Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 16 inch laptop

Redactie     15:14     No comments

16 inch laptop Lenevo


Vind je een 15 inch laptop net wat te klein, maar gaat een 17 inch laptop je ook weer te ver, dan is een 16 inch laptop mogelijk voor jou de beste laptop. 16 inch is een echt tussenmaatje, want het aanbod aan laptops 16 inch is veel kleiner dan het aanbod aan grotere en kleinere maten. Maar er zijn wel degelijk goede 16 inch laptops. Kijk hier voor je beste 16 inch laptop.

Hoewel het 16 inch laptop aanbod veel kleiner is dan het aanbod aan laptops in andere formaten hebben de bekende laptop fabrikanten Apple, Lenovo, MSI, HP, Acer, Asus en Medion goede 16 inch laptops in hun assortiment. Kijk hieronder voor de beste 16 inch laptop uit de test, andere goede 16 inch laptops en de beste laptops uit de test in andere schermformaten.


Bij de beste 16 inch laptops vind je niet één beste laptop 16 inch maar meerdere beste 16 inch laptops. De beste 16 inch laptop voor school of studie is namelijk een andere (en meer goedkope) 16 inch laptop dan de beste 16 inch gaming laptop of de beste 16 inch laptop voor een grafisch designer. 

Bij de beste 16 inch laptop test vind je alle beste 16 inch laptops van dit moment.


Waarom een 16 inch laptop?

Het aanbod aan kleinere laptops (vooral 14 inch en 15 inch) en grotere laptops (17 inch) is veel groter dan het aanbod aan 16 inch laptop. Toch zijn er volop redenen om te kiezen voor een 16 inch laptop.

Als je gedetailleerd moet werken, bijvoorbeeld als ontwerper, tekenaar of video-editor heb je en groot scherm nodig waarbij je details goed zit. Voor deze toepassingen wordt er vaak een losse monitor op de werkplek geplaatst. Maar je zal met je laptop ook wel eens op pad gaan, bijvoorbeeld naar een opdrachtgever. Een 16 inch laptop is dan wat makkelijker meenemen dan en 17 inch laptop, maar biedt wel een beter (want groter) beeld dan een 15 inch laptop.

Ook gamers hebben graag een wat groter scherm. Een 16 inch laptop biedt dan een goed compromis tussen een groter beeldscherm en een wat makkelijker mee te nemen laptop.

Wil je een laptop met een groot scherm, maar wil je de laptop ook regelmatig meenemen? Kies dan voor een 16 inch laptop. Gebruik je de laptop vrijwel alleen thuis, dan kun je hierboven ook bij de beste laptops in andere formaten kijken voor een 17 inch laptop.

Hoe groot is een 16 inch laptop?

De maat 16 inch is de maat van het beelddiagonaal van het scherm. 16 inch is 40,6 cm. Deze diagonale maat is groter dan de breedte maat. Hieronder vind je de maten (inclusief rand en behuizing) van 3 populaire 16 inch laptops.
  • Een Apple Macbook 16 inch is 35,8 cm breed, 24,6 cm hoog en 1,6 cm dik.
  • Een Lenovo Ideapad 16 inch is 35,6 cm breed, 25,1 cm hoog en 1,8 cm dik
  • Een Acer Swift 3 16 inch is 36,8 cm breed, 23,6 cm hoog en 1,6 cm dik.
Bij een laptop, als je deze meeneemt, is niet alleen het formaat belangrijk maar ook het gewicht. De beste 16 inch laptops zijn 1,9 a 2 kilo zwaar, maar 16 inch laptops als de Lenovo Legion en de HP Victus kunnen wel 2,5 kilo wegen. Het gewicht wordt voor een groot deel bepaald door de gebruikte materialen en onderdelen, dus zwaarder hoeft niet slechter te zijn.

In de bovenstaande overzichten kun je alle 16 inch laptops met elkaar vergelijken, selecteren op de kenmerken die je belangrijk vindt,en zodoende de voor jou beste 16 inch laptop vinden.


Foto: Lenovo 16 inch laptop

Samenvatting:
Wat is voor jou de beste laptop 16 inch? Hierboven vind je de beste 16 inch laptop uit de test en andere goede 16 inch laptops in een overzicht waaruit je makkelijk de voor jou beste 16 inch laptop kunt kiezen en goedkoop kunt kopen. Van de gebruikelijk laptopmaten is de 16 inch laptop de op één na grootste laptop.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.