slaapkamer heb ik laatste een 32 inch TV van Hisense gekocht. Dat zijn goedkoop geprijsde televisies die goed genoeg zijn voor de slaapkamer. Voor de huiskamer TV stel ik hogere eisen en dan kom je op een grotere veel duurdere TV uit, maar dit is een prima TV om 's avonds in bed nog wat televisie te kijken en 32 inch is daarvoor ook een goede maat. Ik heb hem aan de muur bevestigd bij het voeteind van het bed.

    Via WiFi is hij met internet verbonden zodat ik ook Netflix kan kijken en andere msart TV apps kan gebruiken. Het is een full HD televisie en geen 4K maar ik denk niet dan dat op een 32 inch TV veel verschil maakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.