Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test boorhamers: Metabo beste boorhamer

Redactie     16:07    

Bij een test van boorhamers is er een Metabo boormachine als beste boorhamer uit de test gekomen. Hier kijken we naar deze beste boorhamer en twee goedkopere alternatieven van Makita en Bosch.


Een boorhamer beschikt over een elektro-pneumatisch hamerwerk. Schokgolven binnen in de boormachine zorgt voor heel veel kracht. Dit maakt een boorhamer ook geschikt voor boren in harde steen en beton. Een boorhamer is de meest krachtige boormachine voor thuisgebruik.


Wij kijken hier naar de beste boorhamer uit de test, geschikt voor professionals, een goedkoper alternatief en een goedkope boorhamer voor wie maar af en toe hoeft te boren. Alle drie deze boormachines zijn te koop bij de Boormachinestore en andere beste winkels om een boormachine te kopen.


Beste boorhamer: Metabo KHE 3251 

De beste boorhamer is de Metabo KHE 3251. Met een prijs van circa 350 euro is dit geen goedkope boormachine, maar je hebt dan wel de beste boormachine van de beste boormachines. Met de Metabo KHE 3251 kun je schroeven, boren, klopboren, betonboren en breken. Een alleskunner waarmee door iedere muur heen kunt.


Met zijn slagkracht van 3,1 jule is dit een echte krachtpatser. Hiermee boor je zelfs grote 32 millimeter gaten in hard beton. De Metabo KHE 3251 is een combihamer die is voorzien van een draaistop. Als je een puntbeitel of platte beitel in de SDS-aansluiting plaatst kun je deze boormachine ook als sloophamer gebruiken.

Een anti-vibratiesysteem houdt het aantal trillingen in toom wat wel zo fijn is als je langere tijd zwaar werk moet verrichten. Het zelfde geldt voor het relatief lage gewicht van de boormachine van slechts 3,5 kilo.


Beste koop: Makita HR2230X4

Is bovenstaande prijs je wat te gortig, dan is het goed te weten dat de Makita HR2230X4 ook goed presteert, maar slechts minder de de helft kost. Natuurlijk merk je het verschil wel. De slagkracht is 2,2 joule in plaats van 3,11 joule en deze Makita boorhamer beschikt niet over een draaistop zodat breken niet mogelijk is.


Maar ook deze boorhamer is sterk genoeg voor hard beton. In de bewaarkoffer zitten 14 hoogwaardige SDS-boren dus je kunt meteen van start. Deze boorhamer is de beste koop voor de fanatieke klusser.

Beste goedkope boorhamer: Bosch PBH 2100 RE

Ben je een minder fanatieke klusser en haal je je boormachine maar af en toe tevoorschijn? Dan is de Bosch PBH 2100 RE de beste koop. Deze boorhamer kost minder dan 100 euro. Natuurlijk zijn er wel goedkope boormachines, maar met deze Bosch boorhamer kom je door metaal, steen en beton. Met een goedkopere boormachine lukt dat waarschijnlijk niet.


Je kunt deze voordelige boorhamer zelfs als combihamer gebruiken, en er dus ook mee breken of deze Bosch boorhamer gebruiken om tegels af te bikken. Aan deze boormachine heb je ook als incidenteel klusser veel meer dan aan een accuboormachine of klopboormachine die het laat afweten als er in steen of beton geboord moet worden.

Al deze boormachines zijn voordelig online te koop bij bovenaan genoemde beste winkels om een boormachine te kopen.

Getest door: Boormachinestore
Meer testen van boormachines


Onderwerpen:
Metabo beste boorhamer test, Bosch boorhammer beste koop getest, beste boorhamers test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.