Beste 14 inch laptop

Hier vind je de beste 14 inch laptop uit de test en andere goede laptops 14 inch.

Acer laptop 14 inch


De meest populaire laptops zijn de laptops in het 14 inch en 15 inch formaat. Deze laptops hebben een scherm en toetsenbord van een grootte die aangenaam is om te gebruiken, maar zijn ook compact genoeg om mee te nemen. 

Hier kijken we naar de beste 14 inch laptops en de mogelijkheid om je persoonlijk beste 14 inch laptop te selecteren.

Liever een ander formaat laptop?

Is een 14 inch laptop toch niet de beste laptop voor jou? Kijk dan hier onder voor de beste alternatieven:


De beste 14 inch laptops

Is 14 inch wel het beste formaat voor je nieuwe laptop? (daarover later meer). Kijk dan bij onderstaande overzichten en kies je beste 14 inch laptop.

Kies je beste 14 inch laptop

Bij de bovenstaande beste 14 inch laptops vind je diverse beste laptops in het 14 inch formaat. Het betreft onder andere de beste 14 inch laptops in de budget, middenklasse en topklasse, maar ook de beste 14 inch chromebooks en de beste twee in één 14 inch laptop (een 14" laptop die ook als tablet is te gebruiken).

Uit het overzicht van beste 14 inch laptops kun je zelf je beste 14 inch laptop uitzoeken. Dat gaat heel eenvoudig door je voorkeuren aan te vinken. Hieronder hebben we wat tips voor het kiezen en goedkoop kopen van de beste 14 inch laptop.


Lenovo laptop 14 inch

Lenovo laptop 14 inch


Is een 14 inch laptop je beste laptop?

Maar allereerst is 14 inch het beste formaat voor jouw nieuwe laptop? 14 inch en 15 inch zijn de meest populaire formaten voor een laptop. Daarbij is 15 inch dus net wat groter en 14 inch wat kleiner en daarmee wat makkelijker mee te nemen. 

Bij de 14 inch laptops kom je ook diverse laptops tegen die ook als tablet te gebruiken zijn. Over deze interessante optie hier onder meer. Van de middelgrote laptops is de 14 inch laptop het meest geschikt om mee te nemen. Hiervoor is de laptop ooit uitgevonden. Een 15 inch laptop is wat groter, en daarmee zijn zowel scherm als toetsenbord iets plezieriger in het gebruik.

Onze tip:
  • Is mobiliteit belangrijk, kies dan voor een 14 inch laptop. De 14 inch laptop is makkelijk mee te nemen, maar ook groot genoeg voor thuis gebruik. Hier boven vind je de beste 14 inch laptops.
     
  • Komt de laptop zelden of nooit buiten de deur? Dan vinden wij de 15 inch laptop wat plezieriger in het gebruik. De beste 15 inch laptops zijn ook hier boven te vinden.Asus 14 inch laptop


Wat is een goede 14 inch laptop?

De aanbevolen 14 inch laptops vind je hier boven. Deze beste 14 inch laptops zijn er in diverse soorten prijsklassen.

Gebruik je je 14" laptop voor eenvoudige taken als surfen over internet, mailen en het maken van een document, spreadsheet of presentatie? Dan kun je gerust volstaan met een basis laptop 14 inch. Veel van je computer vragen deze werkzaamheden niet. 

Ook voor het kijken van films en series, via Netflix, YouTube, Videoland of een andere streamingdienst of voor het luisteren naar muziek van bijvoorbeeld Spotify heb je niet meer dan een basis laptop nodig. 

Pas als het op beeldbewerking aankomt (bijvoorbeeld Photoshop of het maken van YouTube vlogs) heb je een betere laptop nodig, en grafische games vragen helemaal het uiterste van je laptop. 

Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je een overzicht van laptop aanbiedingen van goede online computerwinkels.

14 inch laptop en tablet in één

Bij sommige laptops kun je het scherm loshalen van het toetsenbord gedeelte en dat deel zodoende als tablet gebruiken. Of je kunt de laptop zodoende omklappen dat er een plat scherm overblijft. Daarvoor moet het wel een touchscreen scherm zijn en moet de techniek zich in het gedeelte van het scherm bevinden. Deze laptop / tablet combinaties worden 2-in-1 laptops genoemd.

2 in 1 laptop tablet hp

HP 14 inch laptop / tablet


Deze 2-in-1 laptop / tablets zijn vooral kleinere laptops, maar ook in het 14 inch formaat kom je ze nog tegen. Kijk bij de bovenstaande beste 14 inch laptops voor de beste laptops in deze categorie.

14 inch chromebooks

Vroeger was iedere laptop een Windows laptop of een Apple laptop (iPad), maar tegenwoordig zijn ook de chromebooks heel populair. Deze laptops zijn helemaal om de chrome browser gebouwd. De browser neemt de rol van het besturingssysteem over. Alles is op gebruik van internet gebaseerd.

Nadeel: Je bent veel meer afhankelijk van (de beschikbaarheid) van internet, en specifieke Windows software werkt niet op een chromebook. 

Voordeel: Een chromebook is veel goedkoper, veel beter beschermd tegen virussen en eenvoudiger in het gebruik. Voor wie de laptop alleen gebruikt om te surfen, mailen en voor basis taken als tekstverwerken is een chromebook een goede en voordelige keuze.

Apple MacBook pro 14 inch
Apple MacBook pro 14 inch

Goede laptops 14 inch

Het 14 inch formaat is het meest gekochte laptop formaat. Het is dus niet verwonderlijk dat alle bekende fabrikanten van laptops een ruime keuze uit 14 inch laptops bieden.

HP biedt daarvan de meeste 14 inch laptops met vele tientallen versies van hun HP Pavilion, HP Spectre, HP Chromebook, HP Elitebook, HP ProBook, HP Zbook en HP14s laptops. Andere bekende laptop fabrikanten met een ruime keuze uit veel verschillende 14 inch laptops zijn Lenovo, Acer, Asus, Dell en MSI, En onder andere ook Dynabook, Medion, Samsung, Razer, Terra en Fujitsu hebben laptops 14 inch in hun assortiment.

En dan is natuurlijk ook nog Apple, met hun Apple MacBook Pro 14 laptop.

Kijk bij de bovenstaande beste laptops voor veel meer informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste laptop.

Foto bovenaan: Acer laptop 14 inch


Samenvatting:
Samen met de 15 inch laptop is de 14 inch laptop de meest populaire laptop. Hierboven kijken we naar de beste 14 inch laptops. Wat voor jou de beste 14 inch laptop is hangt van een groot deel natuurlijk ook van je wensen en toepassingen af. De beste laptops 14 inch voor verschillend gebruik vind je bij de 14 inch laptop test bovenaan. Daaronder bevinden zich ook de beste 14 inch chromebook. Je persoonlijk beste laptop 14 inch kun je makkelijk selecteren uit het complete 14 inch laptop overzicht.

Een reactie posten

0 Reacties