Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste laptops in hun klasse (met keuzehulp)

Een overzicht van alle beste laptops uit de test. Met de beste laptop uit de test voor ieder soort gebruik. Plus een keuzehulp voor het vinden en goedkoop kopen van je persoonlijk beste laptop.


Wat is de beste laptop voor een student? Wat is de beste laptop voor wie graag games speelt? Wat is de beste laptop voor zakelijk gebruik? De beste laptop voor wie zware grafische toepassingen gebruikt of juist voor wie alleen een beetje over het web surft? 

Zoveel soorten gebruikers, zoveel beste laptops. Kijk hier voor een overzicht van de beste laptops voor verschillende soorten gebruik. 

En daarnaast hebben we een keuzehulp waarmee je snel en makkelijk je persoonlijk beste laptop kunt vinden en goedkoop kunt kopen.

Overzicht best geteste laptops

Maar eerst kijken we naar de laptops die door de experts van laptop winkels als beste laptop in hun klasse zijn aangewezen.

De beste laptop test vind je bij de bovenstaand link naar Coolblue. De laptops experts van Coolblue hebben een overzicht gemaakt met de beste laptops in hun categorie. Het betreft de beste laptop in de meest populaire formaten, topklasse, middenklasse en budget laptops (de beste goedkope laptop), en ook de beste laptops voor verschillende soorten gebruikers zoals studenten, heavy users, kantoorwerkers, thuisgebruikers, gamers, beeldbewerkers en meer.

In dit overzicht met beste laptops in hun klasse kom je onder andere de beste laptop in onderstaande categorie├źn tegen:

Beste budget laptops in diverse formaten
Een budget laptop is een andere naam voor een goedkope laptop. Zo'n voordelige laptop kan voor een gebruiker een heel goede laptop zijn. Iemand die zijn laptop alleen gebruikt voor (een voor een computer) eenvoudige handelingen als mailen, internetten en office programma's, heeft namelijk helemaal geen geavanceerde laptop nodig. 

Met een goedkope laptop (een budget laptop) kunnen deze taken net zo goed uitgevoerd worden, en dat scheelt veel geld.

Bij de bovenstaande beste laptops uit de test bij Coolblue vind je de beste budget laptop in diverse groottes.

Beste middenklasse laptops in diverse formaten
Een middenklasse laptop is wat minder goedkoop, maar biedt meer rekenkracht en meer snelheid. Wie zijn laptop wat intensiever en vaker gebruikt, en bijvoorbeeld gewend is om veel vensters gelijktijdig te gebruiken is beter af met een middenklasse laptop dan met een budget laptop. De middenklasse laptop is beter geschikt voor bijvoorbeeld zakelijk gebruik dan een goedkope laptop.

Kijk bij de bovenstaande beste laptops voor de beste middenklas laptops in diverse groottes.

Beste topklasse laptops in diverse formaten
Zoek je het beste van het beste? Kies dan voor de beste topklasse laptop (high end laptop). Deze luxe laptops bieden de meeste rekenkracht, de meeste opslagruimte, het beste beeld en de beste kwaliteit. Maar je betaalt er wel voor. Ook de beste topklasse laptops uit de test zijn hier boven te vinden.

Beste 2 in 1 laptop (ook te gebruiken als tablet)
Populair zijn de laptops die je ook als tablet kunt gebruiken, een zogenaamde 2 in 1 laptop. Een 2 in 1 laptop is een touchscreen laptop waarbij je het scherm kunt losklikken van het toetsenbord, of waarbij je het toetsenbord achter het beeldscherm kunt klappen. Je kan de laptop dan als een tablet in de hand houden.


HP laptop 2 in 1

HP laptop 2 in 1


Over het algemeen is een 2 in 1 laptop een kleine en relatief goedkope laptop voor thuisgebruik. Handzaam en makkelijk mee te nemen. Kijk bij de laptop test voor de beste 2 in 1 laptops.

Beste 2 in 1 chromebook
Een 2 in 1 laptop kan een Windows laptop zijn, maar vaak betreft het een chromebook.

Beste MacBook voor dagelijks gebruik
Gaat je voorkeur uit naar een laptop met met het Apple besturingssysteem? Kies dan voor een MacBook. Macbooks zijn er in vele varianten. Wat momenteel de beste MacBook voor veelvuldig gebruik is kun je bij de bovenstaande beste laptops uit iedere klasse vinden.

Beste MacBook voor beeldbewerking
Een Apple laptop leent zich heel goed voor beeldbewerking. De meeste professionele beeldbewerkers (videobewerking, fotobewerking, DTP) kiezen voor een Apple MacBook. Wat de beste MacBook voor beeldbewerking is kun je hier boven vinden.

Beste MacBook voor professionele vormgevers
Je vindt daar ook de beste MacBook voor de professionele vormgever. Dit is de beste laptop voor videobewerking en de beste laptop voor fotobewerking door professionals. Nog beter dan de beste MacBook voor beeldbewerking hier boven, maar wel een MacBook met een prijskaartje die aan professionals is voorbehouden. De beste MacBook ongeacht de prijs.

Beste MacBook voor studenten
Voor een student gelden heel andere normen, en dan met name heel andere prijzen. Natuurlijk wil je als student ook de beste MacBook of andere beste laptop, maar je moet hem wel kunnen betalen. De beste MacBook voor studenten is te vinden bij de beste laptops uit de test van Coolblue.

Beste gaming laptops middenklasse en topklasse
Het spelen van moderne grafische grafische games vraagt heel veel van een laptop. Dat betekent dat de beste gaming laptop een krachtige en daarmee ook dure laptop is. Een goede gaming laptop is nooit een goedkope laptop. Hier vind je de beste game laptop ongeacht de prijs (topklasse) en een wat goedkoper alternatief (middenklasse gaming laptop).


MSI laptop gaming

MSI laptop gaming


Beste goedkope gaming laptop
De beste goedkope laptop (basisklasse) is de goedkoopste laptop die toch krachtig genoeg is voor de gemiddelde gamer.

Let er bij een goedkope gaming laptop wel op of deze laptop geschikt is voor de games die jij speelt.

Beste laptop voor zakelijk gebruik
De beste laptop voor zakelijk gebruik is makkelijk mee te nemen, krachtig, snel en goed van kwaliteit. Bij de laptop test is er van uitgegaan dat de beste laptop voor professioneel gebruik wat duurder mag zijn dan de beste laptop voor priv├ę gebruik.

Beste chromebook voor dagelijks gebruik
Naast de Apple en Windows laptops zijn er ook de chromebooks. Een chromebook is een goedkope laptop die vooral gericht is op het gebruik in combinatie met internet. De chrome browser is het hart van de chromebook en alle software draai je in deze chrome browser. Dat brengt beperkingen met zich mee (Windows programma's kun je op een chromebook ook niet draaien), maar voor wie dat geen probleem is is een chromebook een goedkope laptop die eenvoudig en veilig in het gebruik is.

De beste chromebook voor wie zijn laptop dagelijks wil gebruiken is bij de bovenstaande Coolblue laptop test te vinden.

Beste chromebook voor studenten en scholieren
Daar vind je ook de beste chromebook voor een student of scholier. Omdat de prijs van een laptop belangrijk is is de beste laptop voor een scholier vaak een chromebook. Daarbij is het wel belangrijk dat de student of scholier op school of studie gebruik kan maken van internet en dat er geen Windows software nodig is voor de opleiding. 

Indien de scholier of student kan volstaan met een chromebook is dit een heel goedkope laptop. Ideaal voor het budget van studenten en scholieren.

Beste chromebook voor films, series en video
Voor het bekijken van films via de chromebook is niet veel rekenkracht of geheugen nodig. Wel is een goede beeldkwaliteit belangrijk en een scherm dat niet te klein is. Ook deze beste laptop is bij de bovenstaande beste laptops uit de test te vinden.

Beste Microsoft Surface laptop
Gaat je voorkeur uit naar een Microsoft Surface laptop? Ook deze zijn getest. Bij de laptop test van Coolblue vind je de beste Microsoft Surface laptop uit de test.Microsoft Surface laptop

Microsoft Surface laptop


Kijk voor al deze beste laptops (en meer) bij de bovenaan genoemde beste laptop in hun klasse.

Kies zelf je beste laptop met de laptop keuzehulp

Met de laptop keuzehulp van Coolblue kun je, via selectie mogelijkheden, ook zelf op zoek gaan naar je beste laptop. Maar wat bepaalt of een laptop voor jou de beste laptop is? 

Hieronder de kenmerken van een laptop die bepalen of deze laptop voor jou geschikt is.

