Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wekkerradio

Redactie     07:30     2 comments


De meeste wekkers zijn tegenwoordig een wekkerradio. Een goede wekkerradio wekt je op een aangename manier, met je favoriete radiozender of met je eigen muziek. Daarnaast kennen goede wekkerradio's vaak extra functies, ze kunnen bijvoorbeeld soms ook dienst doen als bluetooth speaker. Hier kijken we naar de beste wekkerradio en enkele goede alternatieven.

Tip: Schrijf je voor onze mailinglijst in, en je krijgt iedere nieuwe test meteen via de mail toegestuurd

Alle goede wekkerradio's

Wil je weten wat er allemaal aan wekkerradio's te koop is? Kijk dan in het overzicht alle wekkerradio's. Daar kun je je persoonlijk beste wekkerradio selecteren aan de hand van je eigen wensen en eisen.

Hieronder vind je de beste wekkerradio uit de test en enkele alternatieven.

Beste wekkerradio: Philips DAB+ wekkerradio

De beste wekkerradio van dit moment moet een DAB+ wekkerradio zijn. Alle grote Nederlandse radiostations zenden tegenwoordig digitaal via de ether uit, maar alleen als je een DAB+ radio hebt kun je deze radio-uitzendingen in digitale kwaliteit ontvangen. Een abonnement of andere voorzieningen zijn niet nodig, alleen een DAB+ (wekker)radio is voldoende om naar digitale radio te luisteren. Radio zonder gekraak, geruis en andere storing.

De Philips DAB+ wekkerradio maakt dit mogelijk. Ook op andere punten is dit een geweldige wekkerradio. Hier kijken we naar alle mogelijkheden van deze beste wekkerradio. Ook hebben we enkele alternatieven.

DAB+ en FM

Deze beste wekkerradio kan DAB+ radio ontvangen. Digitale zenders klinken mooier en helderder, Ook heb je geen geruis. De overgang van analoge radio naar digitale radio is te vergelijken met ede overgang van een cassette-bandje naar CD. Ook zijn er meer DAB+ radiozenders dan er ruimte is voor zenders op de FM-band. Maar mocht je toch naar FM radio willen luisteren, bijvoorbeeld naar een kleine regionale zender, dan kan dat ook op deze beste wekkerradio van Philips.

Los van de digitale geluidkwaliteit levert deze beste wekkerradio een opvallend goed geluid af voor zo'n kleine radio.

Beveiligd tegen een stroomstoring

Als de stroom er even afgaat moet je meestal een wekkerradio opnieuw instellen. Dat hoeft bij deze beste wekkerradio niet. Een backup-accu houdt je wekkerradio bij een stroomuitval nog een tijd actief.

Automatische tijdsynchronisatie

Deze wekkerradio op tijd zetten hoeft toch al niet, want deze beste wekkerradio kent automatische tijdsynchronisatie. De wekker synchroniseert de tijd met radiosignalen. Dit kost bij tijdsverlies minder dan een minuut en ook gedurende dag en nacht blijft de wekkerradio synchroniseren. Zo staat deze wekker altijd perfect op tijd.

Alle belangrijke wekkerradio functies.

Alle bekende wekkerradio functies zijn op deze beste wekkerradio aanwezig.Een sleeptimer om bij in slaap te vallen, pre-sets, een dubbel alarm met twee wektijden, een zoemer en een snooze functie.

Naast deze standaard mogelijkheden kent deze beste wekkerradio van Philips ook de Gentle Wake functie. Deze bijzonder aangename functie zorgt er voor dat het alarm in eerste instantie heel zachtjes afgaat en dan langzaam in volume toeneemt. Zo wordt je niet plots gewekt, maar heel geleidelijk. Gentle Wake werkt met de radio, met je eigen muziek en bij de zoemer.

Kijk bij de boven genoemde link naar de Philips DAB+ wekkerradio voor de actuele lage winkelprijs en meer informatie over deze Philips AJB3000 wekkerradio.


Beste bluetooth wekkerradio

Voor gebruik als wekkerradio is de bovenstaande Philips de beste wekkerradio, maar wil je de wekkerradio meteen als bluetooth speaker op je slaapkamer gebruiken, dan schiet de Philips AJB3000 te kort. Over bluetooth beschikt deze beste wekkerradio namelijk niet.Daarom hebben we een alternatief in de vorm van de Caliber DAB+ bluetooth wekkerradio. Ook deze zeer goede wekkerradio beschikt over alle benodigde wekkerradio functies, over 10 presets voor DAB+ radiostations en 10 presets voor FM radiostations. Bovendien kun je je telefoon bij deze beste bluetooth wekkerradio draadloos opladen met Q1.

Dit maakt deze radio tot een wekkerradio, een bluetooth speaker en draadloze oplader in één!

Kijk voor meer informatie en de actuele winkelprijs van deze beste wekkerradio met bluetooth in het bovenaan genoemde overzicht met alle wekkerradio's.

Beste goedkope wekkerradio

Zit je niet te wachten op digitale radio? Zie je het nut van een bluetooth speaker op de slaapkamer niet in? Maar wil je gewoon een wekkerradio die je op de juiste tijd wekt die niet te veel geld kost? Dan kunnen we de Ices ICR-210 wekkerradio adviseren.

Deze wekkerradio koop je ruim onder de 20 euro, maar haalt een zeer hoge waardering bij zijn gebruikers.Dit is een simpele maar betrouwbare FM wekkerradio met snooze, buzzer en 2 wektijden. Luxe kom je op deze goedkope wekkerradio niet tegen. De enige extra mogelijkheid is dat je deze beste goedkope wekkerradio niet alleen op netstroom, maar ook op batterijen kan gebruiken. Je kunt deze kleine wekkerradio dus ook als portable radio gebruiken.

Kijk voor alle prijzen en specificaties van deze en andere goede wekkerradio's bij het bovenstaande overzicht met wekkerradio's. Of kijk bij het beste wekkerradio test overzicht voor meer testen van wekkerradio's.


Onderwerpen:
Hierboven kijken we naar de beste wekkerradio's uit de test. Het betreft de beste dab+ wekkerradio uit de test, de beste bluetooth wekkerradio uit de test en de beste goedkope wekkerradio uit de test. Van iedere beste wekkerradio kun je hier boven de informatie en de prijs vinden. Kijk voor meer goede wekkerradios in het helemaal bovenaan genoemde overzicht alle wekkerradio's.

, ,


2
replies
  1. Ik mis de aansluiting voor een oortelefoon! Prettig bij rustig inslapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon in Purmerend en word meer door de piepjes wakker dan de muziek. Er wordt wel connecties gemeld, maar het duurt minuten voor de muziek komt. Dit geld voor NPO 1, als ik de knop indruk krijg ik een muziekzender. Alle instellingen al geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.