Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de beste accuboormachines

Redactie     16:30     No comments


Waar je wilt boren is lang niet altijd een stopcontact aanwezig. Daarom is de accuboormachine populair elektrisch gereedschap dat veel verkocht wordt. Hier kijken we naar de beste accuboormachines en geven we tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou persoonlijke beste accuboormachine.


Wat is de beste accuboormachine?

Kijk bij alle accuboormachines met 5 sterren welke boormachines de hoogste waardering hebben. Het gaat om een groot aantal goede boormachines in alle soorten en alle prijsklassen.

In dit overzicht tref je professionele accuboormachines aan die vele honderden euro's kosten, maar ook accuboormachines van een paar tientjes. Als je naar kwaliteit en mogelijkheden kijkt zijn de eerste boormachines natuurlijk veel beter dan de goedkope accuboormachines, maar iemand die af en toe alleen een licht boorklusje doet is zo'n goedkope accuboormachine door zijn prijs misschien een veel betere boormachine dan een duur model.

Daarom geven we hieronder wat tips waarmee je rekening kunt houden als je een nieuwe boormachine zoekt. Bij het bovenstaande overzicht met beste accuboormachines kun je al je wensen aanvinken en zodoende uit het grote overzicht de voor jou beste accuboormachines selecteren.

Tip: Kijk ook eens bij Beste Boormachine Kopen als je een nieuwe boormachine zoekt. Hier vind je veel nuttige informatie zoals de goedkoopste online aanbieders, de boormachine top 10 en een boormachine keuzehulp.


Wat wil je doen met je accuboormachine?

De belangrijkste keuzemogelijkheid bij het bovenstaand overzicht van 5 sterren accuboormachines is de geschiktheid voor het boren in bepaalde materialen. In staal en hout kunnen de meeste boormachines wel goed boren, maar wil je goed kunnen boren in steen en beton dan vallen er veel boormachines af.

Wil je bijvoorbeeld in metselwerk kunnen boren? Selecteer dan die mogelijkheid. Wil je ook in hard beton kunnen boren? Vink dan ook die mogelijkheid aan. Om goed in muren te kunnen boren wordt een klopboormachine aangeraden. Voor een goede klopboormachine met accu ben je meer dan 100 euro kwijt.

Ook de accuspanning (het voltage) zegt veel over de kracht van de boormachine. Hoe meer volts, hoe krachtiger de boormachine. Wil je goed in steen kunnen boren dan wordt er een boormachine met minimaal 18 volt aangeraden.

Aantal accu's

Het is heel vervelend als je aan het boren bent en je accu raakt leeg. Daarom worden veel goede boormachines met twee accu's geleverd. Dan kun je van accu wisselen, en de eerste accu opladen terwijl je met de tweede verder gaat.

Hou er rekening mee dat sommige goedkope accuboormachines zonder accu worden geleverd. Dat is natuurlijk gunstig voor de prijs, maar als je die accu los moet bijkopen schiet je daar weinig mee op.

Ook de capaciteit van de accu is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van je beste accuboormachine. De accucapaciteit wordt in ampere-uur (Ah) aangegeven. Een echt goede accu voor een boormachine heeft een capaciteit van minimaal 2 Ah.

Schroeven met je accuboormachine

De meeste accuboormachines zijn ook als schroefmachine te gebruiken. Voor de schroeffunctie is het koppel van belang. Deze wordt aangegeven in newtonmeter (Nm). Ligt het koppel onder de 40 Nm dan is de boormachine alleen geschikt voor schroeven in middelmatig harde materialen. Voor het goed kunnen schroeven in bijvoorbeeld hardhout of eikenhout is meer koppel nodig.

Veel meer informatie over het kiezen van de voor jou beste accuboormachine vind je bij de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.

Zie ook: De beste boormachines uit de test


Onderwerpen:
Beste boormachines met accu, beste accuboormachine test, beste boormachine accu, beste accuboormachines test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.