Het formaat van de laptop
Een van de eerste keuzes die je maakt is die van het formaat van de laptop. Het formaat wordt uitgedrukt in de diameter van het scherm. De laptops zelf is ietsje groter door de randen om het scherm.

De kleinste gangbare laptops zijn 12 inch groot, de grootse veel verkochte laptops 17 inch. Wat voor jou de beste laptop op dit gebied is hangt af van de toepassingen. Neem je de laptop dagelijks mee naar werk, school of klanten, dan is een kleinere laptop wel zo mobiel. Komt de laptop nooit je huis uit en staat deze meestal op een vaste plek in huis, dan kun je kiezen voor een grote laptop met een groter beeld.


De processor van de laptop
De snelheid van een laptop wordt voor een groot deel bepaald door de processor. Het belang van de processor en de snelheid wordt echter wel eens overdreven. Doe het bewerken van foto's en video's of speel je veel grafische games dan is snelheid belangrijk en beschikt je beste laptop over een krachtige processor. 

Gebruik je de laptop alleen voor tekstverwerking, spreadsheets en browsen op internet dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor een goedkopere laptop met een goedkopere processor. De processorsnelheid maakt dan nauwelijks iets uit.

Het werkgeheugen (RAM geheugen)
Hetzelfde geldt voor het werkgeheugen van de computer (niet te verwarren met het opslaggeheugen). Dit is het geheugen dat de laptop tijdens het werken gebruikt. Veel werkgeheugen betaalt zich terug als je veel schermen tegelijk open hebt staan of als je de processor zwaar belast (zie boven). Voor eenvoudig gebruik kun je volstaan met minder dan 4GB werkgeheugen.

Het opslaggeheugen
Het bovenstaande werkgeheugen kan oplopen tot een GB of 16. Wordt er gesproken over aanmerkelijk hogere aantallen, dan wordt het opslaggeheugen bedoelt. Dit is het geheugen dat bewaard blijft als je de laptop uitzet. 

Vroeger bestond dit opslaggeheugen uit een harde schijf (harddisk), maar tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van sneller, minder kwetsbaar en energie-zuiniger opslaggeheugen zoals een SSD-schijf of flash geheugen. Daarnaast kun je extern geheugen gebruiken zoals een USB-stick of een externe harde netwerkschijf. 

Ook internet wordt steeds meer gebruikt voor dataopslag, met spreekt dan over "de cloud".

Wil je veel films, muziek, foto's, games en andere grote bestanden op je laptop bewaren? Dan beschikt jouw beste laptop over behoorlijk wat opslagruimte (250 GB of meer), gebruik je vooral internet of andere externe opslagruimte voor je bestanden?  Dan kun je met veel minder opslagruimte toe wat gunstig is voor de prijs van je nieuwe laptop.

De videokaart
Vaak wordt er gedacht dat er voor het kijken van films een goede videokaart nodig is, maar voor het kijken naar Netflix, YouTube of NPO Plus volstaat een standaard videoprocessor in een eenvoudige laptop prima. Ga je zelf video's bewerken of speel je grafische games? Dan wordt het een ander verhaal. Je beste laptop beschikt dan over een speciale videoprocessor zoals een NVIDIA Geforce videokaart.


Apple MacBook laptop

Apple MacBook laptop


Windows, Mac of Chromebook?
Een Apple laptop of een Windows laptop is al jaren een keuze die gemaakt moet worden. Daarbij is de keuze voor een Chromebook bijgekomen. Een Chromebook is een goedkopere meer eenvoudige laptop die voor het gebruik zeer afhankelijk is van internet. 

Bij een chromebook heb je nauwelijks lokale opslagruimte nodig en veel minder rekenkracht waardoor deze laptops veel goedkoper zijn. Ook zijn ze veel makkelijker in het beheer dan een Windows laptop en zijn ze niet kwetsbaar voor computer-virussen. 

Maar je kunt alleen software gebruiken die in de browser werkt, en geen Windows programma's en dus ook geen Windows games en je hebt daarom altijd een internet verbinding nodig op te kunnen werken.

Voor wie een goedkope laptop zoekt voor het browsen over internet, het kijken van online video's en het tikken van documenten is een Chromebook vaak de beste laptop. Voor wie Windows programma's wil kunnen draaien of niet van internet afhankelijk wil zijn is een Chromebook geen verstandige keuze.

