Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inbouwmagnetron

 

Hier kijken we naar de beste inbouw magnetrons uit de test. Zowel de beste combi inbouwmagnetron als de beste solo inbouwmagnetron.

Bosch inbouwmagnetron


Wat is de beste inbouwmagnetron? Wat voor jou de beste inbouw magnetron is hangt van diverse factoren af. Wat wil je met de magnetron? Hoe groot is je huishouden? Hoeveel geld wil je aan een inbouwmagnetron uitgeven? Daarom hebben we hier de beste inbouwmagnetrons in diverse categorie├źn. Kijk hier voor je beste inbouw combi magnetron of solo magnetron om in te bouwen.

De beste inbouwmagnetrons

In het onderstaande overzicht beste vind je de beste inbouwmagnetrons uit de test. Deze inbouwmagnetrons zijn door de experts als beste inbouwmagnetron getest. In het tweede overzicht vind je alle inbouw magnetrons (ruim 150) met alle specificaties, prijzen en review.


Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden van een goede inbouwmagnetron.

Wat wil je met de inbouwmagnetron?

Beste solo inbouwmagnetron
Heb je al een goede oven? Dan wil je waarschijnlijk de magnetron alleen maar gebruiken om je eten of drinken op te warmen. In dat geval kun je volstaan met de meest simpele inbouw magnetron, een zogenaamde solo magnetron. Deze magnetron is wel geschikt voor opwarmen, maar niet om mee te koken. Maar natuurlijk moet deze solo inbouwmagnetron wel betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn.

Hierboven vind je naast de beste inbouw combimagnetron ook de beste solo magnetrons voor inbouw in de keuken..

Beste combi inbouwmagnetron
Wil je met de magnetron kunnen koken dan heb je een combi inbouw magnetron nodig. Een combi magnetron is een combinatie van een magnetron en een oven. Daarbij is de magnetron functie het meest belangrijk. Wil je een combi van een magnetron en een oven met heel veel oven mogelijkheden, kies dan voor een combi oven.

De meeste inbouwmagnetrons die nu verkocht worden zijn een combi magnetron. Met een inbouw combi magnetron kun je meer dan alleen opwarmen en een goede combi inbouwmagnetron hoeft niet veel te kosten. 

Maar wat kun je meer met een combi magnetron dan met een solo magentron? De oven functies verschillen per combi inbouwmagnetron. Soms doen de inbouw combimagnetrons alleen dienst als hete lucht oven, soms hebben ze ook een grill functie en soms een crisp functie voor een krokant korstje bij het bakken. Ook het langzaam garen van vlees is soms mogelijk bij een goede inbouw combi-magnetron.

In het overzicht met beste inbouwmagnetrons vind je onder andere de beste combi inbouw magnetron voor bakken en grillen en de meer uitgebreide beste inbouw combi magnetron voor de hobby kok.

Het formaat van de inbouwmagnetron

Heel belangrijk is ook het formaat van de inbouw magnetron zelf. Bij een inbouwmagnetron voor een bestaande keuken heb je niet zo veel te kiezen, die moet passen in de nis die voor de inbouwmagnetron gereserveerd is.

Tips kiezen beste inbouwmagnetron

Voor dat zoeken en vinden van de beste inbouw magnetron hebben we hieronder ook nog wat tips staan. De kenmerken uit deze tips kun je gebruiken om uit het bovenaan genoemde overzicht met beste magnetrons je persoonlijk beste inbouwmagnetron te selecteren.

 • Gebruik je de magnetron alleen om te ontdooien en op te warmen? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een solo inbouwmagnetron. Een solo inbouwmagnetron is een inbouw magnetron zonder oven-functie.
   
 • Dit in tegenstelling tot de combi inbouwmagnetron die je ook als oven kunt gebruiken. De meeste inbouw magnetrons zijn inbouw combimagnetrons.
   
 • De meeste van deze combi inbouwmagnetrons beschikken tegenwoordig ook over een grill-functie. Deze grill zorgt voor een lekker knapperig korstje aan je gerecht.
   
 • Wil je ovenfriet bereiden met je magnetron? Kies dan voor een inbouwmagnetron met crisp functie . Deze zorgt via extra onderwarmte voor een krokant frietje.
   
 • Een draaiplateau is erg handig omdat de gerechten dan door automatisch te draaien goed aan alle kanten evenveel verhit worden. Let er wel op dat een eventuele ovenschaal de ruimte heeft om te draaien.

 • Over pizza gesproken. Sommige magnetrons beschikken over een pizza stand. De pizza wordt dan van onder verwarmd wat voor betere pizzabodem zorgt.
   
 • Vind je het belangrijk dat een maaltijd snel wordt opgewarmd, bijvoorbeeld omdat je snel wil eten als je thuiskomt. Kies dan voor een inbouwmagnetron met een vermogen van minimaal 1000 Watt.
   
 • Bij een inbouwmagnetron met stoomfunctie kun je ook eten stomen. Een enkele inbouwmagnetron beschikt daarvoor over een klein waterreservoir.

 • De heteluchtmagnetron is de combi-magnetron variant om de heteluchtoven. Deze circuleert met een ventilator hete lucht door de magnetron. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld ovenschotels en lasagne.
   
 • Wil je een taart of cake bakken? Kies dan voor een inbouw combimagnetron met zowel bovenwarmte als onderwarmte.

Zie ook:


Foto: Bosch inbouwmagnetron

Onderwerp:
In deze beste magnetron test kijken we naar de beste inbouwmagnetrons uit de test (inbouw combimagnetron en solo inbouwmagnetron). Ook hebben we aanbiedingen van andere goede inbouwmagnetrons.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *