Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 49 inch TV (124 cm televisie) incl. 48 inch TV's

 

Hier vind je de beste 49 inch TV uit de test en meer goede 49 inch televisies.

beste 48 inch TV en 49 inch televisie

Een televisie met een beelddiagonaal van 49 inch (124 centimeter) geldt tegenwoordig als een middelgrote TV. De ideale kijkafstand van een 49 inch TV is 2 tot 4 meter en daarmee geschikt voor gebruik in de meeste woonkamers. Kies je voor een hoge resolutie (minimaal Full HD) dan zijn de beelden ook als je dichtbij de televisie zit scherp. Maar wat is de beste 49 inch TV?

Hieronder kijken we naar de beste 49 inch televisies (beoordeeld met 5 sterren) en meer goede televisies van 124 centimeter. Vervolgens geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste 49 inch TV of de beste televisie in een ander beeldformaat.


Omdat het aanbod aan 49 inch televisies momenteel heel erg klein is hebben we de iets kleinere 48 inch televisies (122 cm) ook in dit overzicht meegenomen


Goede 49 inch TV's en 48 inch TV's


Een 49 inch TV (124 centimeter televisie) wordt als middelgrote televisie gezien. De 124 centimeter betreft de beeldiagonaal (van linksboven naar rechtsonder). Dat komt neer op een breedte van ongeveer 109 centimeter en een hoogte van ongeveer 63 centimeter (zonder voet).

Het aanbod aan 49 inch televisies is relatief klein. Dat komt vooral door de concurrentie van de populaire beeldformaten 48 inch en 50 inch die nagenoeg even groot zijn. Kijk voor de beste TV's in die maten hier bven bij de beste televisies uit de test in andere formaten.

Zoals je in het 49 inch TV overzicht kunt zien zijn er behoorlijke prijsverschillen tussen de verschillende 49 inch televisies. Het zal je niet verwonderen dat de duurdere televisies ook vaak de betere televisies zijn. Maar heb je altijd een dure TV nodig? Vaak niet, dat hangt van je wensen af.

Gebruik je de TV alleen om televisie te kijken?

Het belangrijkste doel van een televisie is het kijken van televisie programma's, films en series. Veel mensen gebruiken de televisie nergens anders voor. Je kan dan volstaan met een standaard televisie. Voor de Nederlandse televisiezenders is een Full HD resolutie voldoende. In Ultra HD (4K) wordt door deze zenders nog niet uitgezonden. In YouTube en bij veel streaming diensten vind je wel steeds meer 4K content, en met een 4K televisie ben je wel beter op de toekomst voorbereid. 4K televisies zijn tegenwoordig vrij standaard, en daarom goed te betalen.

Ben je een frequent kijker naar sport, actiefilms en andere televisie waarbij veel beweging in beeld is? Kies dan voor een 100 Hertz TV in plaats van een 50 Hertz TV. Hertz geeft namelijk de verversingssnelheid weer (het aantal plaatjes dat per seconde wordt getoond). Hoe meer Hertz, hoe vloeiender bewegende beelden te zien zijn.

Gebruik je veel internet op de TV?

Iedere goede 49 inch televisie is een Smart TV, maar er zijn diverse smart TV platforms. Het door Google ontwikkelde Android Smart TV platform wordt door veel merken gebruikt. Voor Android zijn veel TV apps beschikbaar, je kunt heel goed en makkelijk streamen van je andere apparaten en de Google Assistent kan op je televisie worden gebruikt. Android is merk onafhankelijk en wordt breed ondersteund, en daarmee een aanrader voor wie veel online diensten op zijn TV gebruikt.

WebOS (LG), Tizen Smart HUB (Samsung) en My Home Screen (Panasonic) zijn merk afhankelijke smart TV platformen. Daarbij kan je er eerder tegenaan lopen dat een bepaalde app voor de televisie niet beschikbaar is. In het bovenstaande 49 inch TV overzicht kun je zien welke smart TV platforms er door iedere 49 inch TV wordt ondersteund.

Gebruik je je TV voor gaming?

Televisies worden vaak gebruikt in combinatie met een gameconsole zoals een Xbox of een Playstation. Er worden dan vaak snelle en grafisch heel mooie games op de TV gespeeld. Voor gaming wordt minimaal een 4K resolutie aangeraden omdat veel nieuwe games in ultra hd kwaliteit worden aangeboden. Om snel te kunnen reageren op actie is een 20 milliseconde input lag (of sneller) aan te raden, en snel bewegende beelden worden het best weergegeven op een 100 Hertz TV. Let hier goed op als je je beste 49 inch TV voor gaming kiest.

Bovenaan deze pagina vind je de beste 49 inch televisies / beste 124 cm televisies. Ook vind je er de beste 48 inch televisies (ietsje kleiner) uit de test.


Foto: Samsung TV

Onderwerp:
Zoek je de beste 49 inch TV? Op deze pagina vind je de beste televisies in het 49 inch / 124 cm formaat. Ook lees je hierboven tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste TV van 124 cm / 49 inch. Omdat er een klein aanbod aan 49 inch TV's is hebben we ook de 48 inch televisies meegenomen,


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *