Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptops in hun klasse

 

Een overzicht van alle beste laptops uit de test. Met de beste laptop uit de test voor ieder soort gebruik.


Wat is de beste laptop voor een student? Wat is de beste laptop voor wie graag games speelt? Wat is de beste laptop voor zakelijk gebruik? De beste laptop voor wie zware grafische toepassingen gebruikt of juist voor wie alleen een beetje over het web surft? Zoveel soorten gebruikers, zoveel beste laptops. Kijk hier voor een overzicht van de beste laptops voor verschillende soorten gebruik. Met een keuzehulp voor het vinden van je beste laptop.

De laptops experts van Coolblue hebben een overzicht gemaakt met de beste laptops in hun categorie. Het betreft de beste laptop in de meest populaire formaten, topklasse, middenklasse en budget laptops (de beste goedkope laptop), en ook de beste laptops voor verschillende soorten gebruikers zoals studenten, heavy users, kantoorwerkers, thuisgebruikers, gamers, beeldbewerkers en meer.

Kijk hieronder bij alle beste laptops in hun klasse voor de meest recente best geteste laptops.


In dit overzicht met beste laptops in hun klasse kom je onder andere de beste laptop in onderstaande categorie├źn tegen:

 • Beste budget laptops in diverse formaten
 • Beste middenklasse laptops in diverse formaten
 • Beste topklasse laptops in diverse formaten
 • Beste 2 in 1 laptop (ook te gebruiken als tablet)
 • Beste 2 in 1 chromebook
 • Beste MacBook voor dagelijks gebruik
 • Beste MacBook voor beeldbewerking
 • Beste MacBook voor professionele vormgevers
 • Beste MacBook voor studenten
 • Beste goedkope gaming laptop
 • Beste gaming laptops middenklasse en topklasse
 • Beste laptop voor zakelijk gebruik
 • Beste chromebook voor dagelijks gebruik
 • Beste chromebook voor studenten en scholieren
 • Beste chromebook voor films, series en video
Kijk voor al deze beste laptops (en meer) bij de bovenaan genoemde beste laptop in hun klasse.

Kies zelf je beste laptop met de laptop keuzehulp

Met de laptop keuzehulp (te vinden op Beste Laptop Kopen) kun je, via selectie mogelijkheden, ook zelf op zoek gaan naar je beste laptop. Maar wat bepaalt of een laptop voor jou de beste laptop is? 

Hieronder de kenmerken van een laptop die bepalen of deze laptop voor jou geschikt is.

Het formaat van de laptop
Een van de eerste keuzes die je maakt is die van het formaat van de laptop. Het formaat wordt uitgedrukt in de diameter van het scherm. De laptops zelf is ietsje groter door de randen om het scherm.

De kleinste gangbare laptops zijn 12 inch groot, de grootse veel verkochte laptops 17 inch. Wat voor jou de beste laptop op dit gebied is hangt af van de toepassingen. Neem je de laptop dagelijks mee naar werk, school of klanten, dan is een kleinere laptop wel zo mobiel. Komt de laptop nooit je huis uit en staat deze meestal op een vaste plek in huis, dan kun je kiezen voor een grote laptop met een groter beeld.

De processor van de laptop
De snelheid van een laptop wordt voor een groot deel bepaald door de processor. Het belang van de processor en de snelheid wordt echter wel eens overdreven. Doe het bewerken van foto's en video's of speel je veel grafische games dan is snelheid belangrijk en beschikt je beste laptop over een krachtige processor. Gebruik je de laptop alleen voor tekstverwerking, spreadsheets en browsen op internet dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor een goedkopere laptop met een goedkopere processor. De processorsnelheid maakt dan nauwelijks iets uit.

Het werkgeheugen (RAM geheugen)
Hetzelfde geldt voor het werkgeheugen van de computer (niet te verwarren met het opslaggeheugen). Dit is het geheugen dat de laptop tijdens het werken gebruikt. Veel werkgeheugen betaalt zich terug als je veel schermen tegelijk open hebt staan of als je de processor zwaar belast (zie boven). Voor eenvoudig gebruik kun je volstaan met minder dan 4GB werkgeheugen.

Het opslaggeheugen
Het bovenstaande werkgeheugen kan oplopen tot een GB of 16. Wordt er gesproken over aanmerkelijk hogere aantallen, dan wordt het opslaggeheugen bedoelt. Dit is het geheugen dat bewaard blijft als je de laptop uitzet. Vroeger bestond dit opslaggeheugen uit een harde schijf (harddisk), maar tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van sneller, minder kwetsbaar en energie-zuiniger opslaggeheugen zoals een SSD-schijf of flash geheugen. Daarnaast kun je extern geheugen gebruiken zoals een USB-stick of een externe harde netwerkschijf. Ook internet wordt steeds meer gebruikt voor dataopslag, met spreekt dan over "de cloud".

