Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste 17 inch laptop (test grote laptops)

Kijk hier voor de beste grote laptop. Met de beste 17 inch laptop uit de test en andere goede 17 inch laptops.

Beste laptop 17 inch


14 inch laptops en 15 inch laptops worden het meest verkocht. Maar soms is het handig om een grotere laptop te hebben. Bijvoorbeeld als je de laptop gebruikt voor DTP of het maken van technische tekeningen. Of omdat je gewoon een groot scherm wil. De 17 inch laptop is dan een populaire grote laptop. Daarom kijken we hier naar de beste 17 inch laptop uit de test en andere goede 17 inch laptops.

De beste 17 inch laptops

Hieronder vind je de beste 17 inch laptops uit de test. Het betreft de beste laptops 17 inch in diverse prijsklassen en voor verschillende soorten gebruik. Ook vind je hier onder een overzicht met aanbiedingen van meer goede laptops 17 inch. 

Wanneer is een 17 inch laptop de beste laptop?

Hoewel er nog veel grotere laptops zijn kun je een 17 inch laptop als een grote laptop beschouwen. Het is in ieder geval een boven gemiddeld grote laptop. Het totale formaat van de 17 inch laptop verschilt per model laptop (door de breedte van de schermrand en de dikte van de laptop 17 inch), maar reken op een totale grootte van circa 41 bij 28 centimeter en een gewicht van ongeveer 2,75 kilo. 

Nadelen grote laptop

Dat zorgt er voor dat een 17 inch laptop wat minder makkelijk mee te nemen is dan een gemiddelde laptop. Als je met de auto reist maakt dat niet zo uit, maar lopend of in het openbaar vervoer merk je wel dat je een grotere laptop meedraagt.

Ook als je de laptop op schoot neemt merk je wel het verschil tussen een grote 17 inch laptop en een kleinere laptop. Een laptop 17 inch is minder handzaam.

Voordelen grote laptop

Maar daar tegenover staat natuurlijk wel een aanmerkelijk groter beeld van een 17 inch laptop. Een beeld waarop details beter te zien zijn en waarop films en andere video veel mooier overkomt en waarop teksten makkelijker te lezen zijn. Ook biedt het scherm van een 17 inch laptop veel ruimte om meerdere schermen gelijktijdig, en naast elkaar, open te hebben staan op het beeldscherm.

Ook is er meer ruimte voor het toetsenbord, waardoor de toetsen vaak groter zijn, en is er meer ruimte in de laptop zelf waardoor er makkelijker goede speakers ingebouwd kunnen worden.

Veel laptops komen zelden het huis uit, en dan is een goede 17 inch laptop wel heel interessant. Vooral als deze meestal op een bureau staat.


Medion 17 inch laptop

Medion 17 inch laptop


Tip: Een goede 17 inch laptop (of andere laptop) vind je goedkoop bij de laptop aanbiedingen. In dit overzicht staat het aanbod van de belangrijkste online winkels. 

Een goede 17 inch laptop is ook groot in prestaties

Zo'n grote laptop is vaak niet alleen groot in omvang maar ook in prestaties. Een 17 inch laptop wordt vaak gebruikt voor beeldbewerking (foto en/of video), gaming en technisch tekenen. Dat zijn allemaal werkzaamheden die veel van een laptop vragen. 

Daarom is de gemiddelde 17 inch laptop niet alleen groter maar ook beter dan de gemiddelde laptop. Met een goede processor, met een beeldscherm met een hoge resolutie, goede kleuren en veel scherpte en met veel geheugen.

Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de prijs van een goede 17 inch laptop. Je hebt goedkope 17 inch laptops onder de 800 euro, maar de prijzen komen al snel boven de 1.000 euro uit, en voor de beste 17 inch laptops betaal je nog meer.

Liggen deze prijzen boven je budget? Kijk dan bij de bovenstaande beste laptops uit de test in andere formaten voor een kleinere laptop. Deze zijn over het algemeen goedkoper.

Goede 17 inch laptop merken

Hoewel een laptop 17 inch een stuk groter is dan de gemiddelde laptop worden ze door alle bekende laptop fabrikanten gemaakt. Vooral HP en Acer maken veel 17 inch laptops. Veel 17 inch laptops worden in de zakelijke markt gebruikt, en in dat segment is Lenovo een belangrijke aanbieder.

Verder maken Asus, MSI, Medion en LG goede 17 inch laptops. Grote afwezige is Apple. Momenteel wordt er geen Apple MacBook 17 inch gemaakt,

Beste gaming laptop 17 inch

Vooral gamers gebruiken vaak een 17 inch laptop. Het scherm van een gemiddelde (kleinere) laptop is niet gedetailleerd genoeg voor het goed kunnen spelen van geavanceerde grafische games. Maar niet iedere laptop 17 inch is goed geschikt voor het spelen van actie-games. 

Van een gaming laptop wordt ook een hoge reactie snelheid gevraagd, zowel aan de input kant (het reageren op muis en toetsenbord) als de outpunt kant (het snel weergeven op het scherm).


MSI 17 inch gaming laptop

MSI 17 inch gaming laptopIn bovenstaande overzichten met 17 inch laptops kun je daarom aangeven dat je met de laptop wilt gamen. Je krijgt dan alleen de gaming laptops te zien, laptops waarmee je geavanceerde grafische games soepel kunt spelen. Zo kun je makkelijk de voor jou beste gaming laptop 17 inch vinden.

Fabrikanten van goede 17 inch gaming laptops zijn MSI, Razer, HP, Skikk, Asus en Alienware.
Samenvatting:
Een 17 inch laptop is een boven gemiddeld grote laptop. Hier boven vind je de beste 17 inch laptops en andere goede 17 inch laptop. De beste laptop 17 inch wordt vaak gebruikt als 17 inch gaming laptop of  17 inch laptop voor videobewerking of fotobewerking. Door het grote 17 inch laptopscherm heb je een goed en duidelijk beeld. Een laptop 17 inch is wel groter om mee te nemen maar voor gebruik thuis tellen vooral de voordelen. Kies hier boven je beste laptop 17 inch en koop deze beste 17 inch laptop goedkoop onliine of kijk wat de beste 17 inch laptop uit de test is.

Een reactie posten

0 Reacties