Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Accu boormachines test: Beste accuboormachine

 

Kijk hier voor de beste accuboormachine uit de meest recente test en andere best geteste acuuboormachines.

beste accuboormachine boormachine test

Waar je wilt boren is lang niet altijd een stopcontact aanwezig. Daarom is de accuboormachine populair elektrisch gereedschap dat veel verkocht wordt. Hier kijken we naar de beste accuboormachines en geven we tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou persoonlijke beste accuboormachine.

De beste accuboormachines

Hieronder vind je twee overzichten met beste accuboormachines. Met de beste accuboormachine uit de test en een lijst met alle accu boormachines met een waardering van 5 sterren.

Kies je beste accuboormachine

Bij de beste boormachines uit de accuboormachine test vind je de beste accuboormachine voor de fanatieke klusser, maar ook de beste accuboormachine voor wie maar af en toe klust en de beste accuboormachine voor professioneel gebruik. Kijk daar voor de beste accu boormachine uit de test die het best bij je past.

Of kijk bij alle accuboormachines met 5 sterren welke boormachines de hoogste waardering hebben gekregen. Het gaat hierbij om een groot aantal goede accuboormachines in alle soorten en alle prijsklassen.

In dit overzicht tref je professionele accuboormachines aan die vele honderden euro's kosten, maar ook goede accuboormachines van een paar tientjes. 

Professionele accuboormachine, de beste accuboormachines

Bij een accu boormachine met veel mogelijkheden en de beste onderdelen, zoals een koolborstelloze motor, spreekt men vaak over een professionele accuboormachine. Een professional kan dan een profesioneel klusser, een bouwvakker of een ZZP 'er zijn, maar ook een fanatiek klusser die zijn boormachine met grote regelmaat tevoorschijn haalt.

Goedkope accuboormachine soms de beste koop

Als je naar kwaliteit en mogelijkheden kijkt zijn deze professionele accuboormachines natuurlijk veel beter dan de goedkope accuboormachines. Maar voor iemand die af en toe alleen een licht boorklusje doet is zo'n goedkope accuboormachine door zijn prijs misschien een veel betere accu boormachine dan een duur model.

Daarom geven we hieronder wat tips waarmee je rekening kunt houden als je een nieuwe boormachine zoekt. Bij het bovenstaande overzicht met beste accuboormachines kun je al je wensen aanvinken en zodoende uit het grote overzicht de voor jou beste accu boormachines selecteren.

Tip: Kijk ook eens bij Beste Boormachine Kopen als je een nieuwe boormachine zoekt. Hier vind je veel nuttige informatie zoals de goedkoopste online aanbieders, de boormachine top 10 en een boormachine keuzehulp.


Makita accuboormachine met 2 accu's en oplader

Makita accuboormachine met 2 accu's en oplader


Wat wil je doen met je accuboormachine?

De belangrijkste keuzemogelijkheid bij het bovenstaand overzicht van 5 sterren accuboormachines is de geschiktheid voor het boren in bepaalde materialen. In staal en hout kunnen de meeste boormachines wel goed boren, maar wil je goed kunnen boren in steen en beton dan vallen er veel boormachines af.

Wil je bijvoorbeeld in metselwerk kunnen boren? Selecteer dan die mogelijkheid. Wil je ook in hard beton kunnen boren? Vink dan ook die mogelijkheid aan. 

Om goed in muren te kunnen boren wordt een klopboormachine aangeraden. Voor een goede klopboormachine met accu ben je meer dan 100 euro kwijt, maar dan heb je wel de voor jou beste accuboormachine. Aan een boormachine waarmee je de gewenste boorwerkzaamheden niet kunt uitvoeren heb je niets.

Ook de accuspanning (het voltage) zegt veel over de kracht van de accu boormachine. Hoe meer volts, hoe krachtiger de boormachine. Wil je goed in steen kunnen boren dan wordt er een goede accuboormachine met minimaal 18 volt aangeraden.


Powerplus accuboormachine met 2 accu's

Powerplus accuboormachine met 2 accu's

Aantal accu's

Het is heel vervelend als je aan het boren bent en je accu raakt leeg. Daarom worden veel goede boormachines met twee accu's geleverd. Dan kun je van accu wisselen, en de eerste accu opladen terwijl je met de tweede verder gaat.

Hou er rekening mee dat sommige goedkope accuboormachines zonder accu worden geleverd. Dat is natuurlijk gunstig voor de prijs, maar als je die accu los moet bijkopen schiet je daar weinig mee op.

Ook de capaciteit van de accu is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van je beste accuboormachine. De accucapaciteit wordt in ampere-uur (Ah) aangegeven. Een echt goede accu voor een boormachine heeft een capaciteit van minimaal 2 Ah. Let bij het kiezen van je beste accuboormachine goed op de accu kwaliteit en kies niet te snel voor een goedkope accuboormachine. 


Accuboormachine Metabo

Accuboormachine Metabo

Schroeven met je accuboormachine

De meeste beste accuboormachines zijn ook als schroefmachine te gebruiken. Voor de schroeffunctie is het koppel van belang. Het koppel van een boormachine wordt aangegeven in newtonmeter (Nm). Ligt het koppel van een boormachine onder de 40 Nm dan is de accu boormachine alleen geschikt voor schroeven in middelmatig harde materialen. Voor het goed kunnen schroeven in bijvoorbeeld hardhout of eikenhout is meer koppel nodig.

Goede accuboormachines

Goede accuboormachines worden gemaakt door goede fabrikanten van elektrisch gereedschap zoals Metabo, Black+Decker, Makita, PowerPlus, Bosch,Vonroc, Trotec, DeWalt en meer. 

De twee meest toonaangevende fabrikanten, waarvan de accu boormachines het meest worden verkocht zijn Makita en Bosch. Deze twee marktleiders maken niet alleen heel goede boormachines met accu maar ze bieden ook een ruime keuze uit veel verschillende accuboormachines, zowel voor consumenten als professionals.

Wat de beste accuboormachines van al deze goede accuboormachines zijn kun je zien in het bovenstaande overzicht met beste accuboormachines (5 sterren) en in het beste accuboormachine uit de test overzicht.

Veel meer informatie over het kiezen van de voor jou beste accuboormachine vind je bij de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.

Zie ook: De beste boormachines uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste accuboormachine uit de test? Bovenaan vind je een overzicht met beste boormachines met accu. Je persoonlijk beste accuboormachine kun je makkelijk uit deze lijst selecteren. De beste winkels om een accu boormachine goedkoop te kopen vind je op het bovengenoemde Beste Boormachine Kopen. Daar vind je ook nog veel meer tips voor bij het kiezen van je beste accuboormachine of andere goede boormachine.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *