Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste 15 inch laptop (test middelgrote laptops)

Kijk hier voor de beste 15 inch laptop uit de laatste test en voor andere goede laptops 15 inch.

Beste laptop 15 inch test

De 15 inch laptop is het meest verkochte formaat laptop. Dat is niet voor niets, Een 15 inch laptop biedt een goede mix van een scherm dat goed leesbaar is en een laptop die zich makkelijk mee laat nemen. 

Bovendien is 15 inch een goede grootte voor laptop om op schoot te nemen. Hier de beste laptops 15 inch en tips voor bij het kiezen van jouw beste laptop in het 15 inch formaat.

14 inch en 15 inch zijn de meest populaire maten voor een laptop, waarbij er net wat vaker voor een 15 inch laptop gekozen wordt. De wat grotere maat van deze laptop (een beelddiagonaal van 39 cm) wordt door de meeste mensen het meest plezierig gevonden, vooral als de laptop niet al te vaak meegenomen hoeft te worden.

Beste laptops 15 inch

We kijken hier naar de beste laptops in het 15 inch beeldformaat. Hieronder vind je de beste 15 inch laptops uit de test en een overzicht van alle gangbare 15 inch laptops . Ook hebben we een test van de beste laptops in andere formaten.


Selecteer zelf je beste 15 inch laptop

In het overzicht met alle 15 inch laptops kun je zelf je beste laptop 15 inch selecteren. Daarvoor hoef je alleen je wensen en eisen maar aan te vinken, en je houdt uit een aanbod van zo'n 350 15 inch laptops alleen de voor jou beste laptops over.

Hieronder hebben we nog wat tips voor je voor bij het selecteren van deze beste 15 inch laptop.


Asus laptop 15 inch

Asus laptop 15 inch


Waarvoor ga je je 15 inch laptop gebruiken?

Een 15 inch laptop is een veelzijdige middelgrote laptop. Een mobiele computer in dit formaat is klein genoeg om mee te nemen, groot genoeg om comfortabel op je werkplek mee te werken en licht genoeg om op de bank op schoot te nemen. 

Maar het aanbod aan deze middelgrote laptops is daardoor ook heel divers. Je komt 15 inch laptops tegen die geschikt zijn voor heel verschillende soorten gebruik.

Aan welke eisen moet een laptop voldoen om voor jou de beste 15 inch laptop te zijn?

Beetje internetten en tekstjes tikken
Surfen, mailen, tekstverwerken of een spreadsheet maken zijn allemaal basistaken voor een laptop. En voor basistaken volstaat een basis laptop. Voor dit soort werkzaamheden kun je volstaan met een degelijke laptop uit de goedkoopste klasse. 

Onder de 450 euro koop je al een 15 inch Windows laptop van een goed merk als Asus of Acer die prima geschikt is voor dit soort taken. Ook een online spelletje en oudere games kun je prima spelen op zo'n basis Windows laptop.

Het kan zelfs nog goedkoper als je kiest voor een chromebook in plaats van voor een Windows PC. Hou er wel rekening mee dat je met een chromebook meer afhankelijk bent van internet en dat je op een chromebook geen Windows software en Windows games kunt draaien.

Studie
Voor studie software volstaat een basis laptop van 15 inch meestal ook goed. Ook bij het studeren gaat het vooral om surfen en tekstverwerken, en ook het maken van een presentatie of het kijken van een filmpje gaat prima op een basis laptop. 

Neem je de laptop veel mee in het openbaar vervoer? Dan is het gewicht wat meer van belang. Misschien moet je in dat geval ook denken aan een kleinere 14 inch laptop. De beste kleine laptops van 14 inch vind je bovenaan bij de andere laptop testen.


HP laptop 15 inch

HP laptop 15 inchFotobewerking en videobewerking op een laptop 15 inch
Een foto bijknippen gaat goed op een basis laptop, maar als je serieus aan het beeldbewerken gaat raden we een middenklasse laptop aan. Met een meer krachtige processor, wat extra intern geheugen en een goed beeldscherm waarop je detail kunt zien. Videobewerking vraagt op deze punten nog meer van je 15 inch laptop dan fotobewerking.

