Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste schroefboormachine

 

De beste schroefboormachine uit de test, een overzicht met alle goede schroefboormachines en een keuzehulp voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste schroefboormachine.

Schroefboormachine De Walt


Een schroefboormachine (schroefboortol) is een boormachine waarmee je ook elektrisch kunt schroeven. Dat schroeven is natuurlijk een handige extra mogelijkheid van de boormachine. Kijk hier voor de beste schroefboormachine uit de test en andere goede schroefboormachines.

Beste schroefboormachine en andere schroefboormachines

Hieronder vind je enkele overzichten met goede schroefboormachines. We hebben de beste schroefmachine uit de test voor de af en toe klusser, de beste schroefboormachine uit de test voor de fanatieke klusser en de beste schroefboormachine voor een professional.

Ook hebben we een overzicht met alle schroefboormachines. Dat zijn er meer dan 600! Je vindt hier alle prijzen, alle mogelijkheden en alle specificaties. Plus een review en ervaringen. Via selectiemogelijkheden kun je makkelijk de voor jou beste schroefboormachine vinden.


Ook vind je hier boven de beste winkels waar je jouw beste schroefboormachine goedkoop kunt kopen en een overzicht met de beste boormachines uit de test in andere soorten.

Toch liever een schroefmachine? Elektrisch gereedschap dat wel schroeft maar niet boort? Kijk dan hier onder voor de beste schroefmachines uit de test.

Zie ook:


DeWalt schroefboormachine

DeWalt schroefboormachine met dubbele accu


Schroefboormachines in diverse soorten

De ene schroefboormachine is de andere schroefboormachine niet. Bij de wat lichtere accuboormachines kom je veel schroefboormachines tegen maar er zijn ook schroefklopboormachines en schroefboorhamers, oftewel een klopboormachine of boorhamer waarmee je ook kunt schroeven. 

Het voordeel van deze zware schroefboormachines is dat je met één elektrische boor zowel kunt schroeven als zwaar boorwerk kunt verrichten.zoals boren in hard steen.
 
Het nadeel van een schroeven met een klopboormachine of schroeven met een boorhamer is dat deze apparaten eigenlijk te zwaar zijn voor dat werk (vooral de boorhamer). Zowel letterlijk als figuurlijk. Ze zijn relatief zwaar om te tillen en de kracht van een zware schroefboormachine is lastig te doseren. 

Je kunt dan beter een aparte schroefmachine aanschaffen naast je klopboormachine of boorhamer. Aparte schroefmachines zijn niet duur, kijk maar bij de hier boven genoemde beste schroefmachines uit de test.

Tip: Zoek je een goede maar goedkope schroefboormachine? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van Parkside schroefboormachines.

Accu schroefboormachine

De meeste mensen kiezen voor een accu schroefboormachine, een accuboormachine waarmee je kunt boren en schroeven. De meeste beste schroefboormachines en andere schroefboormachines in bovenstaande lijsten zijn dan ook een accu schroefboormachine.

Met een goede accu schroefboormachine kun je snoerloos zowel boren als schroeven. Snoerloos is daarbij erg handig, want je komt veel makkelijker overal bij en je kan met de accuschroefboormachine overal bij om te boren en te schroeven.

Kijk voor je beste accuschroefboormachine in bovenstaande overzichten.


Metabo accu schroefboormachine

Metabo accu schroefboormachine

De beste schroefboormachine kiezen

Uit het bovenaan genoemde overzicht met alle schroefboormachines kun je makkelijk je persoonlijk beste schroefboormachine / schroefboortol kiezen. Daarvoor kun je al je eisen aanvinken. 

Te boren materialen
Vink bijvoorbeeld aan in wat voor materialen je de schroefboormachine wilt gebruiken. Boren in hout kan met iedere goede schroefboormachine, maar schroeven in beton, metselwerk of staal is een ander verhaal. 

Schroefboormachine accu's
Natuurlijk kun je aanvinken dat je een accu schroefboormachine wil, maar je kunt ook opgeven of je daarbij een tweede accu wilt hebben. Veel goede accu schroefboormachines komen met twee accu's zodat je door kunt gaan met klussen als de accu leeg is. Onder het klussen kan accu nummer één dan weer opladen. Een aantal van de beste accuschroefboormachines komen zelfs met drie accu's.

Er zijn aan de andere kant ook accu schroefboormachines die helemaal zonder accu komen (alleen de body). Dat kan een manier zijn om de schroefboormachine goedkoop aan te bieden, maar deze kostenbesparing kan heel handig zijn als je al een geschikte accu hebt liggen. 

Fabrikanten van accu gereedschap maken steeds vaker gebruik van een accu platform waarbij je de accu van het ene gereedschap op andere elektrisch gereedschap kunt gebruiken. Dat scheelt natuurlijk in de aanschafprijs van het accu gereedschap.

Voordelen en nadelen accu schroefboormachine
Een accu schroefboormachine werkt erg plezierig omdat je deze altijd en overal kunt gebruiken voor boren en schroeven. Maar de accu maakt de prijs wel hoger en een accu schroefboormachine kan minder krachtig zijn. Vooral als je een krachtige boormachine zoekt zoals een boorhamer of een klopboormachine kan je tegen de beperkingen van accu gereedschap aanlopen. En een accu kan natuurlijk gedurende het klussen leeg raken of de accu kan leeg zijn als je de accu schroefboormachine nodig hebt. 

Snelheidsregeling schroefboormachine
Een goede snelheidsregeling waarbij je de gewenste snelheid goed kunt instellen is belangrijk bij een schroefboormachine. Voor bij het schroeven moet je een lage draaisnelheid kunnen kiezen zodat je nauwkeurig kunt schroeven.

Meer voorkeuren schroefboormachine kiezen
En zo kun je selecteren op nog meer eigenschappen. Bijvoorbeeld op de maximale prijs die je voor je nieuwe schroefboormachine wilt betalen of je kunt je voorkeursmerken op geven. 

Voorbeelden van goede merken voor een schroefboormachine zijn Makita, Bosch, DeWalt, Black+Decker, Hitachi, Milwaukee en Metabo. Of kijk voor een goede goedkope schroefboormachine (beste koop) bij Powerplus, Vonroc, Skil, Ferm, Einhell. Parkside of Trotec. 

In het bovenstaande overzicht met alle schroefboormachines vind je aanbiedingen van al deze schroefboormachines.


Zie ook:

Foto bovenaan: DeWalt schroefboormachine


Onderwerp:
Bij een schroefboormachine heb je geen losse schroefmachine nodig. Je kunt na het boren met hetzelfde gereedschap schroeven. Hier de beste schroefboormachines uit de test, een keuzehulp voor het vinden van je beste schroefboormachine en aanbiedingen zodat je deze beste schroefboormachine goedkoop kan kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *