Beste inbouwmagnetron (test, aanbiedingen en keuzehulp)

Hier kijken we naar de beste inbouw magnetrons uit de test. Zowel de beste combi inbouwmagnetron als de beste solo inbouwmagnetron.

Bosch inbouwmagnetron


Wat is de beste inbouwmagnetron? Wat voor jou de beste inbouw magnetron is hangt van diverse factoren af. Wat wil je met de magnetron? Hoe groot is je huishouden? Hoeveel geld wil je aan een inbouw magnetron uitgeven? Daarom hebben we hier de beste inbouwmagnetrons in diverse categorie├źn. Kijk hier voor je beste inbouw combi magnetron of solo magnetron om in te bouwen.


De beste inbouwmagnetrons uit de test

In het onderstaande overzicht beste vind je de beste inbouw magnetrons uit de test. Deze inbouwmagnetrons zijn door de experts als beste inbouwmagnetron getest. 
Aanbiedingen inbouw magnetrons

Bij de onderstaande vind je alle inbouw magnetrons (circa 200) met alle specificaties, prijzen en een review. We hebben ook de magnetron aanbiedingen van andere goede winkels waar je een inbouwmagnetron goedkoop kunt kopen. In deze winkels vind je ook de aanbiedingen van vrijstaande magnetrons.
Keuzehulp: Beste magnetron kiezen

Heb je je beste magnetron nog niet gevonden? Kijk dan in onderstaande Magnetron Keuzehulp. Daar vind je alle informatie, advies en tips voor bij het kiezen van een magnetron. Met bijvoorbeeld uitleg van de eigenschappen, reviews van experts en heel goede mogelijkheden om je persoonlijk beste magnetron te vinden.


Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden van een goede inbouwmagnetron.

Wat wil je met de magnetron doen?

Je hebt heel eenvoudige magnetrons en magnetrons waarmee je kunt koken.

Beste solo inbouwmagnetron
Heb je al een goede oven? Dan wil je waarschijnlijk de magnetron alleen maar gebruiken om je eten of drinken op te warmen. In dat geval kun je volstaan met de meest simpele inbouw magnetron, een zogenaamde solo magnetron. Deze magnetron is wel geschikt voor opwarmen, maar niet om mee te koken. Maar natuurlijk moet deze solo inbouwmagnetron wel betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn.

Hierboven vind je naast de beste inbouw combimagnetron ook de beste solo magnetrons voor inbouw in de keuken..

Beste combi inbouwmagnetron
Wil je met de magnetron kunnen koken dan heb je een combi inbouw magnetron nodig. Een combi magnetron is een combinatie van een magnetron en een oven. Daarbij is de magnetron functie het meest belangrijk. Wil je een combi van een magnetron en een oven met heel veel oven mogelijkheden, kies dan voor een combi oven.

De meeste inbouwmagnetrons die nu verkocht worden zijn een combi magnetron. Met een inbouw combi magnetron kun je meer dan alleen opwarmen en een goede combi inbouwmagnetron hoeft niet veel te kosten. 

Maar wat kun je meer met een combi magnetron dan met een solo magnetron? De oven functies verschillen per combi inbouw magnetron. Soms doen de inbouw combimagnetrons alleen dienst als hete lucht oven, soms hebben ze ook een grill functie en soms een crisp functie voor een krokant korstje bij het bakken. Ook het langzaam garen van vlees is soms mogelijk bij een goede inbouw combi-magnetron.

In het overzicht met beste inbouwmagnetrons vind je onder andere de beste combi inbouw magnetron voor bakken en grillen en de meer uitgebreide beste inbouw combi magnetron voor de hobby kok.

Maten van de inbouw magnetron

Heel belangrijk is ook het formaat van de inbouw magnetron zelf. Bij een inbouw magnetron voor een bestaande keuken heb je niet zo veel te kiezen, die moet passen in de nis die voor de inbouwmagnetron gereserveerd is.

Bij bovenstaande testen en aanbiedingen kun je daarom altijd de gewenste nismaten opgeven om er zeker van te zijn dat de inbouwmagnetron je je wilt kopen past. Bij de magnetron keuzehulp vind je alle informatie die nodig is voor het bepalen van de juiste maten.

Meer tips kiezen beste inbouwmagnetron

Voor dat zoeken en vinden van de beste inbouw magnetron hebben we hieronder ook nog wat tips staan. De kenmerken uit deze tips kun je gebruiken om uit het bovenaan genoemde overzicht met beste magnetrons je persoonlijk beste inbouwmagnetron te selecteren.

 • Gebruik je de magnetron alleen om te ontdooien en op te warmen? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een solo inbouwmagnetron. Een solo inbouwmagnetron is een inbouw magnetron zonder oven-functie.
   
 • Dit in tegenstelling tot de combi inbouwmagnetron die je ook als oven kunt gebruiken. De meeste inbouw magnetrons zijn inbouw combimagnetrons.
   
 • De meeste van deze combi inbouwmagnetrons beschikken tegenwoordig ook over een grill-functie. Deze grill zorgt voor een lekker knapperig korstje aan je gerecht.
   
 • Wil je ovenfriet bereiden met je magnetron? Kies dan voor een inbouw magnetron met crisp functie . Deze zorgt via extra onderwarmte voor een krokant frietje.
   
 • Een draaiplateau is erg handig omdat de gerechten dan door automatisch te draaien goed aan alle kanten evenveel verhit worden. Let er wel op dat een eventuele ovenschaal de ruimte heeft om te draaien.

 • Over pizza gesproken. Sommige magnetrons beschikken over een pizza stand. De pizza wordt dan van onder verwarmd wat voor betere pizzabodem zorgt.
   
 • Vind je het belangrijk dat een maaltijd snel wordt opgewarmd, bijvoorbeeld omdat je snel wil eten als je thuiskomt. Kies dan voor een inbouw magnetron met een vermogen van minimaal 1000 Watt.
   
 • Bij een inbouwmagnetron met stoomfunctie kun je ook eten stomen. Een enkele inbouwmagnetron beschikt daarvoor over een klein waterreservoir.

 • De heteluchtmagnetron is de combi-magnetron variant om de heteluchtoven. Deze circuleert met een ventilator hete lucht door de magnetron. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld ovenschotels en lasagne.
   
 • Wil je een taart of cake bakken? Kies dan voor een inbouw combimagnetron met zowel bovenwarmte als onderwarmte.Beste inbouwmagnetron merken

Het aantal fabrikanten dat inbouwmagnetrons maakt is veel minder groot dan het aantal fabrikanten van vrijstaande modellen. De meeste budget fabrikanten, makers van goedkope magnetrons, maken alleen vrijstaande magnetrons. Voor een goede inbouw solo magnetron of goede inbouw combi magnetron kom je vaak terecht bij de bekende A-merken.

Deze fabrikanten maken inbouw magnetrons die niet alleen prima van kwaliteit zijn en lang meegaan, maar die er ook mooi uitzien in je inbouwkeuken.

Het meest verkochte merk bij de imbouwmagnetrons is Siemens. Deze Duitse fabrikant behoort dan ook zondermeer tot de beste inbouwmagetron merken. Ook veel andere goede en veel verkochte imbouwmagnetrons komen uit Duitsland, zoals de solo inbouwmagnetrons en combi imbouwmagentrons van Bosch, AEG en Miele.

Een populair Nederlands merk voor een inbouwmagnetron is ATAG dat eveneens tot de beste inbouwmagnetron makers behoort. Ook onder andere Samsung, Whirlpool en Pelgrim maken goede inbouwmagnetrons en als je een goede relatief goedkope inbouwmagentron zoekt zijn de magnetrons om in te bouwen van Etna, Beko, Inventum en Zanussi heel goede inbouwmagnetrons.

Bij de inbouwmagnetron aanbiedingen bovenaan vind je al deze goede magnetrons voor inbouw.
Meer magnetron tests

Hieronder vind je nog enkele andere testen van magnetrons. Zowel combi magnetrons als solo magnetrons, en zowel inbouwmagnetrons als losstaande magnetrons.Zie ook:

Foto: Bosch inbouwmagnetron

Onderwerp:
In deze beste magnetron test kijken we naar de beste inbouwmagnetrons uit de test (inbouw combimagnetron en solo inbouwmagnetron). Ook hebben we aanbiedingen van andere goede inbouwmagnetrons.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Onze oude inbouwmagnetron ging kapot. We hebben een goede oven dus de magnetron is alleen voor opwarmen. De oude was dan ook een solo inbouwmagnetron. Toch hebben we uiteindelijk, na veel zoeken, voor een combi inbouwmagnetron gekozen. Bijna alle solo magnetrons (goedkope magnetrons) zijn namelijk tegenwoordig losse magnetrons. Inbouw solo magnetrons worden vaak alleen nog maar gemaakt door de dure A-merken. Als je een solo inbouwmagnetron wil ben je vaak duurder uit dan met een combi inbouwmagnetron omdat je die nog wel van een goedkoop merk kunt kopen. Wij hebben daarom voor een goedkope combi inbouwmagnetron gekozen die we alleen voor opwarmen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.