Wil je veel films, muziek, foto's, games en andere grote bestanden op je laptop bewaren? Dan beschikt jouw beste laptop over behoorlijk wat opslagruimte (250 GB of meer), gebruik je vooral internet of andere externe opslagruimte voor je bestanden?  Dan kun je met veel minder opslagruimte toe wat gunstig is voor de prijs van je nieuwe laptop.

De videokaart
Vaak wordt er gedacht dat er voor het kijken van films een goede videokaart nodig is, maar voor het kijken naar Netflix, YouTube of NPO Plus volstaat een standaard videoprocessor in een eenvoudige laptop prima. Ga je zelf video's bewerken of speel je grafische games? Dan wordt het een ander verhaal. Je beste laptop beschikt dan over een speciale videoprocessor zoals een NVIDIA Geforce videokaart.

Windows, Mac of Chromebook?
Een Apple laptop of een Windows laptop is al jaren een keuze die gemaakt moet worden. Daarbij is de keuze voor een Chromebook bijgekomen. Een Chromebook is een goedkopere meer eenvoudige laptop die voor het gebruik zeer afhankelijk is van internet. Bij een chromebook heb je nauwelijks lokale opslagruimte nodig en veel minder rekenkracht waardoor deze laptops veel goedkoper zijn. Ook zijn ze veel makkelijker in het beheer dan een Windows laptop en zijn ze niet kwetsbaar voor computer-virussen. Maar je kunt alleen software gebruiken die in de browser werkt, en geen Windows programma's en dus ook geen Windows games en je hebt daarom altijd een internet verbinding nodig op te kunnen werken.

Voor wie een goedkope laptop zoekt voor het browsen over internet, het kijken van online video's en het tikken van documenten is een Chromebook vaak de beste laptop. Voor wie Windows programma's wil kunnen draaien of niet van internet afhankelijk wil zijn is een Chromebook geen verstandige keuze.

Glanzend scherm of anti reflecterend scherm?
Je films en video's zien er prachtig uit op een glanzend scherm, evenals foto's. Een aanrader voor wie zijn laptop als televisie gebruikt. Maar voor wie graag buiten op zijn laptop wil werken beschikt de beste laptop toch echt over een anti reflecterend scherm. Op een glanzend scherm zie je buiten vaak maar weinig.

Beste goedkope laptop
Ook als je een goede laptop wil is het dus lang niet altijd nodig om een dure laptop aan te schaffen. Soms is een goede goedkope laptop voor jou de beste laptop, omdat je de dure specificaties toch niet nodig hebt. In de laptop keuzehulp kun je daarom ook een maximum prijs opgeven, en de voor jou beste laptops die uit de laptop keuzehulp komen rollen kun je op (goedkoopste) prijs selecteren. Zo kun je jouw beste goedkope laptop vinden. 

Meer keuzemogelijkheden
En zo zijn er nog meer keuzemogelijkheden die bepalen wat voor jou de beste laptop is. Stel je bijvoorbeeld een touchscreen (aanraakscherm) op prijs? Wil je films in 4K Ultra HD kwaliteit kunnen kijken? Wil je een verlicht toetsenbord of een metalen behuizing? Al deze kenmerken kun je in het overzicht opgeven en zo bepalen wat voor jou persoonlijk de beste laptop is.

Kijk bij de bovenstaande beste laptops in hun klasse of daar de voor jou beste laptop bijstaat, of kies er zelf via de selectiemogelijkheden de beste laptops uit een aanbod van honderden goede laptops.

Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je meer tips en advies voor bij het kopen van de voor jou beste laptops en de beste winkels om online een laptop goedkoop te kopen.


Samenvatting:
De experts hebben de beste laptop in hun klasse geselecteerd. Er zijn een heleboel verschillende soorten van laptop gebruik, dus ook een behoorlijk aantal beste laptops. Al deze beste laptops vind je hier boven. Het betreft de beste Windows laptops, de beste MacBooks, de beste chromebooks en de beste notebooks voor verschillend gebruik en in verschillende prijsklassen. Op Beste Laptop Kopen vind je de goedkoopste winkels en een keuzehulp waarmee je zelf makkelijk de voor jou beste laptop, goedkope laptop, beste chromebook, beste MacBook of beste notebook kunt vinden.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *