Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste 16 inch laptop

Hier vind je de beste 16 inch laptop uit de test en andere goede laptops van 16 inch. Met keuzehulp en aanbiedingen!

16 inch laptop Lenevo


Vind je een 15 inch laptop net wat te klein, maar gaat een 17 inch laptop je ook weer te ver, dan is een 16 inch laptop mogelijk voor jou de beste laptop. Een 16 inch laptop is groter dan de gemiddelde laptop.

Het aanbod aan 16 laptops is een stuk kleiner dan het aanbod aan 14 inch laptops en 15 inch laptops. Dat zijn de meest standaard maten. Ook het aanbod aan 17 inch laptops is groter. Wat dat betreft zit de 16 inch laptop een beetje tussen de gemiddelde en de echt grote laptop in.

Maar 16 inch mag dan de minst gevraagde maat zijn, er zijn wel degelijk goede 16 inch laptops. Kijk hier onder voor je beste 16 inch laptop.

De beste 16 inch laptop en andere goede laptops


Hoewel het 16 inch laptop aanbod dus kleiner is dan het aanbod aan laptops in andere formaten hebben de bekende laptop fabrikanten Apple, Lenovo, MSI, HP, Acer, Asus en Medion goede 16 inch laptops in hun assortiment. 

Bij de bovenstaande beste 16 inch laptop test vind je niet één beste laptop 16 inch maar meerdere beste 16 inch laptops. 

Macbook Pro 16
Apple MacBook Pro 16 inchMeerdere beste laptops
De beste 16 inch laptop voor school of studie is namelijk een andere (en meer goedkope) 16 inch laptop dan de beste 16 inch gaming laptop of de beste 16 inch laptop voor een grafisch designer. Aan die laptops worden namelijk veel meer technische eisen gesteld. Het zijn de beste 16 inch laptops, maar niet de beste beste koop voor de gemiddelde gebruiker. Daarvoor zijn ze onnodig duur.

Bij de beste 16 inch laptop test vind je alle beste 16 inch laptops van dit moment. De beste laptop 16 inch voor ieder soort gebruiker.

Waarom een 16 inch laptop?

Het aanbod aan kleinere laptops (vooral 14 inch en 15 inch) en grotere laptops (17 inch) is veel groter dan het aanbod aan 16 inch laptop. Toch zijn er volop redenen om te kiezen voor een 16 inch laptop.

Een plezierig groot beeld, maar nog wel makkelijk mee te nemen
Een 16 inch laptop is een grote laptop. Als je gedetailleerd moet werken, bijvoorbeeld als ontwerper, tekenaar of video-editor heb je en groot scherm nodig waarbij je details goed ziet. Voor deze toepassingen wordt er vaak een losse monitor op de werkplek geplaatst. Maar je zal met je laptop ook wel eens op pad gaan, bijvoorbeeld naar een opdrachtgever. 

Een 16 inch laptop is dan wat makkelijker meenemen dan en 17 inch laptop, maar biedt wel een beter (want groter) beeld dan een 15 inch laptop.

Ook gamers hebben graag een wat groter scherm. Een 16 inch laptop biedt dan een goed compromis tussen een groter beeldscherm en een wat makkelijker mee te nemen laptop.

Wil je een laptop met een groot scherm, maar wil je de laptop ook regelmatig meenemen? Kies dan voor een 16 inch laptop. Gebruik je de laptop vrijwel alleen thuis, dan kun je hierboven ook bij de beste laptops in andere formaten kijken voor een 17 inch laptop.

HP laptop 16 inch

HP laptop 16 inch


Hoe groot is een 16 inch laptop?

De maat 16 inch is de maat van het beelddiagonaal van het scherm. 16 inch is 40,6 cm. Deze diagonale maat is groter dan de breedte maat. Hieronder vind je de maten (inclusief rand en behuizing) van 3 populaire 16 inch laptops.
  • Een Apple Macbook 16 inch (M2) is 35,6 cm breed, 24,8 cm hoog en 1,7 cm dik.
  • Een Lenovo Ideapad 16 inch is 35,6 cm breed, 25,1 cm hoog en 1,8 cm dik.
  • Een HP Envy 16 inch is 35,7 cm breed, 25,2 cm hoog en 2 cm dik.
  • Een Acer Swift 3 16 inch is 36,8 cm breed, 23,6 cm hoog en 1,6 cm dik.
Bij een laptop, als je deze meeneemt, is niet alleen het formaat belangrijk maar ook het gewicht. De beste 16 inch laptops zijn 1,9 a 2 kilo zwaar, maar 16 inch laptops als de Lenovo Legion en de HP Victus kunnen wel 2,5 kilo wegen. Het gewicht wordt voor een groot deel bepaald door de gebruikte materialen en onderdelen, dus zwaarder hoeft niet slechter te zijn.

In de bovenstaande overzichten kun je alle 16 inch laptops met elkaar vergelijken, selecteren op de kenmerken die je belangrijk vindt,en zodoende de voor jou beste 16 inch laptop vinden.


Foto: Lenovo 16 inch laptop

Samenvatting:
Wat is voor jou de beste laptop 16 inch? Hierboven vind je de beste 16 inch laptop uit de test en andere goede 16 inch laptops in een overzicht waaruit je makkelijk de voor jou beste 16 inch laptop kunt kiezen en goedkoop kunt kopen. Van de gebruikelijk laptopmaten is de 16 inch laptop de op één na grootste laptop.

Een reactie posten

0 Reacties