Zoek je de beste laptop voor fotobewerking 15 inch of de beste laptop voor videobewerking 15 inch? Bij de overzichten hier boven kun je aanvinken dat je foto's en / of video wilt bewerken. Je krijgt dan alleen de laptops 15 inch te zien die hier goed geschikt voor zijn.

Gaming op een 15 inch laptop
Dat geldt ook voor gaming. Niets vergt zoveel van je laptop als het spelen van zware grafische games. Dan hebben we het niet over een potje Candy Crush of Wordfeud, maar over het spelen van titels die je ook op de game consoles tegenkomt. 

Wil je zware games op je 15 inch laptop spelen? Vink dit dan aan in de bovenstaande overzichten. Je krijgt dan alleen de voor zware gaming geschikte laptops 15 inch te zien. In de meeste gevallen zijn dit specifieke game laptops.

Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je de aanbiedingen van de beste winkels waar je online een laptop goedkoop kunt kopen.

Goede 15 inch laptop fabrikanten

Omdat 15 inch één van de meest gevraagde laptop formaten is maken alle bekende laptop fabrikanten 15 inch laptops. HP is daarin momenteel de marktleider, en verder zijn Asus, Acer, Lenovo en Dell grote namen in dit segment. 

Andere populaire merken voor een goede laptop 15 inch zijn Medion, Toshiba, MSI, Samsung. Kortom keuze genoeg.

Bij de Apple MacBook Pro zal je moeten kiezen tussen een Apple MacBook Pro 14 en een Apple MacBook Pro 16. Er zat op het moment van schrijven geem Apple MacBook Pro 15 in het assortiment van Apple.

15 inch chromebook laptop

We noemden hem boven al even. Ook de chromebook is een laptop, maar dan met Chrome OS als besturingssysteem in plaats van Windows. Chrome OS is veel lichter om te draaien dan Windows of Mac OS waardoor de computer veel eenvoudiger (en goedkoper) kan worden uitgevoerd. Je bent wel afhankelijk van apps en software die je in de Chrome browser kunt draaien.

Chromebooks zijn over het algemeen kleiner waardoor de 15 inch chromebook tot de grootste chromebooks behoren (hoewel er ook enkele 17 inch chromebooks zijn). 15 inch chromebook laptops worden vooral gemaakt door Acer, Lenovo, HP en Asus.

De beste 15 inch laptops vind je bij de overzichten bovenaan. Heb je vragen, ervaringen of andere opmerkingen met betrekking tot deze laptops dan kun je deze plaatsen bij de reacties onderaan deze pagina.

Andere best geteste laptops

Hieronder vind je meer beste laptops uit de test. Bijvoorbeeld de beste laptops in andere groottes, maar ook de beste laptop voor een bepaald soort gebruik.


Zie ook: Laptop tips


Samenvatting:
Wat is de beste 15 inch laptop? Welke laptop 15 inch is de beste koop? Bovenaan vind je de beste laptops 15 inch uit de test en een overzicht met alle goede laptops 15 inch. Dit zijn middelgrote laptops, groot genoeg om goed op te werken, klein genoeg om goed mee te nemen. Daarom is 15 inch het meest populaire formaat voor een laptop.

Naast alle beste 15 inch laptops hebben we ook de beste laptops in andere formaten (zie het laptop test overzicht bovenaan) en op Beste Laptop Kopen vind je de beste winkels om een goede laptop goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De 15 inch laptop is voor mij de beste laptop, want 14 inch is me net wat te klein. Vooral bij het kijken naar Netflix op mijn laptop is 15 inch een fijn formaat, en om je laptop mee te nemen of op schoot te nemen is 15 inch ook een goede grootte.

    Vooral HP, Lenovo en Apple zijn grote laptop aanbieders in dit middelgrote laptop formaat. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hierbij uit naar Lenovo. Ik wil een Windows laptop en Lenovo maakt goede krachtige laptops die relatief goedkoop zijn.

    De Lenovo 15 inch die ik nu heb is snel en start snel op, maar de ventilator is wat luid en de accuduur is ook niet best. Vooral het laatste is een minpunt van deze verder goede 15 inch laptop.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.