Glanzend scherm of anti reflecterend scherm?
Je films en video's zien er prachtig uit op een glanzend scherm, evenals foto's. Een aanrader voor wie zijn laptop als televisie gebruikt. Maar voor wie graag buiten op zijn laptop wil werken beschikt de beste laptop toch echt over een anti reflecterend scherm. Op een glanzend scherm zie je buiten vaak maar weinig.

De laptop accu
Gebruik je de laptop veel onderweg? Of gebruik je hem thuis regelmatig zonder stekker? Dan is het uithoudingsvermogen van de laptop accu ook een belangrijk kenmerk voor bij het kiezen van je beste laptop. Let daar dus ook op bij de keuze van je laptop, vooral omdat je bij veel laptops tegenwoordig de accu niet of moeilijk kunt vervangen omdat deze ingebouwd zitten.

Beste goedkope laptop
Ook als je een goede laptop wil is het dus lang niet altijd nodig om een dure laptop aan te schaffen. Soms is een goede goedkope laptop voor jou de beste laptop, omdat je de dure specificaties toch niet nodig hebt. In de laptop keuzehulp kun je daarom ook een maximum prijs opgeven, en de voor jou beste laptops die uit de laptop keuzehulp komen rollen kun je op (goedkoopste) prijs selecteren. Zo kun je jouw beste goedkope laptop vinden. 

Meer keuzemogelijkheden
En zo zijn er nog meer keuzemogelijkheden die bepalen wat voor jou de beste laptop is. Stel je bijvoorbeeld een touchscreen (aanraakscherm) op prijs? Wil je films in 4K Ultra HD kwaliteit kunnen kijken? Wil je een verlicht toetsenbord of een metalen behuizing? Al deze kenmerken kun je in het overzicht opgeven en zo bepalen wat voor jou persoonlijk de beste laptop is.

Goede laptop merken
Het aantal fabrikanten dat goede laptops maakt is beperkt. De keuze is wat merken betreft bij laptops veel beperkter dan bij desktop computers. De meest populaire merken voor een laptop zijn Acer, Asus, HP, Lenovo, Apple en MSI. Ook Medion, Samsung, Toshiba, Fujitsu, Huawei en Xiaomi maken goede laptops. En daarnaast zijn er nog de game laptops van Razer, Gigabyte en Skikk.


Kijk bij de bovenstaande beste laptops in hun klasse of daar de voor jou beste laptop bijstaat, of kies er zelf via de selectiemogelijkheden de beste laptops uit een aanbod van honderden goede laptops.

Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je meer tips en advies voor bij het kopen van de voor jou beste laptops en de beste winkels om online een laptop goedkoop te kopen.

Heb je tips voor het vinden en kopen van je beste laptop? Heb je een goede of slechte ervaring met bepaalde laptops? Of heb je vragen over dit onderwerp? Bij de reacties onderaan deze pagina kun je al je vragen, ervaringen, meningen en opmerkingen plaatsen.

Samenvatting:
De experts hebben de beste laptop in hun klasse geselecteerd. Er zijn een heleboel verschillende soorten van laptop gebruik, dus ook een behoorlijk aantal beste laptops. Al deze beste laptops vind je hier boven. Het betreft de beste Windows laptops, de beste MacBooks, de beste chromebooks en de beste notebooks voor verschillend gebruik en in verschillende prijsklassen. Op Beste Laptop Kopen vind je de goedkoopste winkels en een keuzehulp waarmee je zelf makkelijk de voor jou beste laptop, goedkope laptop, beste chromebook, beste MacBook of beste notebook kunt vinden.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. De laptop expert9 juni 2024 om 18:33

    Microsoft gaat AI (kunstmatige intelligentie) inzetten om PC's en laptops soepeler en zuiniger te laten werken. Deze AI computers heten een Copilot+ PC of Copilot+ laptop. AI regelt bij een Copilot+ laptop de verdeling van de rekenkracht tussen videokaart en processor. Zo kan een Copilot+ laptop zware taken beter (zonder haperen) uitvoeren. Ook helpt deze AI laptop de gebruiker bij het uitvoeren van basis taken zoals bestanden vinden, foto's bewerken en teksten samenvatten.

    Op dit moment (juni 2024) zijn de Copilot+ laptops met AI nog niet leverbaar, maar er zijn wel Copilot+ laptops van Microsoft, Asus, HP en Samsung als pre order te bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.