Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's

Hier vind je de beste wekkerradio uit de test in diverse categorieën. Ook hebben we een overzicht met alle goede wekkerradio's en een keuzehulp waarmee je uit deze lijst je beste wekkerradio kunt vinden.

Beste wekkerradio test Philips

De meeste wekkers zijn tegenwoordig een wekkerradio. Een goede wekkerradio wekt je op een aangename manier, met je favoriete radiozender of met je eigen muziek. Daarnaast kennen goede wekkerradio's vaak extra functies, ze kunnen bijvoorbeeld soms ook dienst doen als bluetooth speaker. Hier kijken we naar de beste wekkerradio en enkele goede alternatieven.


Beste wekkerradio's uit de test

De experts van Coolblue hebben wekkerradio's getest. Hieronder vind je de beste wekkerradio's uit de test. Het betreft heel verschillende beste wekkerradio's. Van de beste eenvoudige (en goedkope) wekkerradio uit de test, tot de beste lichtwekker, de beste wekkerradio met draadloze oplader en meer.
Hieronder kijken we naar meer goede wekkerradio's en naar de beste wekkerradio met bepaalde eigenschappen.

Alle goede wekkerradio's

Wil je weten wat er allemaal aan wekkerradio's te koop is? Kijk dan in het overzicht alle wekkerradio's. Daar kun je uit een aanbod van meer dan 400 wekkerradio's je persoonlijk beste wekkerradio selecteren aan de hand van je eigen wensen en eisen.

Hieronder vind je de beste wekkerradio uit de test en enkele alternatieven.

DAB+ wekkerradio

Een moderne wekkerradio is steeds vaker een DAB+ wekkerradio. Alle grote Nederlandse radiostations zenden tegenwoordig digitaal via de ether uit, maar alleen als je een DAB+ radio hebt kun je deze radio-uitzendingen in digitale kwaliteit ontvangen. 

Een abonnement of andere voorzieningen zijn niet nodig, alleen een DAB+ (wekker)radio is voldoende om naar digitale radio te luisteren. Digitale radio is zonder gekraak, geruis en andere storing. Gebruik je de wekkerradio niet alleen als wekker, maar ook om naar de radio te luisteren, dan is een DAB+ wekkerradio voor jou de beste wekkerradio.Philips DAB+ wekkerradio
Philips DAB+ wekkerradio

DAB+ en FM

De wekkerradio met de beste geluidskwaliteit kan DAB+ radio ontvangen. Digitale zenders klinken op een DAB+ wekker mooier en helderder, Ook heb je geen geruis. De overgang van analoge radio naar digitale radio is te vergelijken met ede overgang van een cassette-bandje naar CD. 

Ook zijn er meer DAB+ radiozenders dan er ruimte is voor zenders op de FM-band. Maar mocht je toch naar FM radio willen luisteren, bijvoorbeeld naar een kleine regionale zender, dan kan dat ook op een goede DAB+ wekker.

Bluetooth wekkerradio

Een tweede bijzonder handige optie bij ween wekkerradio is bluetooth ondersteuning. Een bluetooth wekkerradio kun je meteen als bluetooth speaker gebruiken. Veel bluetooth wekkers beschikken over een accu of batterij zodat je de bluetooth wekkerradio ook als mobiele bluetooth speaker kunt gebruiken. 
Caliber DAB+ bluetooth wekkerradio

Caliber DAB+ bluetooth wekkerradioDaarom hebben we een alternatief in de vorm van de Caliber DAB+ bluetooth wekkerradio. Ook deze zeer goede wekkerradio beschikt over alle benodigde wekkerradio functies, over 10 presets voor DAB+ radiostations en 10 presets voor FM radiostations. Bovendien kun je je telefoon bij deze beste bluetooth wekkerradio draadloos opladen met Q1.

Dit maakt deze radio tot een wekkerradio, een bluetooth speaker en draadloze oplader in één!

Kijk voor meer informatie en de actuele winkelprijs van deze beste wekkerradio met bluetooth bij de onderstaande test van wekkerradio's met bluetooth. Je vindt daar nog meer goede bluetooth wekkerradio's.


Wekkerradio met draadloze oplader

Het opladen van je mobiele telefoon gaat extra makkelijk als je de telefoon alleen maar op de oplader hoeft te leggen, zonder dat je een kabel in hoeft te prikken. Sommige wekkers en sommige wekkerradio's beschikken over zo'n draadloze oplader. Je hoeft je mobiele telefoon dan alleen maar op de wekker of wekkerradio te leggen en de telefoon laadt op.

Hieronder vind je de beste wekkerradio met draadloze oplader uit de test en andere wekkers en wekkerradio's die als draadloze oplader dienst kunnen doen.

Wekkerradio met CD speler

Heb je een verzameling CD's en wil je dat je wekkerradio een liedje van je favoriete CD gebruikt om je te wekken? Dan is een wekkerradio met CD speler een interessante optie. Evenals de CD schijfjes worden ook de wekkerradio's met CD steeds zeldzamer, maar ze zijn er nog wel.


Beste wekkerradio met CD Soundmaster

Soundmaster DAB+ wekkerradio met CD speler 


Zelfs de combi van een moderne DAB+ wekkerradio en een wekkerradio met CD speler komt voor. In de onderstaande test vind je deze beste wekkerradio uit de test.

Beste goedkope wekkerradio

Zit je niet te wachten op digitale radio? Zie je het nut van een bluetooth speaker op de slaapkamer niet in? Maar wil je gewoon een wekkerradio die je op de juiste tijd wekt die niet te veel geld kost? Dan kunnen we de Ices ICR-210 wekkerradio adviseren.

Deze wekkerradio koop je ruim onder de 20 euro, maar haalt een zeer hoge waardering bij zijn gebruikers.
Dit is een simpele maar betrouwbare FM wekkerradio met snooze, buzzer en 2 wektijden. Luxe kom je op deze goedkope wekkerradio niet tegen. De enige extra mogelijkheid is dat je deze beste goedkope wekkerradio niet alleen op netstroom, maar ook op batterijen kan gebruiken. Je kunt deze kleine wekkerradio dus ook als portable radio gebruiken.

Kijk voor alle prijzen en specificaties van deze en andere goede wekkerradio's bij het bovenstaande overzicht met wekkerradio's. Of kijk bij het beste wekkerradio test overzicht voor meer testen van wekkerradio's.


Foto bovenaan: Philips wekkerradio

Onderwerpen:
Hierboven kijken we naar de beste wekkerradio's uit de test. Het betreft de beste dab+ wekkerradio uit de test, de beste bluetooth wekkerradio uit de test,  en de beste goedkope wekkerradio uit de test. Van iedere beste wekkerradio kun je hier boven de informatie en de prijs vinden. Kijk voor meer goede wekkerradios in het helemaal bovenaan genoemde overzicht alle wekkerradio's.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Ik mis de aansluiting voor een oortelefoon! Prettig bij rustig inslapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik woon in Purmerend en word meer door de piepjes wakker dan de muziek. Er wordt wel connecties gemeld, maar het duurt minuten voor de muziek komt. Dit geld voor NPO 1, als ik de knop indruk krijg ik een muziekzender. Alle instellingen al geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Piept het zo in Purmerend? :-)

   Verwijderen
  2. Maar serieus. Om welke DAB wekkerradio gaat het? Want dit is natuurlijk niet normaal. Ik heb diverse DAB+ apparaten maar deze maken allemaal snel verbinding. Het ergste wat er gebeurt is dat het een paar seconden stil kan zijn omdat de DAB verbinding even te traag is. Maar ook dat gebeurt maar heel zelden.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.