Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 32 inch TV (81 cm televisie)

 

Zoek je een goede 32 inch TV? Hier de beste 32 inch televisie uit de test en andere goede 81 cm televisies.

 Beste 32 inch TV - 81 cm televisie


Vroeger was een televisie met een beelddiagonaal van 81 centimeter een standaard TV, maar tegenwoordig geldt zo'n 32 inch TV als een kleine televisie. Toch worden deze 32 inch televisies nog veel verkocht. Niet iedereen wil immers een groot scherm, en in een kleine ruimte, zoals een slaapkamer, komt het beeld van een kleinere televisie vaak beter tot zijn recht. Daarom hier aandacht voor de beste 32 inch TV.

Dit is de beste 32 inch TV

Hieronder vind je de beste 32 inch TV getest en aangewezen door de experts. Dit betreft de beste 32 inch / 81 cm TV uit de meest recente test. Daaronder vond je nog een overzicht met alle goede televisies in het 32 inch formaat.


Bij het bepalen van de beste televisie in dit formaat is niet alleen naar de beeldkwaliteit en de mogelijkheden gekeken maar ook naar de prijs. De meeste mensen die een televisie in het 81 centimeter formaat zoeken willen daar ook niet teveel geld aan uitgeven. Deze beste koop is getest en aangewezen voor de experts van Coolblue.

De kijkafstand van een 32 inch / 81 cm TV

Een 32 inch TV is een kleinere televisie die vaak in de slaapkamer, in een caravan of boot of in een kinderkamer gebruikt wordt. Ook voor een kleine woonkamer is dit een goede TV. De kijkafstand van een 32 inch TV is namelijk al goed bij slechts anderhalve meter. Het is dus geen enkel probleem als je dicht op het TV scherm zit.

Zoek je een grotere televisie? Kijk dan bij de andere testen van televisies voor de beste TV in een groter formaat.

Een kleine TV levert een scherper beeld

Zet een grote TV en een kleine TV met dezelfde resolutie naast elkaar en je ziet dat het beeld van de kleine televisie scherper is. Dat is logisch want de resolutie staat voor het aantal beeldpunten waaruit het totale beeld is opgebouwd. 

Bij een kleine televisie is hetzelfde aantal beeldpunten over veel minder vierkante centimeters verdeeld zodat het beeld scherper wordt. Het verschil tussen een Full HD TV en een 4K Ultra HD TV is bij een kleine televisie (zoals een 32 inch TV) dus minder goed te zien dan bij een grote televisie.

4K Ultra HD 32 inch TV

Ondanks dat je met een kleiner scherm bij een lagere resolutie ook al een scherp beeld hebt zijn bijna alle 32 inch TV's die je nu in de winkels tegenkomt 4K Ultra HD televisies. 4K UHD is tegenwoordig de standaard, en dat geldt ook voor 32 inch televisies

32 inch smart TV

Ook de smart TV functie is standaard. Nagenoeg iedere 32 inch is een smart TV. 

In het verleden werden de meer uitgebreidere functies en mogelijkheden bij 32 inch televisies vaak weggelaten om de kosten te drukken. Kleinere televisies worden immer vaak gekocht als tweede TV, bijvoorbeeld voor op de slaapkamer, kinderkamer of op de camping of vakantiehuis. Kopers van dit formaat televisie kiezen vaak op prijs en daarmee voor een goedkope TV.

Maar smart TV en 4K resolutie zijn nu zo standaard dat je ze ook op goedkope televisies standaard terug vindt. En dat geldt ook voor een snelle beeldafhandeling en veel aansluitmogelijkheden. 32 inch televisies zijn de laatste jaren sterk verbeterd.

Voor wie veel eisen stelt aan zijn nieuwe televisie is er ook een prima 81 cm TV te vinden.

Tip: Op Beste Televisie Kopen vind je veel meer informatie voor bij het kiezen en kopen van een goede TV. Je vindt er onder andere een Televisie Keuzehulp en de goedkoopste winkels om een goede TV goedkoop te kopen met een ruime keuze uit goede televisies.

Goede TV 32 inch merken

We schreven het hier boven al, hoewel een 81 cm TV tegenwoordig als een kleine televisie wordt gezien behoort de 32 inch TV nog steeds tot de meest gekochte televisies. Dat heeft een groot aanbod aan 81 cm televisies tot gevolg, Alle bekende TV fabrikanten maken ze.

Het grootste aanbod aan verschillende televisies van 32 inch is van Samsung. Deze 32 inch Samsung televisies worden ook het meest gekocht. Andere prominente aanbieders van 81 cm televisies zijn LG, Philips, Toshiba, Sony. Loewe en Panasonic. Fabrikanten van 32 inch TV's die steeds populairder worden zijn Salora, Xiaomi, TLC, Hisense en Medion, en ook de televisies 32 inch van Nikkei, Finlux en Chiq komen we steeds vaker tegen.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van 32 inch televisies voor alle prijzen of kijk bij de boven genoemde andere televisie testen voor tests van televisies in andere beeldformaten.

Foto bovenaan: Philips


Onderwerp:
32 inch (81 cm) is een relatief klein formaat voor een televisies. Dit is echter een prima beelddiagonaal voor als je dicht op de TV ziet. Bovendien zijn 32 inch televisies vaak goedkope televisies met een scherpe beeldkwaliteit en smart TV mogelijkheden. Hierboven de beste 32 inch TV uit de test en andere goede 81 cm televisies. Kijk wat de beste 32 inch TV volgens de experts is of kies je persoonlijk beste 32 inch TV uit de lijst.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *